Review Oral-B iO tandenborstel na een maand poetsen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen mijn laatste elektrische tandenborstel het begaf, werd het tijd voor een nieuwe. Er zijn er best een hoop te koop in allerlei prijsklassen. In eerste instantie wilde ik gaan voor een “standaard” Oral-B tandenborstel, maar uiteindelijk viel mijn oog op de iO. Een hele dure tandenborstel!

Zou deze tandenborstel echt de prijs waard zijn? Of is het vooral marketing?

Uiteindelijk zag ik een goede aanbieding en ging ik dan toch overstag, ik kocht een Oral-B iO tandenborstel. We zijn nu een maand verder, tijd voor een review.

Is deze tandenborstel de hoge aanschafprijs waard? Je leest het hieronder!

Wat is de Oral-B iO?

De iO is een serie elektrische tandenborstels van Oral-B. Ze beloven dat je hiermee een professioneel schoon gevoel krijgt en zelfs de beste reiniging ooit van je tanden. Nou dat klinkt heel goed. Zeker als je je gebit in een optimale staat wil houden.

Het is een andere techniek dan de andere series tandenborstels van Oral-B en daarom dus een stuk duurder. Hoe het precies werkt lees je op de Oral-B website, maar in het kort is het de combinatie tussen de ronde borstel en microtrillingen die zorgen voor het resultaat.

Wat kan je met de Oral-B iO?

Hoewel het antwoord heel logisch lijkt, krijg ik deze vraag toch regelmatig wanneer ik zeg dat ik voor bijna €200 een tandenborstel heb gekocht. Wat maakt deze Oral-B iO tandenborstel zo duur? Zijn er nog andere opties dan alleen je tanden poetsen?

Nee, je gebruikt deze tandenborstel precies hetzelfde als andere elektrische tandenborstels.

Wel zijn er een aantal programma’s voorgeprogrammeerd voor bijvoorbeeld wittere tanden of een grondige reiniging. Deze programma’s kun je selecteren via het scherm van de tandenborstel.

Ook kun je tijdens het tanden poetsen gebruik maken van de app om te zien of je geen tanden hebt overgeslagen. Klinkt heel leuk maar in de praktijk gebruik je dat nauwelijks. Althans, ik niet, als ik mijn tanden poets dan open ik niet eerst een app. Vaak heb ik niet eens mijn telefoon bij me.

Maakt de Oral-B iO je tanden echt goed schoon?

Voor de Oral-B iO had ik een sonische tandenborstel van Philips. Deze maakte mijn tanden goed schoon, alleen ik vond de trillingen wat vervelend, zeker als je per ongeluk een tand raakte.

Daarvoor had ik een gewone elektrische tandenborstel van Oral-B.

Kom je van een handtandenborstel dan gaat er bij de Oral-B iO een wereld voor je open. En ook als je gewend bent aan elektrische poetsen is dit toch wel een stapje hoger. Mijn tanden zijn nog nooit zo glad geweest. Heerlijk!

Nou ben ik nog niet naar de tandarts geweest, maar mijn tanden hebben nog nooit zo schoon gevoeld. Wat dat betreft klopt de claim dat het de beste reiniging is voor je tanden. Hier kunnen mijn vorige elektrische tandenborstels niet aan tippen.

Krijg je wittere tanden van de Oral-B iO?

Op de Oral-B iO zit een programma voor wittere tanden. Deze heb ik een maand gevolgd en de conclusie is, dat ik er geen wittere tanden van heb gekregen.

Mijn tanden zijn ietwat geel van de koffie die ik drink. En hoewel de Oral-B iO deze aanslag redelijk weg krijgt, heb ik niet het idee dat mijn tanden veel witter zijn geworden.

Misschien als je het combineert met een sterke whitening tandpasta of andere middelen dat je een beter resultaat krijgt, maar bij mij doet het niet zoveel.

Bekijk hier het Oral-B iO assortiment en aanbiedingen

Hoe lang gaat de batterij van de Oral-B iO mee?

In de maand dat ik de tandenborstel gebruik heb ik deze 3 keer opgeladen. Dus dat valt reuze mee. De batterij gaat zo’n 10-15 keer poetsen mee, afhankelijk van hoe lang je poetst.

Wanneer je klaar bent met poetsen zie je op het schermpje hoeveel procent je batterij nog heeft. Meestal zet ik deze bij zo’n 20% op de lader. Opladen gaat trouwens razendsnel. Dat is wel anders bij andere elektrische tandenborstels die soms wel een nacht moeten opladen en heel snel leeg zijn.

Voor- en nadelen van de Oral-B iO

Het grootste voordeel vind ik hoe glad mijn tanden zijn. Ze hebben nog nooit zo schoon gevoeld en ik poets toch al wat jaren elektrisch.

Ook vind ik de trillingen minder vervelend dan bij een sonische tandenborstel, waardoor ik langer mijn tanden poets dan voorheen.

Nadeel vind ik de prijs, voor bijna 200 euro kun je een hoop handtandenborstels kopen. En of het echt beter is voor je tanden weet je eigenlijk niet. Het voelt wel schoner, maar ik ben nog niet bij de tandarts geweest dus wie weet heb ik straks alsnog allemaal gaatjes.

Al denk ik dat dat wel mee zal vallen.

Is de Oral-B iO de hoge aanschafprijs waard?

Of je zoveel voor een tandenborstel wil betalen is aan jou. Voor mij is het de prijs waard, maar ik ben heel zuinig op mijn gebit en heb zelfs nog nooit gaatjes gehad.

Het voelt in ieder geval alsof je je tanden de beste poetsbeurt mogelijk geeft. En mijn tanden zijn echt zo glad! Ik wil er gewoon steeds met mijn tong langs. Zat er in het verleden nog een beetje tandsteen, bij deze tandenborstel voel ik echt helemaal niks zitten.

Dus ja, voor mij is het de hoge aanschafprijs waard en ik ben er heel blij mee. Wel heb ik een Serie 8 genomen en niet de nieuwste Serie 9. De tandenborstels doen vrijwel hetzelfde, het enige dat je mist is 3D tand tracking, dat overleef ik wel.

Dat geldt trouwens ook voor het verschil tussen de Serie 7 en Serie 8, die zijn ook vrijwel gelijk.

Wil je een Oral-B iO aanschaffen maar er niet teveel voor betalen? Dan zou ik gaan voor een Serie 7 of 8.

Bekijk hier het Oral-B iO assortiment en aanbiedingen