Geluidsoverlast in een hotel, creatief opgelost!

Daar zit je dan, in je hotelkamer, naast een groep gillende tienermeiden. Ja, ik ben zelf ook jong en luidruchtig geweest. Maar na een uurtje of half 12 wil ik – de voor hun vast hoogbejaarde buurvrouw – toch wel gaan slapen. Zeker als de volgende dag om half 7 de wekker weer gaat.

Dus daar ging ik op zoek naar oordopjes. Die meestal in mijn toilettas zitten. Niet dus, ok, misschien in mijn koffer. In de kamer naast me begon inmiddels het geschreeuw naar elkaar. Niet vanwege ruzie maar ze konden elkaar niet goed horen vanwege de muziek.

Goed, ook in mijn tas geen oordoppen. Nou dan zit er niks anders op dan wakker te blijven tot de buurmeisjes ook naar bed gingen.

De volgende ochtend

Moe en chagrijnig begon ik aan de volgende dag. Heel even spookte het door mijn hoofd om bij ze aan te kloppen. Maar goed dat heb ik maar niet gedaan.

De volgende avond zouden ze vast wel stil zijn toch? (not!)

Dus daar lag ik weer, wetende dat ik geen oordopjes had, te luisteren naar het gegil en gegiebel in de kamer naast ons.

Na een beetje googlen kwam ik op een manier om zelf oordopjes te maken. Die verbazingwekkend goed werkte!

Mijn zelfgemaakte oordopjes

In de badkamer stond een doos met tissues. Van één van de hoeken draaide ik een punt en die vouwde ik vervolgens dubbel.

Hier maakte ik een soort rolletje van en dat deed ik zo ver als mogelijk in mijn gehoorgang. Het overgebleven deel vouwde ik in mijn oorschelp.

Dit deed ik natuurlijk voor beiden oren. Het viel mij gelijk op dat het geluid naast ons een stuk doffer was.

Toen ik op bed ging liggen was ik even bang dat de zelfgemaakte oordoppen eruit zouden vallen. Maar ze bleven keurig zitten.

De giebels naast ons kon ik nog steeds horen maar veel minder storend. En binnen een paar minuten was ik vertrokken naar dromenland.

Ergens in de nacht zijn mijn zelfgemaakte oordoppen eruitgevallen maar hier heb ik niks van gemerkt.

Die avond heb ik perfect geslapen.

Eigen oordopjes laten maken

Meestal als ik op reis ga – en thuis ook – dan heb ik van die schuimoordopjes bij me. Handig om mee te nemen en ze dichten goed af. Soms iets te goed, want je hoort je eigen hartslag wel heel hard.

In de loop der jaren heb ik een hoop oordoppen geprobeerd, van slaapoordoppen tot waxbolletjes. Veel zaten niet lekker of sloten niet goed genoeg af.

Daarom ben ik er nu over aan het nadenken om zelf doppen op maat te laten maken. Een investering die hopelijk de moeite waard is. Als ik ze niet vergeet tenminste!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven