Home Blog Luxe vakantiehuizen in Nederland

Luxe vakantiehuizen in Nederland

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij luxe vakantiehuizen denk je niet zo snel aan Nederland. Toch zijn er hier genoeg. Met een zwembad bijvoorbeeld, vaak binnen, want Hollands weer. Maar soms ook met buitenzwembad, sauna, regendouche en bubbelbad. En, niet geheel onbelangrijk, lekker veel ruimte.

De meeste luxe vakantiehuizen in Nederland zijn vrijstaand met een mooi stukje grond er omheen. En hoewel ze vaak ook nog in een mooie omgeving liggen is het juist de bedoeling dat je het huis niet meer uit wilt.

Waarom een luxe vakantiehuis in Nederland huren?

Meestal huur je een luxe vakantiehuis om even uit het dagelijks leven te ontsnappen. Een korte vakantie waarin het je aan niks ontbreekt. Het enige wat je nog zou moeten doen is koken, al is het lekkerder om uiteten te gaan.

Nou moet ik wel eerlijk zijn, want het moet je wel liggen. Er zijn ook mensen die juist zweren bij de activiteiten van een vakantiepark of juist liever zelf in de vrije natuur op een camping staan. Dan ga je een luxe vakantiehuis in Nederland niet heel spannend vinden.

Zo’n vakantiehuis is juist voor mensen die tijdens hun vakantie tenminste dezelfde luxe of meer willen als thuis. Dat is niet erg, want dat heb ik zelf ook. Het is voor mij heel prettig als ik bij het vakantiehuis aankom en de bedden zijn opgemaakt, er is een ruime inrichting en een privézwembad is dan ook nog mooi meegenomen.

Bij dit soort huizen denk je dan vaak toch aan Spanje of Frankrijk, maar hier in Nederland vind je er ook genoeg!

Waar vind je luxe vakantiehuizen?

Tijdens mijn zoektocht naar een leuk en vooral luxe vakantiehuis in eigen land moest ik nog best even zoeken. De prachtige villa’s die je in het buitenland ziet, vind je hier nauwelijks.

Maar wel vakantiehuizen met een zwembad en wellnessfaciliteiten. Zo vond ik deze 14 vakantiehuizen met heel veel luxe. Ze hebben allemaal minimaal een eigen zwembad, een bubbelbad en ruimte voor minimaal 6 personen. Met z’n 4-en lijkt zoveel ruimte misschien wat overdreven, maar dat is toch wat je verwacht bij een luxe vakantiehuis?

Bekijk de luxe vakantiehuizen in Nederland

Verder is de locatie van je vakantiehuis ook belangrijk. Hoewel je waarschijnlijk de meeste tijd in het zwembad of de wellness zal doorbrengen is een bezoek aan een stad, dierentuin of pretpark ook een leuke afwisseling.

Via de link hierboven kun je een aantal luxe vakantiehuizen vinden die vlakbij de Efteling liggen. Overdag ga je in de achtbaan en ’s avonds kom je bij in je eigen bubbelbad of sauna. Heerlijk toch?

Wat kun je verwachten?

Bij een luxe vakantiehuis heb ik zelf altijd hoge verwachtingen. Voor mij is het pas luxe als het een vrijstaande woning is, liefst met omheinde tuin, met daarin een bubbelbad. Een zwembad buiten is fijn tijdens de zomermaanden, maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een zwembad binnen. Die kun je ook gebruiken wanneer het regent.

Verder is een vakantiehuis luxe als het een mooie inrichting heeft, liefst met grote keuken, en wellness faciliteitein als bijvoorbeeld een sauna.

Zoals je kunt lezen is dit wel erg persoonlijk. Want misschien vind jij een vakantiehuis al luxe als deze ruim en vrijstaand is.

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor je verblijf en met de filters zelf bepalen wat voor jou het belangrijkst is.

Alternatieven voor een luxe vakantiehuis in Nederland

Nu wij ons meer verdiepen in vakantiehuizen en vakantieparken, viel mij op hoe luxe die huisjes op parken soms zijn. Veel vakantieparken in Nederland bieden namelijk een huisje met hot tub, sauna of bubbelbad aan. Bij een wellness huisje heb je er vaak zelfs meerdere.

Nou moet je daar natuurlijk wel van houden, van een vakantiepark. Het is toch een stuk drukker dan wanneer je een losse villa boekt.

Voordeel van een vakantiepark is dat er op het park vaak nog extra faciliteiten zijn. Het zwembad zul je moeten delen met de andere gasten. Deze is dan wel weer groter en heeft vaak glijbanen wat voor kinderen natuurlijk een hele belevenis is.

Verder heeft een vakantiepark meerdere restaurants, entertainment en kun je er fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Een ander voordeel van zo’n luxe vakantiehuis op een vakantiepark is dat deze vaak wat goedkoper zijn. Een huisje met bubbelbad op een vakantiepark is vaak al te huur voor €250 voor een midweek. Bij een vakantiehuis die niet op een vakantiepark ligt is die €250 vaak per nacht. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten en je hebt toch een hoop faciliteiten.

Uiteindelijk is het jouw vakantie en kun je kiezen wat voor jou de beste optie is. Weet dat er genoeg keus!

Bekijk de luxe vakantiehuizen in Nederland