Waar kun je Disney prinsessen ontmoeten in Disneyland Paris?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De kans is groot dat één van jouw (klein)kinderen – of misschien wel jijzelf – fan is van de Disney Prinsessen. Van Anna en Elsa tot de klassieke prinsessen Sneeuwwitje en Assepoester. Voor veel kinderen is het een droom die uitkomt als ze in Disneyland Paris de Prinsessen ontmoeten. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om met hen op de foto te gaan. Maar er zijn er ook twee die je helaas alleen van een afstand kunt bewonderen..

Plekken waar je de Prinsessen kunt ontmoeten in Disneyland Paris

De beste plek om de Disney Prinsessen te ontmoeten is in het Princess Pavillion. Deze bevindt zich helemaal achterin in het Disneyland Park naast It’s a Small World. In dit gebouw kan je in een koninklijke setting op de foto met Assepoester, Belle, Sneeuwwitje, Ariel of Aurora (Doornroosje). Ze nemen alle tijd voor je en tekenen het handtekeningenboekje. Dit heeft ook een nadeel. Veel gasten willen natuurlijk met hen op de foto maar doordat ze de tijd nemen gaat de rij niet snel. Op drukke dagen ben je al gauw 1,5 uur zoet met deze Prinsesontmoeting.

Er is altijd maar één Prinses aanwezig. Je weet eigenlijk pas met wie je op de foto gaat als je er ook daadwerkelijk bent. Het is wel een heel gedoe met rijen die al snel boven het uur uit komen.

Aladdin en Jasmine in het “wild”

Buiten het Princess Pavillion zijn er ook Prinsessen die je in het wild tegen kan komen. Jasmine is samen met Aladdin te vinden in Adventureland. Maar ook hierbij weet je nooit zeker of ze er ook daadwerkelijk bij is. In het entertainmentprogramma staat Aladdin en vrienden. Dus het kan ook zomaar Jafar of de Geest zijn. Ook Moana is te vinden in Adventureland al telt zij wellicht niet mee als Prinses.

Gegarandeerd meerdere Prinsessen ontmoeten

Wil je niet uren in de rij staan voor een foto met één Disney Prinses? Dan is er een – betaald – alternatief. Een ontbijt, lunch of diner in Auberge de Cendrillon. Dit is niet goedkoop. Ontbijten kost €49 voor volwassenen en €39 voor kinderen. Lunch en Diner gaat volgens een vast menu, deze kost €77 voor volwassenen en €45 voor kinderen.

Het ontbijt met Disney Prinsessen bestaat uit diverse broodjes, zoet en hartig beleg, een Mickey wafel, groente, aardappelen en worstjes. Je krijgt daarbij een glas sap of water en een warme drank. Het eten wordt aan je tafel geserveerd zodat de Prinsessen alle rust hebben om aan je tafel te komen.

Ook de lunch en het avondeten wordt aan tafel geserveerd. Voor volwassenen bestaat de maaltijd uit 4-gangen, kinderen krijgen 3-gangen. Het volledige menu kan je hier dowloaden. Met een Premium Maaltijdvoucher (voor gasten van het Disneyland Hotel die halfpension hebben geboekt) kan je zonder bij te betalen in Auberge de Cendrillon eten. De Standaard en Plus vouchers kan je hier ook inleveren, je betaalt dan het verschil bij.

Welke Disney Prinsessen kan je niet ontmoeten in Disneyland Paris?

Als jouw kinderen twee van hun favoriete Prinsessen zouden mogen noemen dan is de kans groot dat zij Anna en Elsa uit Frozen roepen. De film is jaren later nog steeds ongekend populair en veel kinderen gaan naar Disneyland Paris om hun heldinnen te ontmoeten. Maar laten zij nou net één van de Prinsessen zijn die je niet ziet in de Parken – afgezien van tijdens de parade….

Best gek eigenlijk dat je de twee populairste Prinsessen alleen vanaf een afstandje kunt bewonderen. In Walt Disney World hebben ze zelfs een Noors zomerhuis ingericht waar je met de twee dames op de foto kunt. Misschien zullen ze dit ook doen na de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Maar tot die tijd denk ik dat je alleen naar ze kunt zwaaien als ze voorbij komen in de parade. Ook Rapunzel is momenteel niet te zien in de Disney Parken – afgezien van de parade. In het verleden had zij een meet ’n greet locatie maar deze bestaat inmiddels niet meer.