Home Blog Eiffeltoren bezoeken in Parijs en welke coronamaatregelen gelden er?

Eiffeltoren bezoeken in Parijs en welke coronamaatregelen gelden er?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan Parijs dan denk je aan de Eiffeltoren. Aan een boottocht langs de Seine en pure romantiek.

Het is een mooie stad die vanuit Nederland heel goed bereikbaar is. Met de Thalys ben je er binnen 3 uurtjes. En ze zetten je midden in het centrum af, een paar haltes van alle bezienswaardigheden.

Als je naar Parijs gaat zou ik zelf een hotel rond de Champs E’lysee nemen. Ok, dit zijn niet de meest goedkope hotels maar als je goed zoekt kan je nog best wat betaalbare pareltjes vinden. Zeker als het niet zo luxe hoeft, want laten we wel wezen: hoeveel tijd zal je nou uiteindelijk doorbrengen op je kamer?

De reden waarom ik een hotel – of appartement – op deze locatie zou nemen is, omdat je dan op loopafstand zit van veel bezienswaardigheden. Binnen een klein half uurtje slenteren sta je bij de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Seine, Notre Dame en het Louvre.

De Eiffeltoren bezoeken

Deze is in het echt net zo mooi als op de foto. En een stuk imposanter! Het is een enorm stalen bouwwerk met een groot park erachter. Hier kan je rustig zitten en van uitzicht genieten.

Je kunt de Eiffeltoren ook bezoeken al kan je dan het beste vooraf alvast je kaartje kopen. Houd er rekening mee dat het dragen van een mondkapje verplicht is als je in het gebouw wilt.

De Eiffeltoren bestaat uit drie terassen waarbij je uit kunt kijken over de stad. Elk terras heeft een eigen bar of restaurant. De tweede “verdieping” heeft zelfs een tentje waar je macarons kunt eten.

Het hoogste punt waar je kunt komen is 267 meter hoog. Hier zit ook de champagnebar. Heel decadent natuurlijk om bovenop de Eiffeltoren een glas champagne te drinken. Al heb ik het persoonlijk meer nodig tegen mijn hoogtevrees.

De prijs voor een entreekaartje is afhankelijk van tot welke verdieping je gaat en hoe je er wilt komen. Naar de eerste verdieping gaat er alleen een trap. Vanuit hier kan je kiezen of je de trap of lift neemt. Zelf lopen scheelt je €6 per volwassene.

Een bezoekje aan de tweede verdieping kost je tussen de €10 en €16 afhankelijk van hoe je naar boven gaat. Wil je helemaal naar de top dan kost dat je tussen de €20 en €26. Ook weer afhankelijk van of je de trap of lift neemt.

Coronamaatregelen

Sinds eind juni is de Eiffeltoren weer toegankelijk voor bezoekers. Het bovenste dek is half juli geopend. Als je de Eiffeltoren wilt bezoeken gelden er een aantal coronamaatregelen.

Zo is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar. Op de vloer staan de wandelroutes met tape en stickers aangegeven. Als je van het uitzicht wilt genieten dan kan je daarvoor één van de lege vakken uitkiezen. En je blijft op 1,5 meter van iedereen die niet bij jouw familie/groep hoort.

In de Eiffeltoren staan er daarnaast zo’n 30 punten waar je je handen kunt desinfecteren. Doe dit ook zeker als je iets hebt aangeraakt. De winkels en restaurants zijn gewoon open, maar ook hier gelden de afstandsregels zoals je gewend bent van thuis.

Tickets boek je op: toureiffel.paris. Hier vind je ook de laatste informatie over de geldende maatregelen.