Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert het Magic Kingdom Park in een spookachtige setting met allemaal verkleedde bezoekers, een griezelige parade, diverse shows en misschien nog wel het allerleukste….Trick or Treat locaties. Echt waar, je kunt als bezoeker onbeperkt langs allerlei locaties verspreidt door het Park om gratis snoep te halen. Hiervoor moet je wel een extra ticket kopen. Tickets voor Mickey’s Not So Scary Halloween Party kosten $79 als je ze vooraf online bestelt.

Dat moeten wij ook kunnen zullen ze in Disneyland Paris hebben gedacht. Ook zij hebben een speciale Halloweenavond (dit jaar zelfs 2) waar je een los ticket voor moet kopen. Deze kosten €69 en zijn inclusief shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren.

Verschil Halloween in Disney World en Disneyland Paris

Eigenlijk zou ik willen zeggen dat je ze niet met elkaar kunt vergelijken. In Amerika leeft Halloween echt en worden mensen al enthousiast bij de gedachte. In Europa is dat toch minder. Hoewel ik veel mensen ken die tijdens Kerst naar Disneyland Paris gaan, hoor ik vrijwel nooit iemand over Halloween. En dat is best zonde, want het is een leuke tijd om te gaan. Maar heel eerlijk pakken ze het in Disneyland Paris ook niet zo groots aan als in Amerika.

In veel dingen lijken de twee Halloweenvieringen op elkaar. Er is een speciale parade, Disney figuren in speciale outfits en veel van de attracties zijn geopend. Ook is de Halloweenviering de enige mogelijkheid om als volwassene verkleed naar Disneyland Paris te gaan. Dus trek je piraten, prinsessen of Mickey outfit maar uit de kast. Dit is de enige avond waarop het mag! (trouwens, let wel goed op dat je geen gezichtbedekkend masker of (nep) wapens meeneemt. Die zijn ook op deze avonden verboden!)

Het verschil tussen de twee Parken zit in de uitvoering. In Walt Disney World word je echt ondergedompeld in het Halloweenfeest. Attracties worden extra spookachtig gemaakt en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het Trick or Treat gedeelte ook leuk vind. Zelfs als volwassene wordt je blij van onbeperkt gratis snoep, toch? En niet de minste snoepjes trouwens, maar alleen maar bekende merken als M&M’s en Skittles. Er is zelfs gedacht aan mensen met een allergie. En alles zit verpakt, dus wel zo fris. Je krijgt bij aankomst een klein zakje voor het halen van snoep, maar ik zou (heel Hollands) een grotere “extra” tas meenemen. Zit je kleine tasje vol dan legen in bijvoorbeeld je rugzak en door naar het volgende snoeppunt.

In Disneyland Paris zijn ze meer bezig met de ontmoetingen met de figuren. Bijvoorbeeld dit jaar zijn Goofy en Max er, en er zal een geheel nieuwe figuur verschijnen op de Nightmare Before Christmas locatie. Daarnaast zullen zij veel doen met spookachtige belichting en muziek. En zijn veel van de attracties geopend.

Nieuwe vuurwerkshow tijdens Mickey’s Not So Scary Halloween Party

Dit jaar is er een nieuwe Halloweenshow tijdens Mickey’s Not So Scary met in de hoofdrol niemand minder dan Jake Skellington. In de show gaan Mickey, Minnie, Donald en Goofy langs de deuren om snoep op te halen en worden aangetrokken door een spookachtig huis. Hier dansen de geesten door de gangen en komen ze al snel ook een aantal bekende Disney schurken tegen. De show is een combinatie tussen projecties op het kasteel, muziek en een groots vuurwerk.