Home Blog Waarom je echt op vakantie naar Albufeira moet!

Waarom je echt op vakantie naar Albufeira moet!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Albufeira is een plek die populair is onder zowel jongeren als ouderen die op zoek zijn naar een fijne vakantie, aan het strand met prachtig weer. Vroeger was het niet meer dan een vissersdorp, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een echte toeristentrekker. Dat houdt natuurlijk ook in dat er heel veel te doen is. Albufeira ligt in Portugal en dan om precies te zijn in de meest zuidelijke provincie van het land.

Doordat er veel toerisme is, is er natuurlijk ook veel mogelijkheid tot accommodatie in de plaats. Het is vanaf Nederland ongeveer 24 uur rijden. Een vrij lange reis dus. Natuurlijk is het ook mogelijk om te vliegen naar Portugal waardoor de reis een stuk korter wordt.

Het klimaat in Albufeira

Een hoop mensen kiezen Albufeira uit omdat het er prachtig weer is. In de zomer vooral. Dat komt door het Middellandse Zeeklimaat. In de winter is het er wel iets kouder, maar heb je vooral te maken met een hoop regen. Toch blijft het dan nog steeds lekker warm en is de stad dus ook zeker geschikt als uitvalsbasis voor in de winter. Al met al is het een prachtig klimaat met hier en daar een bui en helemaal in de zomer zullen deze nooit lang duren, maar wat is er nou allemaal te doen?

Wat moet je gezien hebben in Albufeira?

De stranden

Het populairst op deze bestemming zijn toch wel de stranden. In Albufeira vind je kilometers aan stranden waar de meeste mensen gebruik van maken om lekker in de zon te liggen en te genieten van een hapje en een drankje. Omdat het er zo toeristisch is, zijn de stranden vaak wel druk, maar dat zorgt er natuurlijk ook voor dat er genoeg te zien is. Neem een parasol om een beetje schaduw op te zoeken en eet in de avond heerlijk bij een van de vele plaatselijke horeca. Ga je naar Albufeira dan mag een bezoek aan een van de stranden natuurlijk niet ontbreken.

Avenida Francisco Sá Carneiro

Avenida Francisco Sá Carneiro wordt ook wel The Strip van Albufeira genoemd. Dat komt omdat het een hele levendige straat is. The Strip is dan ook vernoemd naar de meest bekende straat uit Las Vegas. Dat betekent niet dat er alleen maar casino’s en hotels te vinden zijn aan Avenida Francisco Sá Carneiro.

Deze straat staat juist bekend om de horeca. Zo zijn er veel mogelijkheden om uit te gaan, maar is er daarnaast ook voldoende ruimte om plaats te nemen op het terras. Zoek je een gezellige plek om een hapje of drankje te nuttigen dan doe je dit aan Avenida Francisco Sá Carneiro.

Zoomarine Algarve

Zoomarine Algarve is een bekend waterpark in Portugal. Dit park staat niet alleen bekend om talloze waterattracties zoals een hoop verschillende glijbanen, een golfslagbad en een wildwaterbaan, maar is ook de plek om met dolfijnen te zwemmen wanneer je in Albufeira bent.

Daarnaast is er nog veel meer te doen zoals bijvoorbeeld ook een dolfijnenshow. Het park is door heel Portugal bekend als een trekpleister en daarom is het ook voor toeristen zeker de moeite waard om een dagje te bezoeken.

Bekijk de leukste uitstapjes in Albufeira!

Het oude centrum van Albufeira

Zoals de meeste toeristische steden heeft ook Albufeira een oud centrum. Voor het toerisme opkwam in de stad, was dit het midden van de stad en dus de plek waar je horeca en winkels vond. Gelukkig is dat nog steeds zo. Er heerst een ontzettend gezellige sfeer in het oude centrum van Albufeira.

Zo zijn er altijd marktjes te vinden en blijven deze soms wel staan tot laat in de avond. Ook is er dus voldoende voor mensen die op zoek zijn naar winkels om te winkelen en natuurlijk ook voor fijnproevers die graag een vorkje prikken.

Parque Aventura

Voor de echte durfvals onder ons is Parque Aventura een niet te missen onderdeel van Albufeira. Dit is namelijk een heus klimbos. In het klimbos kun je natuurlijk van alles doen. Denk bijvoorbeeld aan klimmen en kleuteren, de mogelijkheid om te tokkelen en daarnaast is het ook mogelijk om te paintballen.

Zoek je een uitje dat net iets actiever en stoerder is dan is dit park zeker een bezoek waard. Het is een plek waar voor ieder wat te doen is, omdat de verschillende parcours bijvoorbeeld aangepast zijn in moeilijkheidsgraad.

Museu Municipal de Arqueologia

Mocht je op zoek zijn naar een activiteit wanneer het regent in Albufeira dan is Museu Municipal de Arqueologia een leuke activiteit. Hier kun je alles leren over de historie en cultuur van de stad.

Het is namelijk een archeologisch museum. Het is een leuke bezigheid voor alle leeftijden omdat er van alles te zien is qua archeologische vondsten. Dit is bij uitstek het leukste uitje voor de mensen die meer over de regio willen leren of die op zoek zijn naar een beetje cultuur tijdens de vakantie.

Paderne

Nog meer cultuur en historie vind je in het dorp Paderne. Dit is namelijk een oud dorp in de buurt van Albufeira. Hier vind je van alles wat betreft historische gebouwen zoals de ruïnes van kastelen, eeuwenoude bruggen en kappelen. Ook is er een oude kerk te vinden in het dorp. Je ziet hier veel terug van de historie en hoe de gebouwen in oudere tijden gebouwd worden in Albufeira. In combinatie met het museum wat hiervoor genoemd werd, is dit de ideale manier om alles te leren over de historie en cultuur die te vinden zijn in Albufeira.

Tot slot

Ben je op zoek naar een strandvakantie met voldoende cultuur of zoek je juist een avontuurlijke vakantie waar je na het avontuur lekker kan bijkomen op het warme strand? Dan is Albufeira zeker een goede keuze. In Albufeira is echt van alles te doen. Er zijn altijd warme temperaturen en mocht het een dagje regenen dan kun je er alsnog van alles doen. Door alle toerisme in Albufeira kun je natuurlijk ook een hoop plekken vinden om iets te drinken of om een hapje te eten. Kortom. Albufeira is een plaats die van alles biedt wat je zoekt op een vakantie.

Wordt Albufeira jouw volgende vakantiebestemming?