Home Blog Hoe lekker is de Ereburger van de Vegetarische Slager?

Hoe lekker is de Ereburger van de Vegetarische Slager?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als er iets is waar je mij midden in de nacht voor wakker kunt maken is dat een broodje hamburger. Als dierenliefhebber misschien niet het meest fijne voedingsmiddel, maar ik kan er echt niet zonder.

Blij was ik dan ook met de hamburgers van de Vegetarische Slager. Eerst de MC2 burger die, laten we wel wezen, niet echt smaakt naar een echte hamburger en ook niet die structuur heeft. En nu is er de Ereburger die er in de verpakking al uitziet als een mooi stukje vlees. Al is deze vegetarisch en zelfs vegan.

Maar maakt deze Ereburger van de Vegetarische Slager mijn hoge verwachtingen waar?

De Ereburger bereiden

Wanneer je de verpakking opent lijken het net twee stukjes tartaar, alleen wat lichter. De Ereburgers lijken op vlees en zo bereid je ze ook.

Een beetje boter in de pan en dan zo’n 10 minuten om en om bakken. Omdat ik zelf geen vegan ben bak ik alles in gewone boter of margarine. Kies voor jezelf de beste optie die past bij jouw dieet.

In het begin vond ik de burgers er raar uitzien in de pan. Er vloeide een lichtroze vloeistof uit die vrij snel stolde en zo een dikke drap creëerde. Als dat maar goed gaat, dacht ik al. Doordat die drap aan mijn spatel bleef plakken kreeg ik de burgers lastig omgedraaid. Even schoonmaken dus na elke keer keren.

Uiteindelijk krijgt de hamburger een bruine kleur – wat lijkt op vlees – en is deze klaar om gegeten te worden.

Hoe smaakt de Ereburger?

Dit is hem dan geworden, mijn broodje Ereburger met sla, tomaat, ui, augurken, ketchup, kaas en mayonaise. De Ereburger is vegan, maar het is afhankelijk van de toppings die je erop doet of deze ook zo blijft. Omdat ik geen vegan ben ging er bij mij een normaal plakje cheddar en standaard sauzen overheen.

Zeker in combinatie met de sauzen, de toppings en het broodje vond ik de Ereburger er smakelijk. Van de burger zelf heb ik een hapje genomen en die smaakte wat flauw. De volgende keer zal ik er tijdens het bakken nog wat peper en zout op doen, maar dat is persoonlijk.

Verder zou ik de burger wel combineren met sauzen en een goed broodje om wat smaak te krijgen of de burger zelf nog even kruiden.

Is de Ereburger hetzelfde als een echte (vlees) hamburger?

Om hier antwoord op te geven gebruik ik de mening van mijn vriend, een echte carnivoor. Die krijgt maar geen genoeg van vlees, het liefst zoveel mogelijk. Hij is dan ook altijd sceptisch wanneer ik een vegetarisch gerecht op tafel zet.

Maar hij was zeer te spreken over de Ereburger. Met name de structuur doet je denken aan een echte hamburger. Normaal zijn vegetarische hamburgers van die harde schijven, maar de Ereburger brokkelde net als echt vlees.

Daarom denk ik dat, als ik niks had gezegd, hij ook niet had geweten dat het geen echt vlees was. Wat dat betreft echt heel knap gedaan van de Vegetarische Slager.

Zou ik de Ereburger nog een keer kopen? Absoluut. Het is misschien niet net zo sappig als een echte runderburger, maar het komt heel dicht in de buurt. Zo kan ik mijn favoriete broodjes hamburger blijven eten op een diervriendelijke manier. Ik ben fan!