Welke attracties in Walibi Holland zijn geschikt voor kleine kinderen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walibi Holland is gericht op tieners. Dat merk je aan alles. De muziek in de attracties, de reclames en zelfs de website. Het moet jong, flashy en hip. Termen als #hardgaan gebruiken ze om bij deze doelgroep in de smaak te vallen.

Maar wat als je geen tiener meer bent. Of als je kinderen nog niet oud genoeg zijn om te vloggen en te Snappen. Is er dan ook genoeg te doen voor kleine kinderen in Walibi Holland? Wij zochten het voor je uit.

Walibi Play Land

Voor kinderen die nog niet toe aan zijn aan de vele achtbanen is er Walibi Play Land. Dit is een gedeelte in het park met vrolijk gekleurde attracties die geschikt zijn voor de allerkleinsten.

De 6 attracties hebben allen een minimum lengte. Dat betekent dat een kind minimaal 0.90m tot 1.20m moet zijn om zonder begeleiding in de attractie te mogen. Vaak is het beter om een grotere broer of zus dan mee te nemen. Kinderattracties zijn vaak niet gemaakt voor de ouders en die passen vaak niet (goed) in de karretjes.

Attracties

Fibi’s Bubble Swirl

Dit is een felgekleurde attractie waarin de kindjes plaatsnemen in het bakje van een luchtballon. Zodra het deurtje dichtgaat en iedereen veilig binnen zit beginnen de ballonnen rond te draaien en zachtjes op te stijgen. De attractie zelf draait ook. Steeds harder en dan gaan de ballonnen zelfs schuin.

De minimale lengte om hier zonder begeleiding in te mogen is 1.05m.

Squad’s Stunt Flight

In deze attractie kunnen kinderen zelf plaatsnemen achter het stuur van een vliegtuig. Als alle piloten zijn ingestapt gaat de attractie ronddraaien en stijgen de vliegtuigen op. Aan het eind van het ritje worden de kindjes weer netjes aan de grond gezet.

De rode vliegtuigjes zijn al geschikt voor kinderen van minimaal 0.90cm.

Walibi’s Fun Recorder

Draaiende theepotjes, maar dan net even anders. In deze attractie nemen kinderen plaats in ronde auto’s. Zodra de attractie beweegt gaan de auto’s draaien. Door aan het stuur in het midden te draaien gaan de auto’s steeds harder bewegen. Hoe harder je draait, des te harder ze gaan.

Kinderen tot 1.05m mogen alleen met begeleiding in deze attractie.

Zenko’s Graffity Shuttle

Dit is een attractie voor iets grotere kinderen. De minimum lengte is namelijk 1.20m. In deze attractie nemen de kindjes plaats in een grote gele bus die van boven naar beneden beweegt.

Haaz’ Garage

In deze attractie kunnen de kinderen zelf over een parcours rijden. Natuurlijk geheel in stijl in grote trucks. Kinderen van elke lengte mogen hier in, maar met begeleiding. Vanaf 1.05m hoeven grote broer of zus, of papa en mama niet meer mee.

W.A.B tour

Een lekker rustige attractie. Ook voor de ouders. Deze felgekleurde trein rijdt een klein rondje in Walibi Play Land. Als het rustig is mogen de kindjes nog een keer, anders moeten ze weer achteraan de rij aansluiten.

De minimale lengte om zonder begeleiding in deze attractie te mogen is 1.05m.

Andere attracties voor kleine kinderen

Het voordeel van Walibi Holland is dat alle attracties voor kleine kinderen bij elkaar gegroepeerd zijn. Het nadeel is dat het er maar weinig zijn in vergelijking tot andere meer familie-georiënteerde parken.

Buiten dit gedeelte zijn er nog een drietal andere attracties die leuk zijn voor kleine kinderen.

Merrie Go’Round
Een ouderwetse draaimolen met hobbelpaarden. Kinderen vanaf 1.20m mogen hier zonder begeleiding in. Kleinere kindjes moeten iemand meenemen.

Le tour des jardins
Naast rijden in een truck kunnen kinderen ook zelf rijden in oldtimers. Langs water en over bruggetjes, vlakbij de ingang van het park. Ook in deze attractie mogen kinderen van alle lengtes, alleen tot 1.20m moeten zij een begeleider meenemen.

Walibi Express
Een lekker rustig ritje in een trein. Leuk voor alle leeftijden!

Elk kind is anders

Uiteindelijk ken jij je kindje(s) natuurlijk het beste. Wat vinden ze leuk? Wat vinden ze juist eng? Zoals eerder gezegd is het mooie aan Walibi dat de kinderattracties vlakbij elkaar in eenzelfde gedeelte zijn geplaatst. Dit scheelt niet alleen lopen, kinderen kunnen rustig hun gang gaan terwijl vader en moeder van een afstandje toekijken. Eigenlijk is het een grote speeltuin met attracties.

Toch heeft het niet de charme van de kinderpretparken als De Efteling, Drievliet en Toverland. Je merkt aan alles dat jonge kinderen niet de doelgroep zijn voor dit park. Daarom is ons advies om voor kleine kinderen een ander pretpark te kiezen. Behalve als je natuurlijk graag zelf in achtbanen gaat of als er ook grotere kinderen meegaan.  Dan biedt Walibi Play Land een mooi compromis.

Wat vind jij? Is Walibi Holland geschikt voor kleine kinderen? Deel je mening hieronder in de comments.