Prime Video met Ideal betalen, kan dat?

Prime Video is de streamingdienst van Amazon waarbij je niet alleen veel nieuwe films en series kunt kijken, ze hebben ook veel leuke originele content.

Wanneer je een abonnement wilt op deze streamingdienst kon je dat voorheen alleen met creditcard betalen. Heel irritant als je geen creditcard hebt. Maar je las het goed, ik schreef voorheen… Betekent dat dat je nu wel Prime Video met Ideal kunt betalen? (scroll voor het antwoord naar het eind van het artikel)

Wat is Prime Video?

Prime Video is net als Netflix en Videoland een streamingdienst. Dat betekent dat je, nadat je er een abonnement op hebt afgesloten, je onbeperkt films, series en andere video’s kunt bekijken.

Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld andere streamingdiensten vanwege de prijs en het aanbod. Die zijn beiden uniek te noemen. Zeker vergeleken met bijvoorbeeld Netflix of Videoland.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

En er komen ook steeds nieuwe films en series bij, waaronder een aantal met de bekende heren Jeremy, Richard en James. Komen deze je bekend voor maar weet je niet precies waarvan? Dan is het antwoord daarop Topgear. Zij waren het oh zo populaire drietal die dit tv-programma legendarisch maakten.

Tegenwoordig dus niet meer te vinden op tv maar alleen exclusief bij Amazon Prime Video.

Het aanbod

Het aanbod van Prime Video bestaat grofweg uit:

  • (nieuwere) films
  • series
  • originele content

Bij films heb ik bewust nieuwere geschreven, omdat ze vaak net wat betere films hebben dan Netflix. Netflix staat toch een beetje bekend om z’n oudere films. Als ik terugdenk aan de films die ik daar heb bekeken dan zijn dat Jurassic Parc en Back to the Future. Dus ja, zeg maar gerust niet het meest recente aanbod.

Prime heeft qua films een behoorlijke overlap met Netflix. Ook hier staat veel oude meuk op, maar je vindt er ook een hoop nieuwere films. Voor de allernieuwste films zul je wellicht wat moeten bijbetalen. Daartegenover staat dan wel dat je films thuis kunt bekijken waarvoor je normaal gesproken naar de bioscoop moet.

Het is de afweging waard.

In het aanbod van Prime Video dus ook een hoop originele content. Je merkt wel dat Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond toch aardig moeten werken voor hun riante vergoeding. Ze hebben namelijk series met elkaar maar ook afzonderlijk van elkaar.

Mijn favoriet is de serie over de boerderij van Jeremy. Het is en blijft een ongelooflijke hork en, zolang hij niemand kwaad doet, kan ik daar smakelijk om lachen. James May heeft een kookshow boordevol droge humor en Richard heeft een reisserie.

Sinds kort heeft Amazon extra kanalen toegevoegd aan hun streamingdienst met hierop series en nog veel meer films. Voor deze kanalen moet je helaas wel bijbetalen, maar dan nog steeds blijft Prime Video een koopje.

Wat kost een abonnement?

Een abonnement op Prime Video is niet heel duur, het kost slechts €2,99 per maand. Waarom slechts? Omdat je bij Amazon het drievoudige betaalt voor een abonnement. Dan scheelt dit toch wel.

Wanneer je net als ik Prime vooral gebruikt om je leveringen van Amazon sneller in huis te hebben weet dan dat Prime Video bij je Amazon Prima abonnement inbegrepen zit. Je hoeft er dan niet nog een separaat abonnement voor af te sluiten.

Kan je Prime Video met Ideal betalen?

Voorheen had je dus een creditcard nodig als je lid wilde worden van Amazon Prime. Tegenwoordig kan je Prime Video met Ideal betalen.

Dat kan op twee manieren. De eerste is direct op de site van Prime Video. Je krijgt dan eerst de mogelijkheid om het abonnement 30 dagen te proberen. Hierna schrijven zij – na een eerste betaling met Ideal – automatisch het geld van je rekening af.

Dus zonder tussenkomst van creditcard bedrijven en zonder het verzinnen van allerlei constructies om alsnog een abonnement te krijgen waar ik zelf nooit zoveel vertrouwen in heb.

Een andere manier om Prime Video met Ideal te betalen is door een order te plaatsen bij Amazon. Stel je hebt iets nodig en bestelt dat bij Amazon.nl. Je krijgt dan de vraag of je Prime member wilt worden. Bij dit lidmaatschap zit niet alleen gratis en supersnel verzenden inbegrepen, je kunt ook dus ook met datzelfde account inloggen bij Prime Video.

Ook zo kun je het Prime Video lidmaatschap betalen met Ideal. Er zijn dus meerdere opties. Maar alleen creditcard is dus niet meer nodig! (kan wel overigens als je dat liever doet)

Prime Video gratis proberen

Hoe graag je ook een abonnement op Prime Video wilt. Zelfs als je het helemaal zeker weet, zou ik het toch 30 dagen gratis proberen.

Klik door de verschillende kanalen heen. Bekijk wat unieke series en zet eens wat films aan. Maak er gewoon volledig gebruik van.

Bevalt het? Dan ben je automatisch lid en hoef je niks meer te doen. Vind je het niks dan zet je het abonnement stop. Er wordt dan ook niks afgeschreven.

Start hier jouw gratis Amazon Prime proefperiode

Laat een reactie achter

Scroll naar boven