Home Blog Dunkin’ Donuts kerst assortiment review!

Dunkin’ Donuts kerst assortiment review!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sinds Dunkin’ Donuts hier in de buurt is gekomen, ben ik een vaste klant. Dat zou ook best eens de extra kilo’s kunnen verklaren. Elk seizoen hebben zij speciale donuts, zo ook voor de kerst.

Dus die moest ik echt eens proberen.

Sta je op het punt om de kerstdonuts van de Dunkin’ Donuts te proberen? Dan hieronder mijn review!

De Dunkin’ Donuts kerstdonuts – hoe zien ze eruit?

Zoals je hierboven al kunt zien best feestelijk. Er zijn kerstboompjes, kerstmannen en kerstkransen.

Perfect voor het seizoen. Per winkel kan het assortiment verschillen maar waar wij waren hadden ze genoeg keus.

Uiteindelijk ging ik voor de 6 hierboven. Zo’n doos kost trouwens bijna €13. Duurder dan donuts bij de supermarkt, maar niet veel duurder dan die bij de bakker.

Hoe smaken ze?

Eigenlijk niet veel anders dan de gebruikelijke donuts van Dunkin’. De donut rechtsboven smaakte naar vanille met een beetje speculaas. Van de lolly vond ik de Kitkat eigenlijk het lekkerst en de witte, bovenin smaakte naar bakkersroom.

De allerlekkerste vond ik de kerstboom met de spikkeltjes. Hier zat een jam-vulling in die niet te zoet was en daardoor perfect paste bij het glazuur. Als je er eentje wilt proberen dan zou ik voor de kerstboom gaan.

Verder vond ik ze qua smaak dus niet veel verschillen van het gebruikelijke assortiment. De Halloween donuts waren beter en qua uitstraling wat avontuurlijker.

Voor wie nog nooit gehoord heeft van Dunkin’ of er nooit is geweest

Ze openen steeds meer winkels in Nederland, maar in Amerika zijn ze echt een begrip. Daar staat Dunkin’ Donuts ook bekend om de koffies en de drankjes zoals we dat hier van Starbucks kennen.

Qua donuts smaken ze vaak iets anders dan degene die we hier kennen. De meeste in hun assortiment hebben een vulling, van jam tot chocolade of crème.

Zoals je op de foto kunt zien zijn het ook geen kleine donuts en sommigen hebben zelfs niet eens de traditionele vorm. Wel hebben ze allemaal een eigen smaak. Dit staat op het kaartje aangegeven wanneer je er eentje besteld. Dus selecteer je donut niet alleen op uiterlijk maar ook op de smaak.

Nou heb ik er nog geen één gehad die niet lekker was. Sommige smaken zijn wel lekkerder dan andere, maar dat is heel persoonlijk.

Het is wel echt een enorme hap, voor kinderen sowieso veel te veel. Dan kan je ze het beste delen.

En heb je donuts over? Je kunt ze best lang in de koelkast bewaren! Alleen niet als ze “open” zijn, dan wordt de vulling droog.