Home Blog Review Philips Speedpro Max Aqua stofzuiger: ik kan niet meer zonder!

Review Philips Speedpro Max Aqua stofzuiger: ik kan niet meer zonder!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als ik ergens niet van houd is dat het huishouden doen. Een schoon huis is natuurlijk hartstikke prettig, alleen al die moeite met die emmertjes, doekjes en dweilen.

Dus ik ga altijd op zoek naar manieren om dit zo makkelijk mogelijk te maken voor mij. Zo kwam ik uit op de Philips Speedpro Max Aqua stofzuiger. Een snoerloze stofzuiger die behalve stofzuigen ook kan dweilen.

Dat klinkt interessant, niet? Maar werkt het echt zo goed?

Wat kost deze stofzuiger?

Toen mijn oude snoerloze stofzuiger besloot dat het tijd was voor pensioen moest ik op zoek naar een nieuwe. Toevallig zag ik toen de Philips Speedpro Max Aqua voorbij komen. En dat leek me best handig.

Uiteindelijk heb ik deze voor een leuk prijsje kunnen bestellen bij Amazon. Want deze stofzuiger is niet goedkoop.

Ga uit van een prijs tussen de €499 en €575, afhankelijk van de accessoires.

Wat zit erbij?

Er zijn diverse types met elk eigen accessoires. Zelf heb ik de Speedpro Max Aqua xc8147/01. Hierbij krijg je de volgende accessoires:

 • De stofzuiger
 • Een lange steel met een borsteltje
 • Een korte zuigmond
 • Vloerborstel met lampjes
 • Smalle vloerborstel waarop je de bak voor het dweilen kunt monteren
 • Bak voor het dweilen met doekjes
 • Klein borsteltje om bijvoorbeeld dierenharen van de bank te verwijderen
 • Extra filter

Het enige wat hier niet bij zit is de flexibele zuigmond en een borsteltje voor op de kleine zuigmond. Hiervoor moet je de duurdere variant aanschaffen.

Hoe is de werking?

De zuigkracht vind ik echt perfect. Door de lampjes zie je direct waar vuil, zand en stof ligt en zelfs op de laagste stand haal je dit eenvoudig weg.

Er zitten 3 standen op: 1, 2 en turbo. Stand 1 vind ik zelf niet krachtig genoeg maar je doet wel het langst met de batterij. Stand 2 vind ik perfect om het hele huis mee te doen. De Turbo stand gebruik ik alleen voor hardnekkige oppervlakken, zoals haren in de deurmat.

Wat deze stofzuiger ook doet is het herkennen van tapijt of gladde vloeren. Hierop past deze automatisch de zuigkracht aan. Hierdoor zijn mijn vloerkleden ook perfect schoon.

De batterij/accu

Het is mij tot nu toe nog niet gelukt om de batterij van de Speedpro Max Aqua leeg te krijgen. Na gebruik laad ik de stofzuiger ook gelijk weer op zodat ik deze altijd kan pakken wanneer nodig.

Als ik mijn huis – 3 verdiepingen – stofzuig op Stand 2 dan heb ik nog steeds genoeg batterij over.

Opladen duurt wel vrij lang, zo’n 5 uur als de accu volledig leeg is. Maar als je de stofzuiger gelijk oplaadt heb je hier nooit last van.

Het dweilen

De belangrijkste reden waaom ik deze stofzuiger kocht was de dweilfunctie, is het de moeite waard? Voor mij wel, maar laat me uitleggen wat je kunt verwachten.

Het tankje met water klik je aan de kleine zuigmond. Deze zuigt minder goed als de grote met lampjes. Dus is je vloer erg vuil of liggen er bijvoorbeeld dierenharen op? Dan zou ik deze eerst met de gewone stofzuiger zuigen en daarna met de dweil met kleine zuigmond.

Doe je dit niet dan wordt je vloer niet zo schoon als je zou willen.

Het is geen vervanging voor gewoon dweilen, de stofzuiger komt namelijk niet in alle hoekjes, maar het maakt je leven wel een stuk makkelijker.

Want als ik dweil heb ik nog steeds overal los vuil, ondanks dat ik ervoor gezogen heb. Dat is met deze stofzuiger niet. Binnen een mum van tijd heb je je hele huis even opgefrist. Vooral handig als er iets gemorst is of als er visite komt. Stofzuiger met dweil er overheen en je kunt er weer tegenaan.

Voor iemand als ik die het huishouden doen vreselijk vind is dit echt een uitkomst. Daarom ben ik hartstikke blij met deze functie. Maar verwacht niet dat je nooit meer écht hoeft te dweilen. Behalve als jouw huis nooit vuil wordt.

Het grootste voordeel t.o.v. een Dyson stofzuiger

Voordat ik deze stofzuiger kost wilde ik eigenlijk een Dyson aanschaffen. Dat is toch wel hét merk voor snoerloze stofzuigers. En ze zien er leuk uit met al die vrolijke kleurtjes.

Bijna had ik er eentje gekocht, totdat iemand in mijn omgeving er eentje kocht en ik deze uitprobeerde…

Want weet je wat ik echt een hele irritante functie vind van de Dyson? De aan- en uitknop. Hoezo irritant? Die moet je ingedrukt houden om te kunnen zuigen. Dus als je je gehele huis stofzuigt moet je constant die knop vasthouden. Heel irritant! Zeker als je van die kleine handjes hebt als ik en er daardoor net niet goed bijkomt.

Hierdoor zocht ik een alternatief die net zo goed was als de Dyson, maar dan met een knop die je niet ingedrukt hoeft te houden.

De Speedpro Max Aqua heeft een schuifknop om aan- en uit te zetten. Dit werkt heel soepel. Wil je stofzuigen dan schuif je deze naar één van de standen. En om uit te zetten schuif je deze terug naar off.

Dat ze hier bij Dyson nooit op zijn gekomen…

Opladen

In de doos zit een klein oplaadkabeltje met aan het eind een rond magneetje. Deze klik je vast aan de achterkant van je stofzuiger om deze op te laden.

Je kunt er ook voor kiezen om de stofzuiger in de houder te hangen. De lader klik je hier dan ook in. Maar zelf heb ik ervoor gekozen dit niet te doen.

De stofzuiger staat in een hoekje vlakbij het stopcontact. Wanneer ik deze heb gebruikt doe ik de lader erin en wacht ik tot de batterij vol is. Hierna haal ik de stekker weer uit het stopcontact. Zelf vind ik het geen prettig idee als iets continu staat te laden. Daarbij vind ik het zelf geen voordeel dat de stofzuiger in een lader hangt t.o.v. op de grond staat.

Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Het is wel mogelijk in ieder geval.

De voordelen van de Speedpro Max Aqua

Voor mij zijn dit de voordelen van deze stofzuiger:

 • Zuigkracht: zeker de kop met de lampjes slaat echt geen vuiltje over en maakt je huis razendsnel schoon.
 • De batterij: deze gaat heel lang mee, zeker als je deze ook direct na gebruik weer oplaadt.
 • Dweilfunctie: het is geen vervanging voor een écht goede dweilbeurt, maar als je net als ik een hekel hebt aan huishouden dan ik het wel ideaal om je vloer bij te houden. Ook handig wanneer er gemorst wordt of als er (onverwacht) visite komt
 • Kwaliteit: de stofzuiger voelt solide aan en de onderdelen klikken makkelijk en soepel in elkaar.
 • Lampjes in de zuigmond: hierdoor zie je niet alleen hoe vuil je huis echt is (het is écht vreselijk :)), maar je kunt zo ook preciezer stofzuigen.

Nadelen

Hoewel ik dol ben op deze stofzuiger, heeft deze ook een paar nadelen:

 • Gewicht: deze lees je eigenlijk in elke review, maar de stofzuiger is vrij zwaar. En dan niet zozeer om op te tillen maar om vooruit te duwen over je vloer. Zeker als je aan het dweilen bent.
 • Design: vergeleken met de hippe kleurtjes van Dyson is deze stofzuiger toch een beetje saai.
 • Oplaadtijd batterij: stel je vergeet de stofzuiger een keertje op te laden en deze is helemaal leeg, dan duurt het 5 uur om de batterij vol te krijgen. Natuurlijk kan je na een tijdje alweer stofzuiger, maar het blijft lang wachten. Dit kan je eenvoudig voor zijn door de stofzuiger op te laden na elk gebruik.

Voor wie?

Deze stofzuiger zou ik aanraden voor iedereen die snel en eenvoudig het huishouden wil doen. Zeker het bijhouden van je vloer gaat hier zo gemakkelijk mee.

Even snel wat dierenharen opzuigen? Een vlek op de vloer? Iets gemorst? Je pakt de stofzuiger en je vloer is weer schoon en fris.

Gisteren liet ik bijvoorbeeld iets vallen van het aanrecht. Gelijk de stofzuigermond met dweil gepakt. Binnen een paar sec was de troep van de vloer en was deze weer helemaal fris. Daar hou ik van. Het kost me geen moeite en mijn huis blijft schoon.

En heel af en toe pak ik gewoon de echte dweil en maak ik de vloer weer helemaal netjes.

Waar kopen?

Zelf heb ik deze stofzuiger dus gekocht bij Amazon. Hier was deze een stuk goedkoper dan bij Coolblue. Levering is sowieso gratis én als je Prime lid bent dan heb je hem vaak al binnen 1 dag in huis.

Laat me weten of jij deze stofzuiger ook hebt gekocht en of deze je leven een stuk makkelijker heeft gemaakt!

Bekijk nu deze stofzuiger op Amazon.