Dunkin’ Donuts review: halloween assortiment

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel ik er vroeger niet zoveel van moest hebben ben ik tegenwoordig dol op donuts. Als het niet anders kan die kleffe van de supermarkt – die soms nog bevroren zijn – maar het liefst verse. Van de bakker bijvoorbeeld of van de Dunkin’ Donuts.

Die laatste ken je waarschijnlijk vanuit Amerika waar deze keten al sinds de jaren ’50 bestaat. Bekend van de koffie én natuurlijk de donuts.

Hier in Nederland begonnen ze met een aantal pop-up winkels maar inmiddels zitten ze er voor vast. En ze breiden steeds verder uit.

Elk seizoen hebben ze speciale smaken, zoals nu met halloween. Tijdens mijn bezoek aan de vestiging in Zoetermeer gingen ze als warme broodjes, tijd om te proeven dus!

De halloween smaken

Wanneer je kiest voor een doos met donuts ontvang je deze nu in een halloweenbox. Leuk toch?

In totaal zijn er 13 verschillende smaken voor halloween. Omdat ik het iets te veel van het goede vond om deze uit te proberen nam ik een doos met 6.

De smaken die ik heb gekozen zijn:

  • Lolly Pop: Orange icing, vanilla drizzle, kitkat
  • Black Cat: Chocolate filling, chocolate icing, chocolate sprinkles, pink & chocolate piping, yellow eyes (& chocolate piping)
  • R.I.P.: Biscotto icing, speculoos crumble, yellow, red, green sprinkles, rip chocolaatje
  • Bloody Eye Ball: Strawberry & creme filling, vanilla icing, red piping, blue eye.
  • Happy Pumpkin (al kijk hij niet echt blij): White chocolate filling, orange icing, chocolate piping, green piping, white piping
  • Creepy Crawler: Strawberry icing, glaze, chocolate sprinkles, chocolate piping, yellow eye

Eigenlijk elke halloween donut is gevuld met chocolade of creme en ze hebben een figuurtje erop dat met halloween te maken heeft. Het maakt niet zoveel uit welke je kiest al geven de verschillende figuurtjes wel keuzestress.

Hoe smaken ze?

De donuts van Dunkin’ zijn echt minigebakjes. Door de vulling zijn ze vrij machtig, ongeacht degene die je kiest. Zelf ben ik van de R.I.P. met de speculaas topping en de Black Cat. Maar eigenlijk waren ze allemaal goed te doen.

Veel te machtig dus ik zou ze niet allemaal tegelijk op willen eten. Het is wel een leuke snack om neer te zetten als je visite krijgt of om te trakteren. Voor kinderen zou ik ze persoonlijk door de helft doen, mits ze willen delen natuurlijk.

De doos waarin je de donuts krijgt maakt het helemaal af.

Waar haal je de halloween Dunkin’ Donuts?

Voor deze donuts ben ik naar het Stadshart van Zoetermeer gereden. Daar zit in de winkelstraat tussen de Media Markt en de Hema een Dunkin’ Donuts winkel. Parkeren is de eerste twee uur gratis dus je kunt rustig aan doen.

De doos met 6 donuts was in de aanbieding. Normaal kost deze €13,50, ik heb er €11,50 voor betaald. De vitrine lag, toen wij er waren, nog helemaal vol. Maar wij waren er net na openingstijd. De halloween donuts gingen vrij rap – iedereen bestelde een doos – dus ik kan mij zo voorstellen dat ze later op de dag op kunnen zijn.

Je kunt de donuts ook online bestellen. Om af te halen of om thuis te laten bezorgen. Bezorgen is niet goedkoop. Dat kost €7,75 per bestelling. Bezorgen doen ze pas vanaf €19,75 excl. bezorgkosten. Vanaf €45,50 is het gratis (dat zijn ongeveer 24 donuts). Dus als je een keer wilt trakteren of een grote groep verwacht – niet in deze tijd natuurlijk – dan kan het nog rendabel zijn om ze te laten bezorgen.

Ze verkopen bij Dunkin’ trouwens meer dan alleen donuts. Ze hebben ook diverse koffie’s, koffiebonen en Baskin & Robbins ijs, nog zo’n iconisch merk uit de VS.

Meer over de smaken, het bekijken van alle halloween donuts en het bestellen vind je op dunkindonuts.nl.