De leukste plekken om te overnachten bij Walibi Holland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De meesten van jullie zullen na een dagje Walibi weer richting huis vertrekken. Maar wat als je niet in de buurt woont en simpelweg te moe bent om terug te keren. Bijvoorbeeld als je naar de Halloween Fright Nights bent geweest.

In dat geval heb je een paar opties om in de buurt van Walibi Holland te verblijven.

De eerste is het vakantiepark van Walibi zelf!

Walibi Village

Dit vakantiepark ligt direct naast de attracties. Sterker nog, vanuit jouw huisje kan je de mensen horen gillen in de achtbanen. Daardoor is het niet de plek voor mensen die op zoek zijn naar rust.

Walibi Village richt zich ook meer op groepen dan gezinnen en stelletjes. Ze hebben 4-persoonshuisjes, maar verder voornamelijk accommodaties voor grotere groepen, van 6 tot 12 personen.

Op het park is er een speeltuin en zwembad, maar het echte entertainment vind je natuurlijk op een paar minuten lopen: de attracties van Walibi Holland.

Wil je toch iets meer rust of ook andere dingen bezichtigen dan achtbanen? Dan kan je beter kiezen voor de volgende accommodatie!

Camping aan het Veluwemeer

Walibi Holland ligt vlakbij het Veluwemeer. Dit is een populaire plek voor watersporters en voor liefhebbers van wandelen of fietsen in de natuur.

Langs het meer zijn er diverse campings met staanplaatsen of volledig ingerichte huisjes. De meesten daarvan hebben ook een eigen strandje waar je zomers lekker kunt afkoelen.

En het is echt een enorm contrast met het Walibi Village vakantiepark. Want hoewel je vlakbij het attractiepark zit, zit je er ver genoeg buiten om wat rust en ontspanning te krijgen.

Hierdoor kan je het ook goed combineren met een familievakantie. Opa, oma, of wie er in het gezin niet van achtbanen houden, blijven achter en kunnen wandelend of met de fiets de natuur in. Terwijl de kinderen/tieners een dagje ondersteboven hangen in achtbanen.

Overnachten in Elburg

Elburg is zo’n schattig havenstadje. Authentiek en op doordeweekse dagen heerst er bijna een serene rust.

Voor mij uit de randstad echt een compleet andere wereld.

Het plaatsje is niet zo groot dus je bent binnen een paar uur wel uitgekeken. Maar daardoor wel goed te combineren met een dagje Walibi. Zeker met een overnachting.

Na een dagje achtbanen overnacht je in Elburg. De volgende ochtend bezichtig je het plaatsje, stop je bij het Veluwemeer en daarna vertrek je langzaamaan weer richting huis. Zo heb je er toch een leuk weekendje weg van gemaakt. Dat zowel leerzaam als entertaining was.

Verblijven op de Veluwe

Nog zo iets wat wij in de Randstad soms vergeten is hoeveel natuur we hier in Nederland eigenlijk hebben. Uitgestrekte bossen vol wilde dieren. Pas wanneer je bij de Veluwe rijdt realiseer je je weer hoe mooi ons landje eigenlijk is.

Door de ligging van Walibi kan je het goed combineren met een verblijf op een vakantiepark in de Veluwe. Een hotel, appartement of B&B kan dan natuurlijk ook.

Je gebruikt je slaapplaats als uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Waarvan Walibi er één kan zijn. ’s Avonds keer je na al dat achtbanengeweld weer terug naar de rust en de ongerepte natuur.

Een ander voordeel is dat je vanaf de Veluwe alle kanten op kan en niet gebonden bent aan Flevoland. Wat trouwens ook best mooi is, maar anders.