Home Blog Pink Gellac review: is het echt zo makkelijk?

Pink Gellac review: is het echt zo makkelijk?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zelf ben ik helaas niet gezegend met mooie nagels. Ze zijn dun en ze breken snel. Hoe goed ik het ook verzorg en hoeveel verschillende producten ik ook gebruik. Daarom zagen mijn handen er nooit zo mooi verzorgd uit als ik eigenlijk zou willen.

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe producten kwam ik uit op het merk Pink Gellac. Zou dit dan de manier zijn om eindelijk mooie nagels te krijgen?

Pink Gellac bestellen

Wanneer je voor het eerst start met Pink Gellac dan is het handig om een startersetje te bestellen. Hier zit alles in wat je nodig hebt.

Zelf heb ik dat niet gedaan, want ik had al een lamp en wat andere producten gekocht via Amazon. Daarom ging ik rechtstreeks naar de kleuren.

Ze hebben echt enorm veel keus. Misschien zelfs iets te veel keus. Je kunt sorteren op kleur maar niet op prijs. Een flesje nagellak kost €15 maar je kunt ze ook voor een lagere prijs krijgen. Daarom was het sorteren op prijs handiger geweest…

Maar goed, ik bestelde uiteindelijk de volgende producten:

  • Cleanser
  • Peel base en Prep booster
  • Top coat
  • Verschillende kleurtjes nagellak

Na een paar dagen kreeg ik een schattig doosje thuis en was het tijd om te lakken!

Nagels lakken met gellak

Wanneer ik begin met mijn nagels dan vijl ik ze eerst een klein beetje mat, het glimmende laagje eraf. Hierna neem ik ze af met cleanser en is het tijd voor de basis.

De Prep Booster breng je heel dun aan en laat je drogen. Datzelfde doe je met de Peel base. Dit product heb ik bewust gekozen, want daarmee krijg je de nagellak heel makkelijk weer van je nagels.

Normaal gesproken moet je gelnagellak vijlen of laten weken in aceton om het eraf te krijgen. Met de Peel base trek je de nagellak los zonder je nagels te beschadigen. Je kunt dus heel makkelijk van kleur wisselen als je het zat bent.

Goed, nou is het tijd voor de nagellak.

Wat mij opvalt is dat de ene kleur beter dekt dan de ander. Maar vaak heb je toch wel 2 tot 3 lagen nodig. Tussen de lagen door laat ik het 60 sec drogen onder de lamp.

Na de laatste laag nagellak doe ik de topcoat er overheen, 60 sec onder de lamp en daarna afnemen met de cleanser om de plaklaag te verwijderen.

Als het goed is zien je nagels er nu net zo uit als bij de nagelsalon, alleen heeft het je veel minder gekost. Je hebt het er al na een paar keer lakken uit en je kunt zo vaak van kleur wisselen als je wilt.

Bekijk hier het assortiment van Pink Gellac inclusief aanbiedingen!

Mijn Pink Gellac review

Wat vind ik goed?

De nagellak dekt goed, stukken beter dan de goedkope lakjes die ik van Amazon/Aliexpress hebt. Ze stinken ook nauwelijks, dat geldt ook voor de cleanser, wat ik echt fijn spul vind.

Ze hebben veel kleuren waaruit je kunt kiezen en de kleur op de site wijkt niet veel af van de kleur in het echt. Dat is ook altijd maar weer afwachten als je wat online besteld.

Tenslotte blijft de kleur best lang zitten. Gemiddeld doe ik zo’n 2 weken met mijn gelakte nagels. Zeker als ik er niet aan ga frunniken. En je doet lang met een potje dus je kunt

Wat is minder goed?

Sowieso de prijs, €15 voor een potje nagellak vind ik een hoop geld. Zeker als je er eerst nog een lamp bij moet kopen om het te kunnen gebruiken. Het is uiteindelijk goedkoper dan de salon, maar je moet eerst best investeren.

Tel daarbij de verzendkosten op en je bent als snel enkele euro’s verder.

Daarbij ben ik blij met de Peel base, omdat het de gellak makkelijk verwijderd, maar als je net als ik nog weleens aan je nagellak peutert dan trek je het er ook zo af. Dan houdt het maar een dag. Dus als je deze base coat gebruikt moet je echt van je nagels afblijven anders kan je elke dag aan de gang met lakken.

Verder zou ik het fijn vinden als je in hun website op prijs kunt sorteren en het zou leuk zijn als je korting krijgt als je meerdere kleurtjes bestelt. Ze hebben setjes die goedkoper zijn dan als je de potjes los koopt, maar daar zitten altijd kleuren in waar je niks mee kunt. Dan is het vaak alsnog goedkoper om de potjes los te kopen.

Kopen of niet?

Zelf je gelnagels doen is best een gedoe, daar ga ik niet over liegen. Ga je normaal gesproken naar de salon dan weet ik niet of je hier heel blij van gaat worden.

Maar…

Koop je normaal gesproken je nagellak bij de drogist, heb je net als ik nagels die er niet uitzien en snel breken en wil je verzorgde handjes? Dan zou ik het zeker overwegen.

Zoals ik schreef, op Amazon zijn er goedkopere setjes te vinden om het uit te proberen, maar deze dekken niet zo goed en de lak ruikt chemisch. De lamp die er bij deze set zat heb ik uiteindelijk vervangen voor een professionele die veel sneller droogt.

Maar om te beginnen prima.

Wil je nagellak die langer mee gaat en beter dekt? Dan kan ik je zeker Pink Gellac aanraden.

Bekijk hier het assortiment van Pink Gellac inclusief aanbiedingen!