De beste attracties in Bobbejaanland en welke je beter kunt overslaan!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bobbejaanland is één van de bekendste pretparken van België. Ook hier in Nederland kennen de meeste mensen dit park wel. Maar is het ook een bezoekje waard?

Voordat je besluit om naar een pretpark te gaan wil je natuurlijk eerst weten wat er te doen is. Hoe leuk zijn de attracties en zijn ze geschikt voor jou? Daarom zal ik in dit artikel precies uitleggen welke je niet mag missen en welke je prima over kunt slaan.

Om dit te doen deel ik ze op in 3 categorieën:

  • Thrillrides
  • Familie-attracties
  • Voor kleine kinderen

Want er zijn maar weinig attracties die iedereen leuk vindt. Daarom kan je het beste kiezen op basis van je interesses.

Laten we beginnen met thrillrides!

De leukste thrillrides in Bobbejaanland

Als je van thrillrides houdt dan zit je in Bobbejaanland zeker goed. Laten we beginnen met de achtbanen, daar hebben ze er genoeg van!

Laten we beginnen met de Fury. Deze achtbaan gaat ruim 106km/h. In een auto voelt dat niet zo snel maar als je in een open karretje op rails zit dan is dat erg snel. Tel daar een hoogte van ruim 40 meter en 4 inversies bij op en je weet zeker dat je adrenaline gaat stromen!

Bekijk hieronder de officiële ridevideo van deze achtbaan.

Ben je weleens in een VR-achtbaan geweest? Je zit dan in een echte achtbaan maar krijg een VR-bril op. Je ziet dan een filmpje en het karretje beweegt mee.

Bobbejaanland heeft twee van zulke achtbanen: Dream Catcher en Mount Mara. Zeker proberen als je niet snel duizelig wordt!

De laatste achtbaan die je zeker moet proberen is Naga Bay. Deze heeft een karretje dat om z’n as draait terwijl je over de baan raast. Dat geeft het een extra dimensie en vind ik zelf één van de leukste type achtbanen.

Behalve deze achtbanen zijn er nog meer thrillrides. Maar die hierboven zijn wat mij betreft echte must-do’s!

Familie-attracties

Zijn thrillrides niks voor jou? Of bezoek je Bobbejaanland met kinderen? Dan zijn er meer dan genoeg attracties voor jou!

Ook voor families zijn er natuurlijk achtbanen. Deze zijn minder eng dan die in de vorige categorie. Sterker nog, ze hebben de vrolijkste achtbaan van het land: de Okidoki. Klinkt al leuk he! Deze is al te bezoeken vanaf 0,95m. Perfect om als eerste achtbaan te proberen.

Daarnaast hebben ze een aantal waterattracties. Een wildwaterbaan én eentje waarbij je andere bezoekers natspuit vanuit een bootje. Zoals de Splash Battle in Walibi Holland.

Tenslotte zijn er ook wat klassieke familie-attracties zoals een zweefmolen en glijbanen. En een simulator attractie met een tocht door een “Forbidden Cave”.

Voor jonge kinderen

Ook voor de jongste bezoekers zijn er attracties in Bobbejaanland.

Veel zijn de gebruikelijke attracties:

  • Monorail
  • Zelf een truck besturen
  • Speeltuin
  • Glijbanen
  • Reuzenrad

En meer!

Veel van deze attracties zijn geschikt voor de hele familie. Voor jonge kinderen verwachten ze toch dat ze met name van de glijbanen en watertuinen genieten.

Welke attracties kan je beter overslaan?

De attracties die je het beste kunt overslaan zijn afhankelijk van je interesses. Want houd je van achtbanen, dan zal je de familie-attracties waarschijnlijk wat suf vinden.

En omgekeerd natuurlijk ook. Als je niet van achtbanen houdt dan zal je de eerste categorie waarschijnlijk willen overslaan.

Er blijft altijd genoeg over om te doen en om je in het attractiepark te vermaken.

Echt slechte attracties zijn er niet. Bepaalde attracties zijn wellicht wat gedateerd en hebben wat liefde nodig. Maar over het algemeen kan je je er prima in vermaken.

Kijk wel voordat je gaat of er leuke kortingsacties zijn. Dat kan je al snel een hoop geld besparen!