Home Blog Hoe oud moet je zijn voor Walibi Holland?

Hoe oud moet je zijn voor Walibi Holland?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij Walibi Holland denk je al snel aan tieners die voor “hard willen gaan”. Aan de vele achtbanen en andere thrillrides en iets minder aan kinderattracties. Daarom krijgen we vaak de vraag hoe oud moet je zijn voor Walibi? Vanaf welke leeftijd is dit park echt leuk en kan je alles optimaal beleven.

En als je kinderen nog te jong zijn, wat is dan een goed alternatief?

Hoe oud moet je zijn voor Walibi Holland?

Er is geen echte leeftijdsgrens voor Walibi Holland. Zelfs de allerkleinsten kunnen en mogen hier naar binnen. Maar er wordt bij attracties wel gekeken naar de lengte van de bezoekers. Dit is in verband met de veiligheid.

Van de 35 attracties in Walibi zijn er 9 zonder minimale lengte. Dat betekent dat iedereen in deze attracties mag ongeacht de leeftijd.

Vanaf een minimale lengte van 90cm komen er nog eens 8 attracties bij. Dus het wordt eigenlijk pas leuk als je kind zo rond de 1 meter lang is. Daaronder kunnen er een paar attracties worden bezocht, maar het grootste deel zul je links moeten laten liggen.

Voor de achtbanen en de thrillrides heb je een minimale lengte van 120cm tot 160cm nodig. Bij het betreden van de wachtrij en het instappen van de attractie wordt de lengte gemeten. Je kunt dus niet stiekem naar binnen glippen. Is ook niet handig, want die minimumlengte is er vanwege jouw veiligheid.

Is Walibi leuk voor jonge kinderen?

Heb je alleen jonge kinderen dan is mijn eerlijke antwoord nee. Dan zijn er in Nederland andere pretparken die zich juist richten op jongere bezoekers, waaronder Julianatoren en Toverland.

Zijn jullie een gezin met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën dan kan Walibi Holland juist wel weer een heel leuk park zijn. Zeker als de oudere kinderen zelfstandig door het park kunnen. In dat geval is er voor iedereen iets leuk te vinden in het park. Rustige attracties voor de kleintjes en de thrillrides voor de grotere kinderen, als ze dit al durven natuurlijk.

Walibi is als familiepretpark wel weer een leuke afwisseling van de andere bekende pretparken in ons land. Elke keer naar de Efteling is geen straf, maar soms wil je weleens wat anders. Houd je dan ook nog eens van achtbanen dan zit je in Walibi Holland echt goed.

Wat als ik, of mijn kinderen, net te klein zijn voor een attractie?

Dan mag je helaas niet naar binnen. Je ziet het soms weleens, kleintjes die dan op hun tenen voorbij het meetpunt lopen of die zich ineens extra lang uitstrekken.

Als je op die manier in de achtbaan kunt dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar het kan ook zomaar zijn dat de beugel dan net iets te los zit. En dat je dus minder goed vast zit…je moet er toch niet aan denken wat er dan zou gebeuren.

Zoals ik hierboven al schreef is de minimumlengte een veiligheidsregel. Als je wilt smokkelen is dat prima, maar weet dan wel wat de gevolgen kunnen zijn.

Ben ik te oud voor Walibi?

Dat kan natuurlijk ook nog, wanneer ben je te oud voor Walibi Holland. Eigenlijk ben je daar nooit te oud voor. Als je blij wordt van achtbanen en thrillrides dan zit je hier goed, ongeacht jouw leeftijd.

Ben je op zo’n punt beland waarbij je liever alleen in rustige attracties gaat dan heb je hier minder te doen dan bijvoorbeeld de Efteling. In dat geval zou ik persoonlijk naar die laatste gaan. Walibi Holland is niet echt een park waar je rond gaat lopen. Daar kom je voor de attracties.

In het Efteling heb je dan nog het Sprookjesbos en de groene omgeving waarin het park ligt.