Home Blog Weer in Parijs en de beste tijd om te gaan

Weer in Parijs en de beste tijd om te gaan

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er is niks vervelender dan een stedentrip die in het water valt. En hoewel je bij een vakantie in Frankrijk vaak aan zon en strand denkt, kan het weer in Parijs toch net wat anders zijn.

Daarbij kan het natuurlijk ook bepalen wanneer je naar Parijs afreist. Want hoewel de kerstperiode enorm romantisch is, kan het er ook behoorlijk koud zijn. Geen probleem natuurlijk als je erop voorbereid bent.

Hoe is het weer in Parijs?

Het weer in Parijs is vergelijkbaar met dan bij ons. De winters zijn zacht en in de zomer wordt het nooit heel heet. Natuurlijk zijn er soms uitschieters waarbij het heel erg vriest of waarbij je liever in de Seine springt voor verkoeling.

Over het algemeen kun je dezelfde kleding inpakken die je ook in Nederland draagt. Dus loop je thuis in een winterjas, neem die dan ook mee naar Parijs en datzelfde geldt ook voor als het hier heel warm.

Soms zit er een verschil van een paar graden tussen, maar over het algemeen is het dus gelijk aan thuis.

Hoe vaak regent het in Parijs?

In Parijs regent het gemiddeld zo’n 10 dagen per maand. Er valt dan gemiddeld 60mm regen. Dat kan als pittige bui in de zomer zijn, maar ook als druilerige dag.

Daarom nemen wij altijd een paraplu of poncho mee naar Parijs. Als je ’s ochtends opstaat kijk je snel in de weer app of het gaat regenen, want het weerbericht verandert net zo vaak als bij ons. Blijft het droog dan laat je de paraplu achter in je hotel en anders is het altijd fijn om een kleintje mee te nemen in je tas.

Zodra het gaat regenen kun je vaak schuilen in de kleine kioskjes of onder de luifels van winkels. Maar als je net bij de Eiffeltoren staat op het grasveld dan kan de regen je dag behoorlijk verpesten.

Een kleine paraplu weegt vaak niks en neemt weinig ruimte in je tas in beslag.

Hoe is het weer in Parijs in de zomer?

In de zomer is het weer in Parijs vaak goed. Het is wat droger dan op andere momenten van het jaar, al kan het ook in de zomer regenen, en het is lekker warm. Gemiddeld is het er zo’n 25 graden.

Weet wel dat er uitschieters kunnen zijn naar ver over de 30. Zo hebben wij een keer met 38 graden in Parijs gelopen. Dan is het wel lekker als je hotel een zwembad heeft. En zorg dat je op zulke dagen goede schoenen draagt, het liefst je meest comfortabele sneakers.

Het is natuurlijk heel aanlokkelijk om slippers te dragen als het zo warm is, dat dacht ik ook! Maar je loopt echt een hoop op zo’n dag in Parijs en dat heb ik geweten. Aan het eind van de dag was de gehele onderkant van mijn voet veranderd in een grote blaar en heb ik de andere dagen van de stedentrip in Parijs niet zo lekker meer gelopen.

Dus zelfs op warme dagen, kies voor sneakers!

Weer Parijs in de winter?

Parijs in de winter is magisch, zeker rond de feestdagen. Buiten is het lekker fris en veel straten zijn magisch verlicht.

Het weer in Parijs kan dan soms best pittig zijn dus kleed je warm aan. Handschoenen zou ik sowieso meenemen, zeker als je gaat shoppen. Maar ook warme schoenen en sokken zijn aan te raden. Je bent een groot deel van de dag buiten en de kou trekt na een tijdje toch je schoenen in. In de metro kun je vaak even opwarmen, maar daarna voelt het buiten nog wat kouder.

Minimumtemperaturen liggen in de winter net boven de 0 graden, maar net als in Nederland vriest het in Parijs ook soms. Wel valt het ons altijd op dat het in Parijs toch net wat kouder aanvoelt. Al kan dat ook komen omdat je in Nederland toch minder lang buiten bent in de winter. Goed warm aankleden dus, dan kan de kou je verblijf niet verpesten.

Beste tijd om naar Parijs te gaan

Als je kijk naar het weer in Parijs dan is de lente de beste tijd om te gaan. De bomen zijn groen en er groeien bloesems in. De temperaturen zijn aangenaam en meestal schijnt er een zonnetje.

Net als in Nederland heb je ook in de lente regenachtige dagen in Parijs. Neem gewoon voor de zekerheid een trui en paraplu mee en je kunt elke weersverwachting aan.

Durf je de kou te trotseren dan is de winter ook een magische tijd om naar Parijs te gaan. Zeker als je met een geliefde gaat. Na een dag in de kou kan je lekker samen opwarmen.

Meer over het klimaat in Parijs vind je hier