Ring deurbel: voor- en nadelen, mijn ervaring na 4 jaar!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen wij een paar jaar geleden van een appartement in het centrum naar een huis in een buitenwijk verhuisden wilde ik graag een videodeurbel. Het leek mij een veilig idee om te weten wie er voor de deur stond.

In eerste instantie viel mijn oog op een goedkopere deurbel. Maar deze bleken allemaal niet te koppelen te zijn met Apple telefoons. Zelfs al stond het soms toch in de productomschrijving.

Na lang proberen en zoeken toen uiteindelijk toch voor een Ring Deurbel gegaan. Het instapmodel, want die vond ik al duur genoeg. (lees verder waarom ik inmiddels de Ring Deurbel 3 heb aangeschaft!)

Voordelen van de Ring deurbel

Het grootste voordeel van de Ring deurbel is dat je weet wie er voor je deur staat, ook als je niet thuis bent.

Maar ook al ben je thuis, je hoort soms van die gekke verhalen, ik doe eigenlijk nooit open zonder even te kijken wie het is. Daarbij staat degene die aanbelt gelijk met de snufferd op de camera.

Deze foto en het filmpje worden gelijk opgeslagen in de cloud. Is het iemand die kwaad wil dan heb je daar gelijk een mooie “gezocht” foto van. En staat er iemand voor de deur waarvan ik het gezicht niet kan zien dan doe ik sowieso niet open.

Verder heb ik zelf het idee dat het ook af kan schrikken. Al is dat misschien meer een gevoel.

Wat ik verder heel fijn vind aan deze deurbel is dat alles plug-and-play is. De app is eenvoudig in gebruik, vanaf de installatie. Want de app vertelt je precies wat je moet doen om de deurbel succesvol in gebruik te nemen.

Nadelen

Yes, de nadelen van de Ring deurbel, helaas in meervoud. Er zijn namelijk meerdere dingen minder goed aan deze deurbel.

Allereerst de prijs, de Ring producten zijn reteduur. En om nou te zeggen kwalitatief goed? Inmiddels heb ik dus mijn eerste deurbel niet meer. Waarom? Omdat deze ondergelopen was met water en daardoor niet meer werkte. Bleek een probleem te zijn van de eerste generaties. Ben je lekker mee.

Daarbij vind ik de beeldkwaliteit van met name de goedkopere varianten niet heel goed. Daarom koos ik voor de Ring Deurbel 3 die gelukkig stukken scherper is maar nog steeds staat er vaak een donkere “blob” voor je deur en moet je vaak vragen of ze dichter bij de camera willen staan om te zien wie er is.

Nog een nadeel van de Ring deurbel is het abonnement. Je kan hier niet zonder, zelfs als je net als ik een NAS (netwerk harde schijf) hebt staan. Zonder abonnement kan je geen filmpjes terugkijken. Heb je een “aanbeller” gemist? Dan kan je alleen met het abonnement zien wie dat was en wat diegene wilde.

Zo’n abonnement kost €30 per product per jaar, of €100 voor een onbeperkt aantal producten. Niet ontzettend duur maar ook niet goedkoop.

Het laatste nadeel is misschien wat technischer, maar wil je de Ring deurbel aansluiten op de aansluiting van je huidige (normale) deurbel? Dan heb je een beltrafo nodig van tenminste 16v. Heb je die niet dan zul je die eerst moeten inbouwen. Je vindt deze trafo’s bij de bouwmarkt. Is dit te technisch? Dan zou ik een extra batterij bij je deurbel bestellen zodat je deze kunt wisselen. De lege batterij laad je op via de usb kabel die is bijgeleverd.