Home Overzicht pretparkenEuropa-park Rulantica – het Europa-Park waterpark!

Rulantica – het Europa-Park waterpark!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als de naam Rulantica je niet zoveel zegt dan kan dat kloppen. Dit nieuwe indoorwaterpark is sinds 28 november 2019 geopend. Nog helemaal fris en nieuw. Het waterpretpark is onderdeel van het EuropaPark resort. Dit is een groot pretpark met 6 hotels, een eigen camping en sinds kort dus ook het waterpark.

Om er te komen ben je even onderweg. Het makkelijkste is om er met de auto te komen. Dan rijdt je er in gemiddeld 6 á 7 uur naartoe. Best een eind dus.

Daarom is het verstandig om een bezoek aan Rulantica te combineren met minimaal 1 dag toegang tot Europa-Park en een overnachting.

Maar dan wil je natuurlijk wel eerst weten wat er te doen is…

Wat is Rulantica?

Rulantica kaart
Kaart van Rulantica – ©Europa-Park

Je kunt Rulantica misschien nog wel het beste vergelijken met het Tikibad in Duinrell of de AquaLagon in Villages Nature Paris.

Het is een overdekt zwemparadijs met diverse baden, glijbanen, een lazy river en het grootste golfslagbad van Duitsland. In totaal zijn er 25 waterattracties waarvan 17 glijbanen. Europa-Park licht er zelf twee van uit: de Shotgun Falls Isbrekker en de “Dugdrob & Vildfal”. (ben ik de enige die aan de Ikea moet denken bij die laatste?)

In de eerste glijbaan hierboven stort je in een buis recht naar beneden om vervolgens 1,5 meter boven het water uit te komen. Dat zorgt voor een kort paniekmomentje. Wil je iets meer paniek, of adrenaline, dan kan je voor de Ikea-glijbaan van hierboven gaan. Hierbij sta je op een luik die onder je vandaan klapt waardoor je zelf de diepte in zoeft.

Het is overigens niet zo vreemd dat de attractienamen Scandinavisch overkomen. Dat is namelijk ook precies het thema van Rulantica.

Andere dingen om te doen

Zijn enge glijbanen niks voor jou dan kan je op een zwemband ronddobberen in de lazy river. Ook zijn er speciale bubbelbedden waarop je even helemaal tot rust kunt komen. Daarnaast zijn er (hopelijk) genoeg ligbedden en 8 exclusieve cabana’s die je kunt huren.

Tenslotte vind je binnen ook en 3-tal restaurants waarbij ik Snekkjas toch wel de meest geniale naam vindt. Dit is – hoe kan het ook anders – een restaurant waar je snacks kunt halen.

Rulantica combineren met een dag Europa-Park

Persoonlijk zou ik niet alleen voor een dagje Rulantica naar Duitsland rijden. Daar is het naastgelegen pretpark Europa-Park namelijk echt veel te leuk voor. Je kunt het wel goed combineren door in één van de hotels op het Resort te verblijven of op een camping in de buurt.

Het waterpark bevindt zich midden in het Zwarte Woud, een prachtig groene omgeving waar je lekker actief bezig kunt zijn. Hierdoor kan je een bezoek aan Rulantica en Europa-Park ook goed combineren met een zomervakantie in die regio.

Tickets voor Rulantica kosten €38,50 voor volwassenen en €35,50 voor kinderen en moet je vooraf bestellen. Door de verwachte drukte is het vrijwel niet mogelijk om op de dag zelf nog aan te komen waaien, behalve als je in een Europa-Park hotel slaapt. Je kunt het wel altijd proberen. Aan de kassa ben je dan €4 meer per kaartje kwijt.

Er zijn nog twee dingen die mij opvielen. Je kunt (nog) geen combinatieticket kopen met een dag pretpark en bijvoorbeeld een avond in het waterpark. En als je het waterpark verlaat mag je niet meer terug naar binnen. Ondanks dat je een kaartje hebt gekocht voor die specifieke dag. Goed om in je achterhoofd te houden.