Overnachten bij Phantasialand

door Bianca
Gepubliceerd op: Laatste update:

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt. Zeker toen we op de terugweg heel lang in de file stonden had ik liever willen overnachten bij Phantasialand. In een hotel op het resort of erbuiten. Het maakte me eigenlijk niet zoveel uit. Zolang we maar die lange file terug hadden kunnen omzeilen. Daarom ook mijn tip: woon je in het westen van het land (of op een andere plek ver van Phantasialand) dan zou ik lekker blijven overnachten.

Maar waar doe je dat dan?

De mogelijkheden – Phantasialand Hotels

Hotel Ling Bao

De snelste manier om van het pretpark naar je bed te gaan is door te verblijven in één van de twee Phantasialand Hotels. Hotel Matamba ligt direct naast het Afrika gedeelte van het attractiepark. Je loopt letterlijk van de achtbaan naar je hotelkamer. Dat is best lekker hoor na zo’n dag wandelen!

Het andere Phantasialand Hotel ligt bij het Azië gedeelte, ook letterlijk in het pretpark. Hotel Ling Bao heeft een Chinees thema en van de twee ook de mooiste themakamers.

Als hotelgast heb je als voordeel dat je een uur na sluitingstijd in Raik en Taron mag. Je staat dan stukken korter te wachten. Als je je bedenkt dat de wachtrijen bij de Taron kunnen oplopen tot 1,5 uur dan is dit echt een mooie bonus!

Zoek voordat je boekt online naar de goedkoopste prijs. Kijk hiervoor bij Phantasialand zelf of bij de bekende boekingssites. Maar houdt er rekening mee dat er niet altijd tickets of ontbijt bij inbegrepen zit. Dus ga niet zomaar uit van de laagste prijs.

Hotels in de buurt

Rond Phantasialand heb je ook voldoende mogelijkheden om te blijven overnachten. Dit is vaak een stuk goedkoper dan de “eigen” hotels. Maar niet minder slecht.

De meeste hotels bevinden zich op een paar km rijden van het resort. Een voorbeeld van een bijzonder hotel vlakbij is:Schlosshotel Domäne Walberberg. Hier slaap je in een authentiek kasteel. De kamers zijn niet heel bijzonder maar alleen voor de buitenkant zal je er al willen verblijven, toch?

Je verblijft hier voor ongeveer €100 per kamer per nacht.

Stedentrip Keulen

Phantasialand kan je ook heel goed combineren met een stedentrip Keulen. Wandelen door de lange winkelstraten en natuurlijk het bezichtigen van de Dom. En het is maar een klein half uurtje van Phantaialand vandaan.

Oké je zult waarschijnlijk alsnog in de file moeten staan, maar gelukkig hoef je maar een kort stukje te rijden.

Daarbij is een hotel in het centrum natuurlijk leuker dan eentje midden in de bossen. Zeker als je ook nog lekker uiteten wilt of er een dagje aan vast wilt plakken.

Vind je het tenslotte niet zo erg om iets verder te moeten rijden, dan kan je een dagje Phantasialand ook combineren met een bezoek een Maastricht, Dusseldorf of de Ardennen.


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter