Electroland in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Na de eerdere succesvolle edities komt ook in 2019 Electroland weer terug naar Disneyland Paris. Hoewel dit een druk bezocht evenement is zijn er maar weinig Nederlandse Disney liefhebbers die het kennen. Of die daar speciaal voor naar Disneyland Paris afreizen.

Electroland is een 3-daags festival dat van 5 – 7 juli gehouden wordt in het Walt Disney Studios Park. Disney noemt het zelf een event voor liefhebbers van muziek en Disney. Maar verwacht geen kinderliedjes of sprookjesachtige muziek. Op het podium draaien onder andere Armin van Buuren, Steve Aoki, Showtek en Nicky Romero. Best een indrukwekkende line-up waar de gemiddelde festivalganger zeker enthousiast van wordt.

Met dit evenement speelt Disney zeker in op de populariteit van het festivalseizoen. Ook proberen ze hiermee een breder – wat ouder – publiek naar de Parken te trekken. Tijdens Electroland zijn diverse attracties gewoon open voor het publiek, waaronder Rock n Rollercoaster, de Tower of Terror en Ratatouille. Waardoor er voor de bezoekers genoeg entertainment is om uit te kiezen.

Het programma van Electroland 2019

Drie avonden lang is het feest in het Walt Disney Studios Park. Zodra de zon onder gaat verandert de Tower of Terror in één grote lichtshow. Het evenement is van vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli elke avond van 20.00 tot 02.00 in het Walt Disney Studios Park. Er zijn diverse restaurants, attracties en winkels geopend.

Elke avond draaien er andere dj’s:

Vrijdag 5 juli 2019

 • Steve Aoki
 • Nervo
 • Showtek
 • The Magician

Zaterdag 6 juli 2019

 • Alesso
 • Nicky Romero
 • Jax Jones
 • B Jones

Zondag 7 juli 2019

 • Armin Van Buuren
 • Feder
 • Fedde le Grand
 • Nora En Pure 

Tickets en prijzen

Electroland is een evenement waar je een extra toegangsticket voor moet kopen. Je hebt dus niet automatisch toegang als je een Disneyland Paris arrangement boekt. Er zijn diverse tickets te koop:Dagticket voor vrijdag, zaterdag of zondag €79

Dagtickets

Met een dagtickets heb je toegang tot één avond van het event. Met de ticket van €79 per persoon krijg je vanaf 20.00 toegang tot het Walt Disney Studios Park. Met een Plus ticket van €99 krijg je al vanaf 16.00 toegang tot het Park. Heb je een normaal Disney arrangement geboekt dan heb je aan het eerste ticket genoeg.

Weekendtickets

Wil je zaterdag én zondag van de muziek genieten? Dan kan je het beste een weekendticket kopen. Deze kost €142 en biedt toegang tot het evenement vanaf 20.00.

Ticket voor alle dagen

Ben je van plan om elke avond naar Electroland te gaan? Boek dan de 3-avonden ticket. Deze kost €213 per persoon en biedt toegang tot het event vanaf 20.00.

Let op dat je met de Electrolandtickets alleen toegang hebt tot het Walt Disney Studios Park tijden het evenement. Je hebt dus geen toegang tot het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park buiten de tijden van het evenement. Wil je de Parken ook buiten het evenement ervaren? Boek dan een Disneyland Paris arrangement en boek als extra een entreeticket voor Electroland.

Wat merk ik als niet-bezoeker van Electroland?

Heb je geen entreekaartjes voor Electroland dan wordt je gevraagd om uiterlijk 20.00 het Walt Disney Studios Park te verlaten. Tot die tijd zijn alle attracties geopend voor iedere bezoeker. Hierna enkel nog voor mensen met een Electroland toegangsticket. Je hebt die avond als niet-bezoeker van Electroland wel toegang tot het Disneyland Park.

Houdt er daarnaast rekening mee dat er die avonden 16.000 extra bezoekers naar Disneyland Paris komen. Het kan dus behoorlijk druk zijn in Disney Village, bij het station, het parkeerterrein en de hotels. Met het festival richt Disney zich op de jongere bezoekers, deze hoeven niet altijd even “family friendly” te zijn. Ga je niet naar Electroland? Dan kan je Disneyland Paris dat weekend beter vermijden.

Kaartjes voor Electroland kopen

Toegangskaartjes voor Electroland kan je hier kopen op de officiële website van Disneyland Paris. Ze zijn t/m 4 juli – een dag voor het event – te bestellen. Maar let op, er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar waardoor ze waarschijnlijk voor die tijd allang uitverkocht zijn.

Je kunt ze los bestellen en in een hotel in de buurt verblijven, of als onderdeel van een Disney arrangement.

Kaartjes voor Electroland bestellen