Home Blog Spookachtige Disney films voor Halloween!

Spookachtige Disney films voor Halloween!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel het in Nederland nog lang niet zo groots wordt gevierd als in de VS, zijn we hier ook dol op Halloween. Wie houdt er nou niet van een griezelige verkleedpartij waarbij het grootste doel is om zoveel mogelijk snoep te verzamelen, terwijl je de buren de stuipen op het lijf jaagt.

Langs de deuren zal er dit jaar niet inzitten maar ook thuis kan je heel leuk Halloween vieren. Met een enge film natuurlijk, maar niet te eng. Een griezelige Disney film voor het hele gezin. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een Disney Plus abonnement en het liefst een Smart TV, AppleTV of Chromecast. Zo kan iedereen op te tv meegenieten en -griezelen.

Klaar voor wat spookachtige Disney Films? Deze mag je niet missen!

The Nightmare Before Christmas

Wie mij in het echte leven kent, weet dat ik dol ben op deze film. Overal in huis heb ik wel iets van Jack en/of Sally staan.

The Nightmare before Christmas draait om Jack, de Pompoenkoning, die in misschien wel het griezeligste stadje op aarde woont. Hier weten ze hoe je Halloween moet vieren, maar van kerst, daar hebben ze nog nooit van gehoord. Totdat Jack op een dag per toeval achter deze feestdag komt en besluit dat hij het ook wil vieren, op zijn eigen, griezelige manier.

Dit is echt een prachtfilm vol muziek en af en toe écht enge scenes. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar weet dat het af en toe echt spooky kan zijn.

Hocus Pocus

Dit is een echte Disney cultfilm die, toevallig, in precies hetzelfde jaar is gemaakt als bovenstaande Disney griezelfilm.

Ditmaal geen animatie maar een film met echte acteurs en actrices. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hele jonge Sarah Jessica Parker, ja die uit die hele beroemde serie.

In Hocus Pocus volg je de 3 heksenzussen die eeuwen geleden aan hun einde kwamen, maar door tieners worden opgeroepen uit de dood. Zij willen niks liever dan de stad beheersen en hun jeugd terugvinden, wat natuurlijk op een compleet fiasco uitloopt.

Is het de beste Disney film, of zelfs beste Disney horrorfilm, nee. Maar als Disney fan wel zeker een film die je een keer gezien moet hebben. Wist je dat deze film nog zo populair is dat ze voorheen elk jaar hun eigen show hadden op het toneel voor het kasteel van het Magic Kingdom Park in Walt Disney World?

Frankenweenie

Frankenweenie is in een vergelijkbare stijl als The Nightmare Before Christmas. Niet zo gek, want beide films zijn geregisseerd door Tim Burton.

In dit verhaal gebeurt er iets wat veel van ons vrezen: ons geliefde huisdier komt te overlijden. Maar wat als je hem of haar terug kunt halen uit de dood? Het lukt Victor om zijn geliefde Sparky te herrijzen als een ware Frankenweenie. Maar hoe zoetsappig dit ook klinkt, loopt dit wel zo goed af?

Een schattige film over de liefde tussen een jongen en zijn hond. Af en toe wat spookachtige scenes maar verder een film voor het hele gezien.

Toy Story of Terror

Deze korte Toy Story film vind ik oprecht doodeng. Best griezelig, zelfs voor een volwassene. Ok, misschien overdrijf ik een beetje, maar er zitten scenes in die zo uit een horrorfilm zouden kunnen komen.

In Toy Story of Terror gaan Woody, Jessie, Buzz en alle andere vriendjes op reis. Maar door een foutje moeten zij overnachten in een spookachtig motel. En dan verdwijnen de vriendjes, één voor één. Lukt het hen om te overleven en de andere “toys” terug te vinden.

Dit vind ik persoonlijk echt een hele leuk Disney film die ik graag kijk rond Halloween.

Coco

In deze lijst mag de film, die nota bene draait om de dag van de doden, niet ontbreken. Als je me zou vragen welke recente Disney film je echt zou moeten zien, dan zou ik zeggen Coco. Oh wat heb ik gehuild…

Je volgt in deze film Miguel, de kleinzoon van Coco. Hij wil graag muzikant worden maar dat mag niet van zijn familie. De vader van Coco was namelijk muzikant en hij heeft het gezin verlaten. Hij ging namelijk op tournee en kwam nooit meer terug. Miguel, die niet luistert naar de bezwaren van zijn familie, steelt de gitaar van een overleden artiest en komt zo per ongeluk in het dodenrijk terecht. Lukt het hem om, met de hulp van zijn overleden dierbaren, weer terug te keren naar de levende wereld?

Wat een prachtfilm is dit. Vol liefde, muziek, familie, en een hele wijze les. Dat niet alles is wat het lijkt en dat we onze dierbaren – ook na hun overlijden – niet mogen vergeten. En het einde…zet daar de zakdoekjes maar voor klaar!

Dit waren 5 leuke Disney films die je kunt kijken tijdens Halloween. Om deze films te bekijken heb je een abonnement nodig op Disney Plus. Heb je dit nog niet? Dan kun je je hier aanmelden!

Foto: Disneyplus.com