Vakantiehuis met jacuzzi/bubbelbad in Nederland huren

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wat is er nou lekkerder dan ontspannen in een warm bad. Even tot rust komen, met misschien wel een lekker drankje of hapje erbij. Er zijn een aantal huisjes in Nederland met een bubbelbad of een hottub. Veel daarvan vind je op vakantieparken.

Bij deze accommodaties kan je kiezen of je een huisje met bubbelbad in de badkamer of juist een huisje met bubbelbad in de tuin wilt.

Wat is leuker: vakantiehuis met jacuzzi/bubbelbad binnen of huisje met bubbelbad in de tuin?

Je zult in Nederland meer huisjes vinden met een bubbelbad binnen dan met een bubbelbad of hottub in de tuin. Dat zal vast met de prijs te maken hebben.

Maar als het even kan kies ik een huisje met bubbelbad of hottub in de tuin. Als er dan ook nog een sauna bij zit heb je helemaal dat spa-gevoel. Heerlijk ontspannen in de tuin en tot rust komen met het zonnetje op je gezicht en een glaasje in je handen.

Dat is toch vakantie?

Soms hebben deze huisjes binnen ook nog een bubbelbad, dan kan je ook genieten van het warme water als het regent.

Huisjes in Nederland met een bubbelbad

In Nederland zijn er tientallen vakantieparken die een huisje met bubbelbad aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn:

En nog veel meer. Een veel uitgebreider overzicht van huisjes met een jacuzzi of hottub vind je hier.

TopParken Residence Valkenburg

TopParken is een keten met vakantieparken waarvan vele huisjes hebben met een jacuzzi of hottub. Dat geldt ook voor Residence Valkenburg. Deze huisjes noemen ze ook wel de Wellness bungalows. De Comfort Wellness huisjes hebben alleen een sauna, de Deluxe en Superieur Wellness hebben behalve een sauna ook een jacuzzi in de tuin.

Roompot Arcen

Roompot Arcen biedt een type huisje met een jacuzzi: de Wellness restyled. Hierbij heb je niet alleen een jacuzzi in de tuin, maar ook een grote sauna. Je kunt hier echt ontspannen in de bosrijke omgeving met op het park nog meer mogelijkheden om te sporten of tot rust te komen.

Toppparken Landgoed de Scheleberg

Op Topparken Landgoed de Scheleberg hebben alle huisjes een jacuzzi buiten. Sommige zijn zelfs verscholen tussen het groen voor ultieme privacy. Wil je nog meer tot rust komen dan kun je ook kiezen voor een huisje met jacuzzi en sauna. Beiden bevinden zich dan in de tuin.

Dormio Resort Maastricht

Het Dormio Resort Maastricht biedt hele luxe vakantiehuizen. Met een jacuzzi in de tuin natuurlijk. Van alle huisjes met jacuzzi in dit overzicht zijn dit wel echt de mooiste. Als je alleen al aan komt rijden wordt je blij van de vrijstaande villa’s. Een ideale plek dus om tot rust te komen.

Topparken Residence de Leuvert

Dit vakantiepark vlakbij de Efteling biedt behalve het entertainment van de achtbanen ook de ontspanning en rust van een jacuzzi en/of sauna in de tuin.

Wat is het verschil tussen een jacuzzi, hottub of whirlpool?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een hottub en een jacuzzi? Zelf gebruik ik de twee termen eigenlijk door elkaar heen maar ze zijn toch verschillend.

De huisjes hierboven hebben allemaal een jacuzzi. Dat zijn die vierkante baden met al die jetstreams. Zeg maar de ouderwetse bubbelbaden.

Een hottub is gemaakt van hout en is zo’n rond bad zoals op de foto hierboven. Krijg jij bij het zien van dat plaatje niet ook meteen zin om erin te springen?

Bij een hottub gebeurt de verwarming meestal met hout. Net als bij een sauna. En meestal hebben deze baden geen bubbels. Meestal, want tegenwoordig zijn er ook hottubs met een kunststof binnenkant waar je dus wel weer bubbels in kunt krijgen.

Beiden heel ontspannend al hebben de meeste huisjes dus een bubbelbad buiten.

Of een whirlpool binnen. Dan heb ik het niet over de koelkast of wasmachine van dat merk, maar over het bubbelbad. Dit is letterlijk een badkuip met jetstreams. Deze gebruik je eigenlijk net als een bad zonder bubbels, alleen kan je hier dus massagestralen aanzetten. Heel comfortabel, zeker als je spierpijn hebt!

Is een sauna lekkerder?

De huisjes met een jacuzzi van hierboven hebben ook allemaal een sauna in de tuin. Je kunt deze huisjes ook boeken met alleen een sauna, deze zijn goedkoper.

Is dat de moeite waard?

Een sauna is altijd lekker. Je zou het niet verwachten maar zelfs op een warme dag biedt deze nog ontspanning. Als je daarna maar lekker afkoelt onder de douche. Is een huisje met jacuzzi net boven budget maar kun je die met sauna wel betalen? Dan zou ik die persoonlijk kiezen. Het heeft toch net wat meer luxe.

Plus vaak hebben de zwembaden op het vakantiepark ook een bubbelbad, je zit dan wel met vreemden, maar je kunt ook daarin even ontspannen.

Is het de moeite (prijs) waard om een huisje met bubbelbad te boeken?

Het klinkt natuurlijk al luxe, een huisje met jacuzzi, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Je betaalt zo een paar honderd euro meer voor je verblijf.

Is dat dan de moeite waard? Eigenlijk ligt het er maar net aan hoe vaak je er gebruik van gaat maken. Zit je elke dag meerdere uren in de jacuzzi, dan zeg ik zeker doen. Doe je het 1 a 2 keer (zo’n ding moet opwarmen en dat is best irritant) en ga je vervolgens elke keer naar het gewone zwembad dan is dat zonde.

Verder is een jacuzzi niet handig voor gezinnen met kleine kinderen. Je moet ze constant in de gaten houden, want ze klimmen zo de jacuzzi in. Kunnen ze dan niet zwemmen…tja.. Daar moet je toch niet aan denken. Iets grotere kinderen zullen het prachtig vinden zo’n privézwembad in de tuin. Het is maar net wat je zelf het leukst vindt.

Nog een voordeel van deze huisjes is dat het vaak ook de meest luxe vakantiehuisjes op het park zijn. Ze hebben vaak een betere ligging en zijn luxer ingericht. Plus, meestal zijn ze ook een stuk groter.