Home Blog Disneys Imagineers documentaire op Disney Plus moet je zien!

Disneys Imagineers documentaire op Disney Plus moet je zien!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zoals je weet heb ik een wat moeilijke relatie met Disney Plus. Keuzestress, veel dingen al gezien, waardoor ik het eigenlijk nauwelijks gebruikte. Totdat ik de documentaire Disneys Imagineers ontdekte. Deze zit een beetje verstopt tussen de andere documentaires. Het is een serie met afleveringen van ongeveer een uur, laat je hierdoor niet afschrikken. Zelf vind ik het namelijk écht de moeite waard, zeker als je dol bent op Disney pretparken.

Wat zijn Disney Imagineers?

De Disney Imagineers zijn de mensen binnen de Walt Disney Company die verantwoordelijk zijn voor de pretparken. Het zijn de mensen die gezorgd hebben voor alle attracties zoals we die nu kennen. Van de aankleding tot het hele ritsysteem.

Zij kregen het elke keer voor elkaar om de creatieve ideeën van Walt Disney en later de CEO’s van het bedrijf om te zetten naar attracties en pretparken waar jaarlijks miljoenen gasten van genieten.

De Disneys Imagineers documentaire op Disney Plus

De hele documentaire gaat over het ontstaan van de Disney pretparken wereldwijd. In de eerste aflevering draait het om hoe Walt Disney zijn idee tot realiteit bracht. En welke uitdagingen daarbij kwamen kijken. Het ging namelijk allemaal niet van een leien dakje.

Het verhaal begint in Disneyland in Californië. Zelfs als je daar nog nooit bent geweest en misschien ook nooit naartoe zult gaan is het best interessant om te zien hoe dat park tot stand is gekomen. Veel daarvan zie je namelijk ook terug in Disneyland Paris. Ze vertellen meer over hoe geliefde attracties als Pirates of the Caribbean en It’s a Small World zijn ontstaan en hoe ze zijn gemaakt. Inclusief alle outfits voor de dansende poppen.

Ook komen de verschillende parken die hierna zijn toegevoegd later in de serie aan bod. Bijvoorbeeld de bouw van het Walt Disney World resort in Florida en het door velen van ons zo geliefde Disneyland Paris, waar de Fransen eigenlijk helemaal niet zo op zaten te wachten. Wil je meer zien over de bouw van het Franse Disney Park? Inclusief attracties als Space Mountain en Big Thunder Mountain, en het kasteel? Begin dan bij aflevering 3.

Maar zelfs als je niks hebt met de andere pretparken wereldwijd is het toch leuk om vanaf het begin te beginnen.

Waarom moet je deze documentaire zien?

Als je net als ik van Disney pretparken houdt dan weet ik zeker dat je dit een heerlijke documentaire zult vinden. Het is heel bijzonder om het verhaal achter de Parken te horen. Hoe alles tot stand is gekomen en – dat vind ik heel netjes – ook wat er allemaal mis is gegaan.

Zeker Disneyland Paris was in het begin echt een drama en had nauwelijks bezoekers. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen.

Ook zie je hoe de pretparken zijn veranderd onder leiding van de verschillende CEO’s zoals Michael Eisner en Bob Iger. En hoe zij meer dan 50 jaar na zijn dood nog steeds hun best doen om Walt’s visie in ere te houden. Al zij het met moderne invloeden.

Kortom, ben je een liefhebber van Disney pretparken? Bekijk dan zeker deze serie!