Duinrell Tikibad tips, kaartjes & review!

Aquapark

Het Duinrell Tikibad is misschien wel het bekendste waterpark van Nederland. Wist je dat dit zelfs het grootste waterpark van de Benelux is?

In dit tropische zwemparadijs vind je zwembaden, glijbanen en waterpret voor de hele familie. Zelfs de allerkleinsten die nog niet kunnen zwemmen kunnen hier in het water spelen.

Dat is dan ook de reden dat het Tikibad onderdeel moet zijn van je Duinrell dag!

Waar ligt het Duinrell Tikibad?

Het Tikibad is onderdeel van attractiepark Duinrell. Het ligt midden op het park en is daardoor ook niet te missen.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Meestal bezoek je het Tikibad als onderdeel van je dagje Duinrell. Je hebt hiervoor een Attracties + Tikibad ticket nodig. Daarmee mag je 2 uur in het Tikibad. Hiervoor moet je vooraf een tijdslot kiezen op de website van Duinrell.

Het is ook mogelijk om alleen naar het Tikibad te gaan en de attracties over te slaan. Hiervoor heb je een Tikibad ticket nodig. Dit ticket is beschikbaar vanaf 16:00 en ook hiervoor zul je vooraf een tijdslot moeten reserveren.

Omdat het Tikibad op het attractiepark ligt kun je – ook als je alleen een kaartje voor het Tikibad hebt – toch de attracties bezoeken. Probeer je tijdslot voor het Tikibad daarom zo dicht mogelijk rond sluitingstijd van Duinrell te kiezen, dan kun je nog een hoop attracties bezoeken.

Wat kost een kaartje voor het Tikibad?

Er zijn twee type tickets die je toegang geven tot het Tikibad: met attracties en zonder attracties.

Met een kaartje met attracties kun je de hele dag Duinrell bezoeken en krijg je 2 uur in het Tikibad. Hiervoor moet je vooraf een tijdslot reserveren, vergeet dat niet te doen! Zo’n kaartje is te koop vanaf €30,95 op de website van Duinrell.

Hoef je niet perse in de attracties dan kun je vanaf 16:00 een speciaal Tikibad ticket gebruiken. Deze kun je ook online kopen en is een stuk goedkoper dan het kaartje met de attracties, namelijk vanaf €20,50. Een voordeel van dit ticket is dat je ook de attracties kunt bezoeken na 16:00 uur.

Voor je duik in het Tikibad ga jij nog even snel in de Rodelbaan, Dragonfly en Falcon, en ben je toch een stuk goedkoper uit dan met een Tikibad + attracties ticket.

Tip! Duinrell + Tikibad aanbieding met bijna 50% korting!

Op Tripper.nl kun je nu Duinrell tickets bestellen voor slechts €17,50 per stuk! Normaal kosten deze vanaf €30,95 dus een hele goede deal. Plus, er zit 2 uur Tikibad al bij de prijs inbegrepen!

Tickets met korting bestellen

Wat is er te doen in het Duinrell Tikibad?

Het Duinrell TIkibad is het grootste waterpark van de Benelux. Er is een binnen- en een buitengedeelte met zwembaden en glijbanen.

Dit zijn niet de minste glijbanen!

Zo is er een glijbaan waar je op een luik moet staan die ineens wegklapt waarna je naar beneden “stort”. Er zijn glijbanen in het donker met allemaal vrolijke lichtjes. Ook bijzonder is de glijbaan waar je uitkomt in een trechter en rondjes blijft glijden totdat je in het bad onder de trechter valt.

Best spannende glijbanen zoals je kunt zien. Gelukkig zijn er ook minder enge glijbanen die zelfs geschikt zijn voor kleine kinderen.

Voor de allerkleinsten is er het Playa gedeelte met waterspeeltoestellen en een ondiep zwembad.

Tikibad buiten is een aantal jaar gelden bijgebouwd en bestaat uit een groot zwembad, een splashgedeelte voor kinderen en een paar glijbanen. Naast het zwembad is er een ligweide waar je van de zon kunt genieten.

Hoeveel glijbanen heeft het Tikibad?

In totaal zijn er 21 glijbanen in het Tikibad. Ze zijn niet allemaal even spannend of spectaculair, maar er is voor iedereen een passende glijbaan te vinden.

Mijn favorieten zijn de Moonlight en Starfright. Je glijdt in een rubberband voor 2 personen op een hogesnelheid door lichttunnels naar beneden. Dit heeft altijd iets magisch!

De engste glijbaan vind ik de trechter. Je weet namelijk nooit wanneer je uit de trechter zult vallen, dat maakt het erg spannend.

Dat geldt ook voor de glijbaan X-stream. Hier sta je op een valluik die ineens onder je wegklapt waarna je een vrije val maakt en uiteindelijk met 40km/h naar beneden glijdt.

Gratis naar het Duinrell Tikibad

Een bezoek aan het Tikibad zit bij je entreekaartje inbegrepen, hierdoor zou je het gratis kunnen noemen. Maar er is nog een manier waarop je niet voor je Tikibad kaartje hoeft te betalen en dat is overnachten op het Duinrell vakantiepark!

Dit vakantiepark ligt naast het attractiepark en het Tikibad op 5 minuten lopen. Als gast van het vakantiepark krijg je gratis 2 uur toegang tot het Tikibad, plus je mag onbeperkt in het attractiepark tijdens je verblijf.

Een overnachting op het Duinrell vakantiepark is echt heel betaalbaar en zeker de moeite waard voor een weekend of schoolvakantie! Leuk overnachting in een Duingalow of op de Duinrell glamping!

Gratis naar het Tikibad!

Gasten van het Duinrell vakantiepark mogen gratis naar het Tikibad. En daarnaast ook gratis naar het attractiepark. En dat voor een hele goede prijs!

Bekijk prijzen en aanbiedingen!

Tikibad Review

Wat vonden wij van ons bezoek aan het Duinrell Tikibad?

Het Tikibad is een leuke afwisseling van de andere attracties tijdens je Duinrell dag. Er zijn veel glijbanen waaruit je kunt kiezen, van heel eng tot rustig, wat soms de keuze best moeilijk maakte.

Ondanks het verplicht moeten reserveren van een tijdslot kunnen er soms rijen ontstaan bij de populaire glijbanen. Probeer deze dan ook zoveel mogelijk rond het begin/eind van een ander tijdslot te bezoeken.

Aan het eind van de middag komt de lokale Haagse jeugd naar het Tikibad. Je merkt dat zij er niet altijd zijn om plezier te maken, helaas. We hadden hier verder geen last van, maar weet dat het dan wat luidruchtiger kan zijn.

Daarom adviseren we ook om zo vroeg mogelijk te gaan zwemmen in het Tikibad. De rijen bij de glijbanen zijn dan korter en je hebt minder last van de jongeren.

Ondanks dat minpuntje zou ik zeker nog een keer naar het Tikibad gaan. Er zijn zoveel glijbanen, dat zie je gewoon nergens anders in Nederland. Alleen daarom al een bezoek waard!

Meer over Duinrell

Laat een reactie achter

Scroll naar boven