Home Blog The Rise of Skywalker review – is deze film echt zo slecht?

The Rise of Skywalker review – is deze film echt zo slecht?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Na het lezen van de (slechte) reviews over het laatste deel van de Star Wars trilogie heb ik lang gewacht voordat ik The Rise of Skywalker eindelijk eens bekeek.

Maar toen was het dan zover. Via Apple TV – want deze film staat nog niet op Disney Plus – heb ik deze film ouderwets gehuurd. (Update: The Rise of Skywalker staat inmiddels op Disney Plus)

Heb jij dat ook dat het raar voelt om online een film te huren? Het blijft toch iets vreemds hebben, ondanks dat ik vroeger elke zaterdag wel bij de videotheek stond…

Maar goed, via Apple TV huurden wij deze film en gingen we er eens goed voor zitten.

Waar gaat de film over (spoiler vrij!)

Zonder al te veel te verklappen wil ik je toch een idee geven waar deze film over gaat.

In deze film gaat Rey op zoek naar wie ze echt is. En waarom haar band met Kylo Ren – Ben Solo – zo sterk is.

Natuurlijk komt ook de strijd tussen de Resistance en de New/First Order aan bod. Het kwaad is groter dan ooit en wil onder leiding van een oude bekende nu voor eens en altijd al het goede vernietigen.

Hoe dat afloopt, wie Rey echt is en hoe het afloopt met Ben/Kylo Ren zie je in deze film.

Oh en je komt er ook achter over wie ze het hebben met de zin: “They fly now?!”

Wat vond ik er van (met spoilers)

Heel eerlijk ben ik nooit zo’n fan geweest van de Rey verhaallijn. Het eerste deel van deze trilogie was natuurlijk een directe kopie van A New Hope.

Deel 2 was best aardig mede dankzij Finn, Po en Rose.

Eigenlijk hadden ze hier moeten stoppen. Want bij deel 3 had ik het gevoel dat ze maar materiaal hadden voor een uur en er toch een film van 2 uur van hebben willen maken.

Kylo Ren, die als een stalker constant opdook waar Rey was maakte het ook niet veel beter. We hebben er meerdere malen om gelachen: “heb je hem weer!”

En dat hij uiteindelijk besluit om te stoppen met het kwaad, maar niet terug naar huis durft vond ik zelf een anti-climax.

Tenslotte het einde, tja…dat had ik zelf heel anders gedaan.

Was het alleen maar slecht?

Nee hoor. Er zaten zeker leuke stukken in. Zoals wanneer Rey met Luke op het eiland zit en zijn x-wing meeneemt om ten strijde te trekken. En natuurlijk het einde waarin iedereen opstaat tegen het kwaad.

Of wanneer we er eindelijk achter komen waarom Rey zoveel krachten heeft. En de droids R2, BB8 en D-O zorgen voor een komische noot. Evenals Chewie. Er komen zelfs nog Ewoks voorbij!

Tenslotte is dit het deel waarin Leia overlijdt. (In het echt is actrice Carrie Fisher in 2016 overleden) Dat blijft toch een verdrietig moment. Zeker, omdat zij hoort bij deze films.

Kijken of niet?

Ben je een Star Wars fan en/of heb je de vorige films allemaal gezien? Dan zou ik The Rise of Skywalker zeker kijken. Al is het maar om het af te sluiten.

Het einde zal je waarschijnlijk wat lachwekkend vinden. Zo zie je dat iedereen een Skywalker kan worden. Zelfs iemand met een “Dark side”-achtergrond.

De reviews van deze film zijn niet zo goed en heel eerlijk begrijp ik dat ook wel. Er zitten echt leuke stukken tussen maar over het algemeen voelt het als een kort verhaal met veel opvulling.

Laat je me weten wat jij er van vond?