Can’t hurt me, David Goggins, boekreview

Het stond al een tijdje op mijn lijstje maar nu heb ik eindelijk de tijd genomen om te beginnen in het boek Can’t hurt me van David Goggins. Een waargebeurd verhaal over zijn leven en alle tegenslagen daarin.

Maar ook met een positieve boodschap en hulpmiddelen om jouw eigen mindset te veranderen. Een zelfhulpboek en real-life motivatieverhaal in één, ik kon niet wachten!

Waar gaat Can’t hurt me over?

In het boek vertelt auteur David Goggins zijn levensverhaal. En als er iemand pech heeft gehad dan is hij het wel. Zijn jeugd is ronduit verschrikkelijk en als hij ouder wordt, wordt het niet veel beter.

Eigenlijk had hij het leven al opgegeven totdat hij een reclame zag op tv voor de navy SEALs, een elitegroep binnen de Amerikaanse marine.

Tegen alle verwachtingen in lukt het hem om een plek te bemachtigen in het selectieprogramma. Maar deze is pittig en door gezondheidsproblemen moet hij steeds de handdoek in de ring gooien.

Uiteindelijk weet hij dan toch het selectieprogramma en de training succesvol af te ronden en wordt hij Navy SEAL, en dat voor iemand die alles tegen had in het leven…

Nu denk je, nou dan hoef ik het boek niet meer te lezen. Maar nee, dit is slechts het begin en maar een klein stukje van het echte verhaal. Want in dit boek gaat het niet om David Goggins en zijn steeds indrukwekkendere prestaties, nee dit boek gaat om jou als lezer en het verbeteren van jouw mindset.

Want als hij iets laat zien is het wel dat het menselijk lichaam en ons brein tot veel meer in staat is dan dat wij zelf denken. Je moet alleen een drempel over.

Hoe dat precies moet, lees je in dit boek!

Werkt zijn methode echt?

Nou ben ik dol op zelfhulp boeken. Eigenlijk zoek ik nog steeds een toverstaf die mij slank maakt, die zorgt dat ik dagelijks al mijn artikelen heb geschreven en die zorgt dat ik ga sporten. Om nog maar niet te spreken van het huishouden doen, want daar heb ik echt een enorme hekel aan

De toverstaf heb ik nog niet gevonden, maar wat heb ik veel gehad aan dit boek.

Eigenlijk is het de schop-onder-de-kont-methode. Alleen jij bent de enige die dat kan doen. Jij moet jezelf aansporen en over die pijnlijke drempel heen helpen. Ook als je brein andere dingen naar je schreeuwt.

Hij leert je hoe je de pijn – ook geestelijk – kunt verzachten en zet je aan tot het gewoon doen.

Mij heeft het enorm geholpen. Als ik denk “ik heb nu geen zin om…”, dan sta ik op en doe ik het toch. Zonder erbij na te denken, ondanks dat ik het niet leuk vind. Je krijgt veel meer gedaan en leert dat stemmetje in je hoofd te herkennen die je tegenhoudt.

Ben je toe aan motivatie en nieuwe zin om je leven te veranderen? Dan is dit echt het boek voor jou.

Een klein minpuntje, Can’t hurt me van David Goggins is alleen in het Engels verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven