Home Blog Nooit meer koud in bed

Nooit meer koud in bed

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eerder schreef ik al over één van mijn beste aankopen van de afgelopen tijd, mijn Mac Mini. Maar er is nog iets waar ik heel blij mee ben…mijn dekbed!

Nou hoor ik je denken, heel interessant, je hebt een nieuw dekbed. Maar ik daag je uit om toch nog even verder te lezen. Want heb jij het vaak koud in bed? Koude voeten of lig je in een complete winteroutfit onder de dekens, omdat je het maar niet warm kan krijgen? Of heb je een partner met dit probleem, dat kan natuurlijk ook.

Zelf had ik het altijd koud in bed. Wanneer de temperaturen ook maar een klein beetje daalden lag ik te klappertanden onder 2 dekbedden. En dan het liefst ook nog in een lange broek, trui en met warme sokken.

Echt ik zag er niet uit, maar ik kon niet anders om warm te blijven.

Online las ik een tip om het nooit meer koud te hebben in bed. En die heb ik geprobeerd!

Nooit meer koud in bed door…

Wat ik heb gedaan om nu ook tijdens de koude nachten in een normale pyjama te kunnen slapen?

Een ander dekbed gekocht.

Denk nou niet, lekker makkelijk, ik heb ook een warm dekbed. Ja dat dacht ik ook. Ooit meegenomen bij een winkel in een wintersportgebied, omdat ik hoopte dat ik hieronder warm zou slapen.

Maar helaas. Zelfs hier moest ik dus helemaal aangekleed onder liggen terwijl het het warmste dekbed was wat ik kon vinden.

Maar mijn huidige dekbed is het wel gelukt. Dankzij deze aankoop heb ik het eindelijk warm in bed. Zelfs tijdens koude nachten.

Wat voor dekbed heb ik gekocht?

Het dekbed dat ik heb gekocht is een 4-seizoenen dekbed van 100% ganzendons. Deze zijn niet goedkoop maar er zijn een paar redenen waarom ik hiervoor gekozen heb.

  • 100% dons, omdat dit warmer is dan veertjes en ik geen zin had in vliegende veertjes
  • Gans, omdat je dekbed dan zo lekker fluffig is zoals in een hotel, daarbij isoleert het beter en voert het vocht beter af en het ruikt minder dan eendendons

Maar is dat dan niet zielig? Dat was voor mij ook een reden om in eerste instantie alleen maar synthetisch te kopen. Al kwam ik er helaas ook snel achter dat ik het daaronder toch nooit helemaal warm zou hebben.

Als ik dan toch voor ganzendons zou gaan, dan wel verantwoord. Daarom heb ik gezocht naar een dekbed met het RDS keurmerk, die staat voor dons die op een diervriendelijke wijze is verkregen.

Nou is het natuurlijk nooit 100% diervriendelijk, maar ik hoop dat de ganzen een beter leven hebben gehad dan de dieren waarvan ik het vlees eet.

Werkt het echt?

Ja! Echt waar, ik heb het nog nooit zo warm gehad. Ook toen het de afgelopen nachten kouder was.

Zo warm dat ik nog steeds in een zomerpyjama slaap. Die lange broeken en dikke truien bewaar ik lekker voor overdag. ’s Nachts gewoon een topje en een korte broek en ik heb het hartstikke warm.

Terwijl ik voorheen vanaf september onder mijn dikke dekbed lag te rillen.

Als ik net in bed kom zijn mijn voeten vaak nog wat koud. Daarom probeer ik ’s avonds zoveel mogelijk pantoffels te dragen. Als je voeten al warm zijn ben je echt zo opgewarmd.

En mijn dekbed is zo fluffig en licht. Het valt echt om je heen als een wolkje.

Het enige nadeel

Dat is de prijs. Niet schrikken maar mijn dekbed kostte ruim €300…

En dat is voor een eenpersoons, mijn vriend en ik hebben allebei een eigen dekbed namelijk. Dit om te voorkomen dat er ’s nachts eentje van ons buiten het dekbed ligt :).

Het dekbed dat ik uiteindelijk gekocht heb is de Duvet Doré Gold 4 seizoenen. Online zijn er diverse winkels die het aanbieden. Waar ik hem heb gekocht is deze ook ineens weer €100 duurder, dus het loont om vooral zelf even te zoeken naar de laagste prijs.

Ook straks na de feestdag is er vaak weer een aanbieding. Alleen of je zolang wilt wachten…

Echt ik ben er blij mee. Nog even in het kort, waarom ganzendons?

  • Het is warm
  • Geen irritante losse veertjes
  • Het ruikt niet
  • Warmste vulling
  • Heel licht en fluffig
  • Nooit meer koud in bed 🙂