Review van de nieuwe Lion King show in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vorig weekend ging de langverwachte Lion King show in Disneyland Paris dan eindelijk in première. Twee jaar lang is er hard gewerkt om een show neer te zetten die Broadway-waardig is. Het bestaande Frontierland Theater werd geheel verbouwd om plaats te bieden aan zoveel mogelijk bezoekers. Ben je er weleens geweest voor de Frozen show? Dan is het goed om te weten dat het theater nu helemaal dicht is en zelfs airconditioning/verwarming heeft. Vorige week was het 35 graden en ik kreeg al nachtmerries bij de gedachte dat ik in het oude Frontierland Theater naar een show moest kijken…

Maar voordat ik naar de show ga is het misschien ook leuk om te vertellen hoe dat nou gaat, zo’n première. Allereerst ben ik Disneyland Paris natuurlijk heel dankbaar dat zij mij uitnodigden voor dit event. Dat was voor mij echt een droom die uitkwam!

We kregen vooraf al te horen dat er meer bezoekers waren uitgenodigd dan dat er plaatsen beschikbaar waren. Oeps! Dus als we gegarandeerd een plekje wilden hebben dan moesten we zeker een half uur van tevoren verzamelen. Dus ruim op tijd strompelde ik – door de warmte had ik overal blaren – naar de ingang. Voor mij werd een bezoeker met 6 man beveiliging/personeel door Frontierland geleidt. Best irritant als zo’n groep voor je blijft lopen terwijl je haast hebt…Dus wij er snel omheen. Bleek later dat dit Katie Holmes was. Ach, ik had haar zo niet herkend. Maar zij was de eregast van de avond en degene die de show officieel opende. Zou jij haar herkend hebben?

Iets voor de aanvang van de show mochten wij naar binnen. De achterste tribune werd vrijgehouden voor bekende mensen. De enige die ik hiervan herkende was tv-kok Miljuschka, maar er zullen vast nog veel meer Bekende Nederlanders zijn geweest….Na zeker een half uur wachten kwam Natacha Rafalski het podium op. Zij is de President van Disneyland Paris. Samen met Katie Holmes opende zij de show. Hierna begon het spektakel.

Lion King: Rhythms of the Pride Lands show (spoilers!)

De zaal werd donker en het doek ging open. Toen begon de muziek en verscheen de zanger achter een groot rood doek. Hij startte met de Circle of Life. Als je liefhebber bent van de films dan is dit echt een kippenvel moment. Op het podium zie je hoe Simba aan de andere bewoners van de savanne werd gepresenteerd. Hoewel er geen dieren aan te pas komen vind ik het toch heel bijzonder dat je direct de figuren eruit haalt. Je herkent meteen Simba en Mufasa.

In de scenes die volgen wordt steeds een bepaald stukje van de film verteld. Simba die niet kan wachten tot hij koning wordt, de dood van Mufasa, Simba die vlucht, Scar die aan de macht komt, de ontmoeting met Timon en Pumbaa, Simba die opgroeit en Nala ontmoet, dan de terugkeer, het gevecht met Scar en de kroning van Simba als de Leeuwenkoning.

Elke scene is uniek met eigen dansers, acrobaten, kostuum en andere decorstukken. Ze zingen de bekende liedjes uit de film en wat mij het meest verbaasde is dat dit in het Engels gebeurt. Meestal zijn de shows in Disneyland Paris in het Frans. Maar hierdoor is het ook goed te volgen als je geen Frans spreekt.

Mijn reactie en die van andere bezoekers

Voor mij waren er twee momenten waarop ik echt kippenvel kreeg. De eerste was tijdens de Circle of Life. Het blijft een indrukwekkend nummer en zeker voor een Disney fan zo ontzettend herkenbaar. De tweede keer was tijdens “He lives in you” waarin Simba in zijn weerspiegeling in het water zijn vader ziet. Dit was het moment waarop maar weinig andere bezoekers het droog hielden. Echt ontzettend mooi gezongen, het grijpt je zo aan.

Wat ik ook leuk vind is om te letten op de reactie van de andere bezoekers. Voor mij zaten twee enorme fans van de Leeuwenkoning. Zij hebben vrijwel de gehele show gehuild. Niet alleen een paar traantjes maar de “ugly cry” zoals Oprah Winfrey dat vroeger altijd noemde. Na afloop moesten zij ook écht bijkomen van de show.

Hoewel ik wel onder de indruk was en écht fysiek kippenvel kreeg heb ik het redelijk droog weten te houden. Alleen aan het begin even wat natte ogen maar met name, omdat ik het zo bijzonder vond om dit mee te mogen maken. Maar ik was één van de weinigen die het droog hield dus waarschijnlijk lag het aan mij :).

Goed om te weten

Ga je deze zomer naar Disneyland Paris dan is de nieuwe Lion King show een múst. Toegang tot de show zit inbegrepen bij je entreekaartjes maar zorg wel dat je ruim op tijd in de rij aansluit. Door de enorme populariteit zit de zaal snel vol. Is er geen plek meer dan wordt je ook helaas niet toegelaten en moet je wachten op de volgende show. De show wordt 4 keer per dag gehouden. Voor de tijden kan je het beste de entertainment kaart raadplegen die je bij de ingang van het Park krijgt of een kijkje nemen in de Disneyland Paris app.

Het enige nadeel van het Frontierland Theater vond ik de houten banken waarop je zit. Deze hebben geen rugleuning. Hierdoor kreeg ik zelf pijn in mijn rug. Ben je bekend met rugklachten, weet dan dat je er iets voor over zult moeten hebben om de show te bekijken.

Hoef je de show niet perse “live” te zien dan wordt deze ook uitgezonden in het Studio Theater in het Walt Disney Studios Park. Voordeel is dat dit theater hele comfortabele stoelen heeft. Maar je ziet dus een opname van de show en niet de acteurs live in actie.

Tenslotte nog wat praktische tips. De show duurt 30 minuten. Heb je net als ik een zwakke blaas? Ga dan van tevoren, er is geen toilet aanwezig. Daarnaast zijn er voor bezoekers met een lichamelijke beperking speciale plaatsen gereserveerd waar zij kunnen zitten met begeleiding. Je kunt de show vanaf elke plek in het theater goed zien. Wij zaten in het midden van de middelste rij met banken. Een perfecte plek om een goed overzicht te hebben.

Heb je de show al gezien? Dan ben ik heel benieuwd wat je er van vond. Deel jouw mening hieronder in de comments!