Home Overzicht pretparkenEuropa-park Goedkope EuropaPark camping op 5 min. van de ingang!

Goedkope EuropaPark camping op 5 min. van de ingang!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De laatste tijd heb ik wat meer aandacht besteed aan Europa-Park. Bij velen van jullie (nog) onbekend terwijl het één van de leukste en best bezochte attractieparken van Europa is. Naar EuropaPark ga je voor de attracties en dan met name de thrillrides. Want die heeft dit pretpark genoeg. En sindskort is er ook een groot indoorwaterpark – Rulantica – bijgebouwd. Tijd om er een kijkje te nemen dus. Maar dan zullen de meesten ook op zoek moeten naar een slaapplek. Je kunt verblijven in 1 van de 6 hotels of kamperen op de EuropaPark camping.

Waar ligt de EuropaPark camping?

De officiële camping van EuropaPark heet het Camp Resort en bestaat uit een groot terrein op 5 minuten van de hoofdingang van het pretpark. Het is een basic camping die wel van alle gemakken voorzien is met daarbij een gedeelte met tipitenten, huifkarren en blokhutten.

Laten we beginnen met het daadwerkelijke campingterrein. Je hebt dag en nacht toegang tot de camping. Het maakt niet uit hoe laat je aankomt of weggaat. Je betaalt alleen voor de uren dat je er daadwerkelijk hebt gestaan. Bij aankomst krijg je een kaartje die je bij vertrek afreken bij de automaten. Simpeler kan bijna niet.

Door de grootte van het terrein is er altijd een plek beschikbaar. Staat het hoofdterrein vol dan breiden ze dit verder uit. Hierdoor is het niet nodig om te reserveren. Verder zijn er gratis stroom- en watervoorzieningen beschikbaar en is er voldoende, modern sanitair (ook voor mindervaliden). Tenslotte mag ook de hond mee naar de EuropaPark camping en je kunt op het terrein alvast entreekaartjes halen voor het naastgelegen attractiepark.

De prijzen van kamperen op het terrein zijn schappelijk. Overdag betaal je €2,50 per uur met een maximum van €10. Het nachttarief is ook €2,50 per uur maar dan met een maximum van €25. Je betaalt per auto met caravan, camper of auto met maximaal 2 tenten.

Ontbijten kan je in het restaurant op het terrein. Een complete maaltijd heb je voor €10,90 voor volwassenen en €5,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Tipitenten, huifkarren en blokhutten

Vakantiehuisje europapark
Zo dicht ligt de camping bij de attracties

Neem je geen eigen caravan, camper of tent mee naar EuropaPark maar wil je toch in alle vrijheid logeren? Dan boek je een tipitent, huifkar of blokhut op het EuropaPark camping terrein.

De blokhutten zijn de grootste accommodaties en bieden plaats aan maximaal 16 personen. De huifkarren en tipitenten zijn er voor maximaal 4 personen. Houd er rekening mee dat er geen sanitair aanwezig is in je blokhut, tipi of huifkar. Hiervoor maak je gebruik van de algemene voorzieningen op het terrein.

Om je waardevolle spullen veilig op te bergen kan je gebruik maken van de kluisjes bij de receptie. Hier betaal je €0,50 tot €2 (afhankelijk van de grootte) borg voor.

Vanuit de EuropaPark camping naar het attractiepark

Is eigenlijk heel makkelijk. Lopend doe je het in minder dan 10 minuten. Vanaf de camping volg je de borden naar het grote parkeerterrein van EuropaPark en vanuit hier de straat naar de hoofdingang. Het is een rechte weg en makkelijk te vinden. Je auto kan je het beste gewoon op de camping laten staan. De afstand vanaf het “normale” parkeerterrein is gelijk aan die vanaf de camping.