RunDisney in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

RunDisney is een hardloopevenement in Disneyland Paris. Een populair evenement dat voor de pandemie sinds 2016 duizenden renners naar de parken trok.

Dit is je enige kans om – geoorloofd – door de Disney parken te rennen. Normaal gesproken doe je dat misschien ook om een reservering te halen of om snel in een korte rij aan te sluiten, maar officieel mag je dus niet rennen door de pretparken van Disneyland Paris.

Behalve tijdens het hardloopevenement. En dat motiveert zelfs de meest onsportieve Disney fan – waar ik bij hoor – om toch de hardloopschoenen aan te trekken en er voor te gaan.

RunDisney in Disneyland Paris afstanden en route

RunDisney in Disneyland Paris bestaat uit een aantal routes. Korte afstanden voor de kinderen van slechts een paar 100 meter tot een kilometer. En wat langere afstanden voor de volwassenen namelijk:

  • 5k
  • 10k
  • Halve Marathon

Je begint meestal in Disney Village en rent dan door de parken heen tot je de afstanden hebt gehaald. De routes brengen je langs de attracties, door de bekende straten van de parken en zelfs backstage. Je komt dus op plekken waar je anders niet mag komen. Dat maakt het heel bijzonder!

Voor de 10k en de halve marathon is het resort net iets te klein. Daarom wijk je tijdens het lopen ook uit naar de dorpjes er omheen. Ook geen straf om doorheen te lopen, maar natuurlijk niet zo leuk als de parken zelf. Dit motiveerde mij dan weer om extra snel door te rennen zodat ik weer in de parken kwam. (niet handig als je een halve marathon moet volbrengen!)

Er zijn ook een aantal challenges waaraan je kunt meedoen. Dit zijn de 31k en 36k challenges. De eerste is een 10k + halve marathon. Bij die tweede ren je ook nog de 5k. Wanneer je deze challenges doet ben je niet alleen een topper, je krijgt ook de meeste medailles. Plus nog een speciale medaille voor het afronden van de challenge.

Meedoen aan RunDisney in Disneyland Paris

Iedereen mag meedoen aan RunDisney, geoefende hardlopers of niet. Wel wordt er een minimale snelheid gecommuniceerd. Dit is meestal een lichte looppas. Als je dat volhoudt over de afstand waarop je je hebt ingeschreven gaat het helemaal goed komen.

Je doet mee aan dit hardloopevenement voor de ervaring en het entertainment onderweg. Er staan namelijk figuren langs de route waarmee je op de foto kunt. Hier kun je best even de tijd voor nemen, want die kans krijg je maar zelden.

Verder zijn er langs de route waterpunten en toiletten. Vooral handig als je de 10k of halve marathon doet.

Zoals je kunt lezen mag iedereen meedoen aan RunDisney, maar zorg wel dat je er op tijd bij bent. Er is namelijk maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar per afstand en de renners komen vanuit heel Europa (en soms zelfs de VS) om mee te doen aan dit evenement.

Hotel en tickets boeken voor RunDisney

Om mee te doen aan RunDisney houd je deze website goed in de gaten. Zodra er meer bekend is over het event zul je dat op die pagina terugvinden. Ook lees je dan hoe je je kunt inschrijven.

Als je meedoet kun je losse startbewijzen kopen of een arrangement boeken. Dit gaat via een derde partij die ook op bovenstaande pagina bekend wordt gemaakt.

Wil je zelf niet meerennen, maar wel de energie en de sfeer proeven van dit evenement? Boek dan zodra de datum bekend is een hotel en overnachting in een Disney Hotel of er net buiten. Toeschouwer zijn is bij RunDisney ook heel erg leuk. De mensen aanmoedigen om door te rennen plus kijken naar de bijzondere outfits.

Want je mag namelijk verkleed meerennen! Hoe leuk is dat?!

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Proberen