De 6 vetste achtbanen in Orlando

Denk je aan Orlando, Florida dan denk je aan pretparken. Groot, groter, grootst. En dat geldt zeker ook voor de attracties.

Nou zou je denken dat je voor de beste achtbanen in Walt Disney World moet zijn. Maar toch is dat niet helemaal zo.

Want Walt Disney World is een pretpark voor de hele familie. Daardoor hebben zij geen extreme thrillrides zoals bijvoorbeeld Universal die wel heeft. Hierdoor staat er maar 1 achtbaan in WDW op de lijst.

De andere vetste achtbanen in Orlando vind je in Universal Studios en SeaWorld. Laten we in de laatste beginnen.

Manta, SeaWorld Orlando

Foto: Machristopher

Dit is de enige achtbaan waar ik nooit in ben geweest. Simpelweg, omdat ik niet durfde. Ja ik geef het eerlijk toe. Van het zien van deze achtbaan kreeg ik spontaan nachtmerries.

Niet vanwege de hoogte of de extreme loopings. Maar door de manier waarop je in het karretje zit. Of liever gezegd ligt. Want zoals je hierboven kunt zien lig je plat op je buik. Je hangt onder de baan, bereikt snelheden van 90km/h en gaat 4 keer over de kop.

Voor iemand als ik met enorme hoogtevrees was dit echt een no-go. Van hangende achtbanen krijg ik de rillingen. Maar misschien de volgende keer als ik weer in Orlando ben durf ik het misschien toch aan.

Zou jij het durven?

Hollywood Rip Ride Rocket, Universal Studios Orlando

Foto: Universal Orlando

Dit is het extreme, doodenge broertje van De Baron 1898 in de Efteling. Je wordt naar een hoogte van 51 meter getakeld – recht omhoog – om vervolgens weer even recht maar dan omlaag naar beneden te zoeven. Hierbij bereik je snelheden van 105 km/h.

Het enige wat deze achtbaan nog extremer zou maken zijn loopings. Maar dat heeft deze niet. Je blijft dus netjes met je beentjes omlaag.

Maar wat deze achtbaan dan wel weer bijzonder maakt is dat je zelf je soundtrack kunt kiezen uit 30 beschikbare liedjes.

Expedition Everest, Animal Kingdom

Bron: WDWNews

Dit is hem dan, de enige Walt Disney World achtbaan op de lijst. Had je deze verwacht?

Walt Disney World heeft best een aantal achtbanen: Space Mountain, Big Thunder Mountain, Seven Dwarfs Mine Train, Primeval Whirl en Rock ’n Rollercoaster. Maar Expedition Everest: Legend of the Forbidden Mountain is wat mij betreft een must-do!

In deze attractie beklim je in een treintje Mount Everest. Maar al snel kom je erachter dat de rails kapot is. Gesloopt door een yeti. Er zit niks anders op dan op hoge snelheid achteruit te schieten, de donkere tunnels in. Al snel kom je de yeti tegen en ga je op hoge snelheid vooruit de berg weer uit. Dat is het engste stuk van de hele attractie.

Door de thematisering en die doodenge drop is dit wat mij betreft één van de vetste achtbanen in Orlando en eentje die je zeker moet bezoeken!

Hagrids Magical Creatures Motorbike Adventure, Universal Orlando

Bron: Universal Orlando

Dit is nog zo’n gekke achtbaan. Je zit namelijk op de motor van Hagrid of in de zijspan. Tijdens de rit hoor je ook echt de motorgeluiden en onderweg kom je diverse magische figuren tegen uit de Harry Potter films.

Zoals je misschien weet is Universal Orlando dé plek voor Harry Potter fans (volgens de test ben ik een Ravenclaw en jij?). In dit resort hebben ze Diagon Alley en Hogwarts nagebouwd. Tussen de twee pretparken rijdt de Hogwarts Express. Natuurlijk maakt deze een reis door het magische landschap en komen ook Harry en zijn vrienden voorbij.

Kraken, SeaWorld

Foto: WillMcC – deze foto is uit 2007 toen Mako er nog niet was

Bij deze heb ik even getwijfeld. Want Mako, de andere overgebleven achtbaan in SeaWorld is ook geweldig. Ook een beest waar je adrenaline van gaat stromen.

Alleen voor mij heeft Kraken iets bijzonders. Noem het een speciaal plekje in mijn hart. Dit was toen de engste achtbaan waar ik ooit in was geweest. Als 17 jarig meisje, voor het eerst in m’n eentje in Orlando. Misschien leek het allemaal wat enger, maar voor mij is dit nog steeds één van de engste achtbanen.

De attractie heeft een tijdje een VR-mogelijkheid gehad. Maar deze werkte maar sporadisch en is inmiddels weer afgeschaft. Eigenlijk heeft deze rit de VR-technologie helemaal niet nodig. Want hij is eng genoeg. En door de grote hoogte heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de andere attracties in het park en in de buurt.

The Incredible Hulk Coaster, Universal Orlando

Foto: Lawrence Rayner

De meest extreme heb ik tot het laatst bewaard. Als deze achtbaan je niet laat trillen van angst dan weet ik het niet meer.

The Incredible Hulk Coaster is een lanceerachtbaan die 7 keer over de kop gaat en tot wel 108 km/h gaat. De lancering is wellicht niet zo spectaculair als je zou hopen maar je gaat nog steeds van 0 naar 64 km/h in 2 sec.

Verder is deze achtbaan vooral een hoop bruut geweld en even goed door elkaar worden geschud. Eigenlijk precies wat je van de hulk kunt verwachten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven