Starten met Pin Trading in Disney!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een aantal jaar geleden ben ik er voor gezwicht: Disney Pin Trading. Niet zozeer het ruilen van de Pins, maar wel het verzamelen. Want als je eenmaal begint dan gaat het hard! Inmiddels heb ik een map vol met Disney Pins van zowel Disneyland Paris als Walt Disney World.

De eerste Pin die ik kocht was niet zozeer om te ruilen, maar als een aandenken aan Disneyland Paris. Hierna volgden al snel Pins van de attracties en mijn favoriete Hotels. Voor je het weet heb je een album vol. Zeker als je daarna ook nog andere Disney Parken bezoekt.

Het enige wat ik nooit meer zal doen is Disney Pins online kopen!

Disney Pins kopen op Ebay

Nu vraag je je misschien af: “waarom geen Pins online kopen?” Disney Pin Trading is duur. Je betaalt al gauw €10 voor een Pin. Dus ik ging op zoek naar een goedkopere manier om mijn verzameling uit te breiden. Toen kwam ik op Ebay uit en deze staat vol met partijen Disney Pins voor een heel leuke prijs. Nou doe maar dacht ik!

Toen ik de Pins binnen kreeg zagen ze er prima uit, sommigen met een krasje, maar over het algemeen heel netjes. Je gaat je dan toch afvragen hoe ze dan zo goedkoop kunnen zijn…

Het antwoord vond ik al snel online. Vrijwel alle Disney Pins die je in deze grote partijen kunt kopen zijn namaak. Hartstikke nep dus! En deze worden in de Parken geruild…

Wees voorzichtig als je Pins gaat ruilen!

Wanneer je weet welke Pins op Ebay worden verhandeld dan ga je ze in de Parken herkennen. Zelfs op de zakjes bij de Cast Members zie je ze soms zitten. Dat is best treurig als je je bedenkt dat mensen een startersset kopen in de Disney Parken en vervolgens deze Pins voor een goedkope nepperd ruilen.

Nu ik dit weet ruil ik alleen Pins in de Parken als ik weet dat ze uit een speciale collectie komen. Bijvoorbeeld Cast Member Exclusive pins die je niet kunt kopen maar alleen ruilen.

Het grote aantal namaak Pins is trouwens geen reden om niet te starten met Disney Pin Trading.

Starten met Disney Pin Trading

Om te starten met Disney Pin Trading kan je het beste een starterssetje kopen. Daarin zit een lanyard en 4 pins. Twee om zelf te houden en de andere twee (precies dezelfde) om te ruilen.

Vervolgens doe je de lanyard om je nek met daarop de Pins die je kwijt wilt en ga je het Park in. Het makkelijkste is om de eerste keer met een Cast Member te ruilen. De grootste kans om er eentje te vinden met Pins is in een winkel. Daar ga je naar de Cast Member en vraagt of je zijn of haar Pins mag zien. Zie je een Pin die je wilt hebben dan vraag je of je de Pin mag ruilen. Een Cast Member zal altijd ja zeggen, bezoekers in het Park niet. Hierna laat je jouw eigen Pins zien en ruil je eentje van jou voor de Pin van de Cast Member. Dit was je eerste Pin ruil!

Goed om te weten over Disney Pin Trading

Ben jij een Pin Trader of een verzamelaar zoals ik? Deel het hieronder in de comments!