Disney plus app: hoe op je tv, smartphone of tablet?

Vraag je je af hoe je de Disney Plus op je tv, smartphone of tablet krijgt? Dan ga ik je waarschijnlijk heel blij maken, want dat is makkelijker dan je denkt.

Op je smartphone of tablet vind je de Disney Plus app in de App Store of Google Play. Hierna is het een kwestie van downloaden, inloggen en kijken maar. Heb je nog geen account dan kan je die hier aanmaken.

Nou moet ik toegeven, hoewel het zeker kan, is kijken op je smartphone niet altijd even prettig. Het is perfect als je de kinderen snel iets te doen wilt geven. Maar vaak is het leuker om de films gewoon op de tv te kijken.

Maar hoe krijg je de Disney Plus app op je tv?

Streamen naar je tv

De eerste mogelijkheid is het streamen naar je bestaande tv. Hier heb je een kastje voor nodig. Daarvan zijn de meest bekende de Google Chromecast of Apple TV. (die eerste is stukken goedkoper!)

Je verbindt het kastje simpelweg met je tv, zet het juiste kanaal aan (het nummer van het HDMI slot waarin je de kabel hebt gestopt) en je kunt hetgeen je ziet op je telefoon streamen naar je tv.

Makkelijker kan niet.

Een iets duurdere optie is het aanschaffen van een smart tv. Wij hebben sinds een aantal maanden een Samsung smart tv en ik zou niet meer zonder kunnen!

Disney Plus app op je smart tv

Je smart tv is eigenlijk een grote tablet. Hoewel je er ook tv op kan kijken, heb je ook een enorme hoeveelheid app’s waaruit je kunt kiezen.

Onze Samsung heeft een app store met alle apps die je je maar kunt bedenken. Zo ook Disney Plus.

Deze kan je net als op je telefoon ook installeren op je tv. Hierna hoef je eenmaal in te loggen om daarna zo vaak te kijken als je maar wilt.

De app zet je in een menu zodat je de volgende keer er gewoon met de afstandsbediening naartoe kunt wanneer je wilt kijken.

Disney Plus op meerdere tv’s

Stel je ene kind wil dolgraag naar Lego Star Wars kijken, terwijl je andere liever naar Frozen kijkt. Wat doe je dan?

In dat geval kan je hetzelfde Disney Plus account op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. Dan maakt het niet uit of je de app gebruikt op je telefoon, smartphone of tv. Zo kunnen de kinderen kijken wat ze willen, geeft jou ook wat rust en scheelt politieagentje spelen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven