Home Blog Attracties in Bellewaerde: de leukste én welke kan je overslaan!

Attracties in Bellewaerde: de leukste én welke kan je overslaan!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bellewaerde is zo’n attractiepark die de meeste mensen waarschijnlijk niet direct van naam kennen. Het ligt in het zuiden van België in de buurt van de Franse grens. Dus je komt er ook niet zo maar even langs. Behalve als je toevallig in dat gebied logeert, bijvoorbeeld om de groene omgeving te ontdekken of op doorreis naar het zuiden. Of ik er speciaal voor vanuit Nederland naartoe zou gaan durf ik niet te zeggen, waarschijnlijk niet. Maar aan de attracties in Bellewaerde ligt dat zeker niet. Wist je dat je met een trein dwars door het tijgers- én leeuwenverblijf gaat? Dit zijn de leukste attracties en de attracties die je beter kunt overslaan.

Attracties in Bellewaerde, dit zijn de leukste!

Er zijn in totaal 30 attracties in Bellewaerde. Van achtbanen, tot waterattracties en een 4D cinema. Genoeg voor elke leeftijdscategorie en voor iedere interesse. De attracties heb ik opgedeeld in thrillrides, familie en attracties voor jonge kinderen. Dan zie je direct welke voor jou geschikt zijn!

Thrillrides

Bellewaerde hoort bij dezelfde groep als de Walibi’s. Dan zou je er op het gebied van trhillrides heel wat van kunnen verwachten, niet? In de praktijk valt dat best mee. Ze mikken qua attracties namelijk niet op de doelgroep die “hard wil gaan” maar op gezinnen die met de hele familie ergens in willen. Daarom zijn er maar een paar échte thrillrides.

De eerste thrillride is de achtbaan boomerang. Dat is eenzelfde achtbaan als de Speed of Sound in Walibi Holland. Je gaat eerst vooruit over de baan en vervolgens achteruit. Het enige verschil is dat deze achtbaan geen muziek heeft.

Een andere thrillride is de Screaming Eagle. Dit is een vrije val toren die je eerst naar ruim 50m hoogt afschiet en je vervolgens weer net zo hard laat vallen. Altijd leuk, zeker als je hoogtevrees hebt…

De El Volador is de spannende variant van het schommelschip waarbij 16m boven de grond onder een hoek van 60 graden rondjes draait.

Dit waren de echte thrillrides. Bellewaerde heeft nog een aantal andere achtbanen en waterattracties die spannend genoeg zijn als je van een beetje adrenaline houdt. Maar ze vallen niet in deze categorie.

Familie-attracties

Eigenlijk zijn vrijwel alle attracties in Bellewaerde familie-attracties. Voor de meesten geldt dat een minimale lengte van 90cm of een meter, slechts 5 attracties zijn voor alle lengtes. Hier kom ik in het volgende hoofdstukje op terug.

De meest bijzondere familie-attractie, die overigens ook voor alle lengtes is, is de Begal Express. Dit is een treintje die door het leeuwen- en tijgerverblijf gaat. Je komt dus heel dichtbij deze dieren en kunt ze in hun “natuurlijke” omgeving bekijken. Vanzelfsprekend is alles goed afgesloten dus je kunt ze niet aanraken. (waarom zou je dat willen….)

In het 2020 seizoen opent de nieuwste familie-achtbaan Wakala. Dit is een rustige achtbaan door de bossen en over het water. En het is niet de enige familie-achtbaan. Ook de Huracan en de Keverbaan zijn iets rustigere achtbanen en daardoor geschikt voor iedereen.

Ga je tijdens de zomer naar Bellewaerde dan is het goed om te weten dat je ook lekker kunt afkoelen. Dat kan in hun eigen tropische zwemparadijs dat net iets buiten het pretpark is gebouwd. Of in één van de vele waterattracties. Niagara bijvoorbeeld, die je kunt vergelijken met de Splash in Duinrell. Of de ronde bootjes Bengal Rapid River. En wat dacht je van de boomstamattractie River Splash. Als je dan nog droog bent heb je écht iets verkeerds gedaan.

Voor jonge kinderen

Bellewaerde heeft maar een handjevol attracties voor échte kleintjes. De meesten zijn pas vanaf een lengte van 90cm te bezoeken. Houd hier rekening mee als je naar dit pretpark gaat.

Voor de allerkleinsten is er de Bengal Express waar ik het hierboven al even over had. Andere attracties voor deze doelgroep is een minitreintje, een rustig boottochtje en autootjes die zij zelf mogen besturen terwijl de ouders achterin zitten.

Welke attracties overslaan?

Welke attracties in Bellewaerde je beter kunt overslaan is vooral afhankelijk van je interesses. Houd je van thrillrides dan zal je waarschijnlijk niet heel warm worden van de kinderachtbanen. Dan kan je het beste de waterattracties en thrillrides bezoeken. En de Bengal Express, want die is gewoon leuk voor iedereen.

Houd je juist niet van thrillrides dan zit je hier sowieso goed. Dan kan je vrijwel overal in. Dan sla je alleen de Boomerang en Screaming Eagle overslaan.

Kom je met hele jonge kinderen dan zou ik lekker de meeste attracties overslaan en het pretpark bezoeken voor de dieren, bossen en aangelegde tuinen. Kinderen tot 100cm zijn sowieso gratis dus dan is het ook minder erg dat ze in maar weinig attracties kunnen.