Roompot Schin op Geul, heuvelachtig vakantiepark in Zuid Limburg!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vakantiepark Roompot Schin op Geul is gebouwd in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Toch wel een van de mooiste omgevingen van ons land.

Het plaatsje Schin op Geul zei mij heel eerlijk niet zoveel maar het ligt schuin onder Valkenburg. In het zuidelijkste deel van ons land. Vanuit hier kun je een hoop uitstapjes in de omgeving doen en bij terugkomst zijn er de vele faciliteiten op het vakantiepark.

De huisjes vind ik aan de buitenkant niet erg sfeervol ogen. Doet me een beetje denken aan een schoolgebouw. Maar van binnen zit alles erop en eraan. Plus ze liggen aan de zonzijde van de heuvel wat betekent dat je lekker veel tijd door kunt brengen op het terras.

Voor we naar het vakantiepark Roompot Schin op Geul kijken, laten we eerst eens ontdekken wat er in de omgeving te doen is.

Wat is er te doen in de omgeving van Roompot Schin op Geul?

In Zuid Limburg hoef je je geen moment te vervelen. Zo ligt Roompot Schin op Geul op een steenworp afstand van de plaats Valkenburg. Een historische stad om lekker doorheen te struinen.

Een andere stad in de omgeving die je zeker moet bezoeken is Maastricht met het wereldberoemde Vrijthof. Vergeet hier ook zeker niet een stukje vlaai te eten ergens op het terras.

Wil je heel Zuid Limburg met de auto ontdekken? Dan kan ik de Mergellandroute aanraden. Die brengt je ook onder meer langs het Drielandenpunt, waar Duitsland, België en Nederland samen komen. Je kunt hier letterlijk springen tussen de landen.

Waar Zuid Limburg ook bekend om staat zijn de mergelgrotten. Je vindt er een aantal in de omgeving van Roompot Schin op Geul waaronder Mergelrijk. Hier ga je letterlijk onder de grond en kun je op ontdekkingsreis in het grottenstelsel.

Heb je zin om wat sneeuw te zien tijdens jouw vakantie in Schin op Geul en zelf de langste skipiste van ons land te bedwingen? Breng dan zeker een bezoekje aan Snowworld Landgraaf. Je vindt deze indoorskibaan op zo’n 20 minuten vanaf het vakantiepark.

De laatste activiteit in de omgeving van Roompot Schin op Geul die ik je kan aanraden is de dierentuin GaiaZoo. Deze ligt in Kerkrade op zo’n 20 minuten rijden van het vakantiepark. Dit is misschien wel een van de mooiste dierentuinen van ons land en daarom zeker een bezoekje waard.

Huisjes en aanbiedingen Roompot Schin op Geul

Activiteiten en faciliteiten op vakantiepark Roompot Schin op Geul

Met zoveel leuks in de omgeving vergeet je bijna dat het ook geen straf is om tijd door te brengen op het vakantiepark. Roompot Schin op Geul heeft diverse sportactiviteiten waaronder: basketbal, bowlen, fietsen, en tennis.

Voor kinderen zijn er diverse speeltuinen en speelvelden verspreid over het park, waaronder ook een indoorspeeltuin voor op regenachtige dagen.

Maar wat vakantiepark Roompot Schin op Geul niet heeft, is een zwembad. In Gulpen is er een subtropisch zwembad, genaamd Mosaqua, waar je terecht kunt voor een verfrissende duik.

Geen zin om zelf te koken tijdens je vakantie? Groot gelijk! Je kunt bij het restaurant op het vakantiepark eten of eten afhalen om in je huisje op te eten. Er is ook een snackbar voor de snelle hap.

Huisjes op vakantiepark Roompot Schin op Geul

Dan tenslotte de huisjes, zoals ik al schreef vind ik die aan de buitenkant niet heel sfeervol. Van binnen zijn ze ook vrij sober ingericht maar hebben ze wel alles wat je tijdens je verblijf nodig hebt en meer.

Zo hebben een aantal huisjes een eigen sauna en bubbelbad. En wat ik zelf heel schattig vind zijn de huisjes met een bedstee. Op de een of andere manier is dat toch extra knus.

Er zijn huisjes voor 2 tot 10 personen dus er is altijd een huisje te vinden voor jouw familie of groep.

Weet wel dat de huisjes geschakeld zijn en je hierdoor vrij dicht bij je buren zit. Vrijstaande huisjes hebben ze helaas niet op vakantiepark Roompot Schin op Geul.

Roompot Schin op Geul review

Hoewel het vakantiepark vrij sober is, kun je er in de omgeving genoeg beleven. Boek een huisje met sauna of bubbelbad en vermaak je verder prima in de omgeving van het vakantiepark.

Roompot Schin op Geul is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in Zuid-Limburg, zowel met de fiets als auto. Dat is voor mij dan ook de belangrijkste reden om hier naartoe te gaan.

Meer weten over Roompot Schin op Geul of de huisjes en aanbiedingen bekijken? Kijk dan hier!