Home Blog Verschil comfort, premium en VIP bij CenterParcs

Verschil comfort, premium en VIP bij CenterParcs

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ken je dat? Ben je er eindelijk uit welk hotel, appartement of bungalowpark het wordt…hebben ze verschillende kamertypes. Moet je je daar weer in gaan verdiepen. Want wat als je nou juist degene kiest die niet bij je past? Dat had ik bij het kiezen van een accommodatie op Villages Nature Paris. Want wat is het verschil tussen Comfort, Premium en VIP bij deze CenterParcs? En welke kan je dan het beste kiezen? Ik zocht het voor je uit!

Verschil tussen comfort, premium en VIP bij CenterParcs

Zo op het oog is mijn eerste gedachte dat het verschil zit in luxe en prijs. Comfort zal de budgetaccommodatie zijn en VIP de meest luxe. Maar betekent dat ook dat je alleen in de laatste echt goed zit?

CenterParcs omschrijft het verschil als volgt:

  • Comfort -> gewoon prima
  • Premium -> met opgemaakte bedden en een Nespresso apparaat
  • VIP -> luxe met privésauna en extra services

Weet jij nu welke je moet kiezen? Mijn eerste gevoel zegt comfort, want hoe vaak ben je nou daadwerkelijk op je kamer? Maar opgemaakte bedden en een sauna klinkt ook wel heel lekker… We zoeken nog even verder.

Een Comfort accommodatie

Dit is dus het instaphuisje (of appartement). Deze is in het geval van Villages Nature Paris 54 vierkante meter groot. De premium is 3 m2 groter, de VIP 13m2 groter.

Het verschil in grootte tussen de Comfort en Premium zal je nauwelijks merken. De VIP is echt aanzienlijk groter.

(Voor de vergelijking heb ik gekeken naar huisjes voor 4 personen. Huisjes voor grotere groepen zijn vanzelfsprekend ruimer. )

Wat is dan het verschil tussen Comfort en Premium? Allereerst de prijs. In dit geval bijna €400 voor een midweek. Het enige verschil dat ik kan ontdekken voor die prijs is een open haard. Want overal staat namelijk dat ook bij de Comfort de bedden bij aankomst zijn opgemaakt. Oh en je huisje is dan 3m2 groter. Als je dat verschil al merkt. Dit lijkt me geen €400 extra waard, jou wel?

Zijn de VIP huisjes van CenterParcs luxer?

Nu het echte werk, de VIP huisjes. Ook hier weer de huisjes voor 4 personen. Deze zijn groter dan de Comfort Cottages, maar is dat de enige luxe?

In mijn vergelijking is de prijs voor de VIP gelijk aan die van de Premium, €400 duurder dan de Comfort. Voor dat bedrag krijg je naast een Nespresso apparaat en de open haard van de Premium ook een King Size bed en een badkamer met bubbelbad. Die sauna waar CenterParcs het zelf over had heb ik in géén van de accommodaties terug kunnen vinden. Althans niet op hun site.

CenterParcs, waarom zo ingewikkeld?!

Welke kan je het beste boeken?

Jullie hebben een klein kijkje gekeken in mijn frustraties tijdens het boeken van een verblijf in deze CenterParcs. Herkennen jullie jezelf daarin?

Zelf ben ik iemand die meestal de Premium accommodatie boekt, mits het prijsverschil niet te groot is. Voor je gevoel heb je dan toch een luxer huisje en zit je net iets beter. Maar als ik zo de huisjes vergelijk maakt dat – in het geval van Villages Nature Paris – niet zoveel uit.

Wil je echt luxe zitten dan zou ik de VIP boeken. Bedenk daarbij wel hoe vaak je in je huisje zult zijn en of je dat het prijsverschil waard vindt. Ben je altijd buiten de deur en gebruik je de accommodatie alleen om in de slapen? Dan zou ik absoluut de Comfort boeken. Het prijsverschil is het voor mij niet waard.

Ben je het met mij eens? Laat hieronder jouw reactie achter!