Home Blog Dagje Hindeloopen: bezienswaardigheden en andere activiteiten

Dagje Hindeloopen: bezienswaardigheden en andere activiteiten

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hindeloopen is een plaatsje dat bekend staat om de Elfstedentocht. Het is een klein, pittoresk dorpje aan het IJsselmeer waar je voornamelijk kunt struinen. Bekijk de authentieke huisjes en neem de houten bruggetjes over de vele waters in de stad. 

Aan de noordkant van het dorp vind je de haven met voornamelijk plezierschepen, maar ook een aantal vissersboten. Leuk om eens een kijkje te nemen en zeker ook om te fotograferen.

Het is ook een plek waar je kunt beginnen aan een strandwandeling met uitzicht over het IJsselmeer. Even uitwaaien en tot rust komen.

Is er in het dorpje dan verder niks te doen horen we je denken. Wandelen en rondkijken is hier het voornaamste. Schaatsliefhebbers kunnen terecht in het Friese Schaatsmuseum. Houd je meer van kunst? Neem dan een kijkje bij de 11Fountains, die gemaakt zijn van hout.

Een bezoek aan Hindeloopen is misschien geen dagvullend programma maar het is zo’n schattig dorpje dat je er zeker eens moet gaan kijken. Combineer het met een tochtje door Friesland of kies een camping of hotel in Hindeloopen en ga vanuit hier de omgeving ontdekken. Vakantie in eigen land is leuker dan je denkt, en net zo rustgevend, zeker hier!