De Sacre Coeur verkennen en een spectaculair uitzicht over Parijs

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Sacre Coeur is een van die bezienswaardigheden die gewoon hoort bij een bezoek aan Parijs. Deze witte Basiliek steekt hoog boven de stad uit en na het beklimmen van de trappen heb je misschien wel het mooiste uitzicht over heel Parijs. Laat je dus niet afschrikken door de klim, het is het waard!

Naar de Sacre Coeur

Veel van de bezienswaardigheden in Parijs liggen op loopafstand van elkaar. Dat geldt helaas niet voor de Sacre Coeur. Deze basiliek ligt op zo’n half uur met de metro vanaf de Arc de Triomph. De makkelijkste manier om er te komen is via lijn 2 en dan uitstappen bij de halte Anvers. Vanaf hier is het nog zo’n 10 minuten lopen naar het begin van de trappen.

Voor mensen die slecht ter been zijn is er een lift, deze bevindt zich aan de achterkant van de Sacre Coeur. Maar de meeste bezoekers zullen de 300 tredes naar boven moeten klimmen. Het kan best druk zijn op de trappen, zeker omdat er ook vaak straatverkopers staan die mensen aanhouden om hun waar te bekijken.

Wat kun je doen als je eenmaal boven bent?

Wanneer je bent bijgekomen van de klim is het tijd om het prachtige uitzicht over de stad te bewonderen. Zorg dat je een heldere, droge dag uitkiest om de Sacre Coeur te bezoeken voor de allermooiste foto’s.

De basiliek is open voor publiek en gratis te bezoeken, alleen de graftombes zijn dicht. Binnen wordt gevraagd om zo stil mogelijk te zijn om andere bezoekers niet te storen in hun gebed.

Te doen in de omgeving

Terrasjes Montmartre bij de Sacre Coeur
Struinen door de Montmartre met de soms gek scheve terrasjes

We hadden ongeveer een uurtje nodig om de trappen te beklimmen, te genieten van het uitzicht en om de basiliek te bezoeken. Hierna zijn we gaan wandelen in de Montmartre, het gebied rond de Sacre Coeur. Deze wijk staat bekend om de kunst en op de Place du Tertre kun je kunst kopen of een eigen portret laten maken.

In deze wijk vind je ook de befaamde Moulin Rouge. Hier wordt ’s avonds een dinershow gegeven die helaas was uitverkocht op de avond dat wij er waren. Je kunt dus het beste ruim van tevoren tickets kopen als je deze show wilt zien.

Na een paar uurtjes dwalen in de Montmartre en een burger gegeten te hebben bij Restaurant L’Été en Pente Douce, was het tijd om met de metro weer terug te gaan naar ons hotel bij de Arc de Triomph.

Is het de moeite waard om te bezoeken?

De Sacre Coeur bekijken hoort bij een bezoek aan Parijs. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden en nog gratis ook. De metroverbinding is goed en de wijk Montmartre nodigt uit om lekker in te struinen. Er zijn een hoop winkeltjes – veel met toeristische zooi- en gezellige restaurants. Het restaurant waar wij hebben gegeten was redelijk betaalbaar, zeker door de locatie vlakbij de Sacre Coeur.

Houdt er wel rekening mee dat je minimaal een halve dag kwijt bent inclusief de reis met de metro en als je tijd in Parijs beperkt is moet je voor jezelf de afweging maken of dit het je waard is. Voor ons was dit het wel.