Home Dagje uitPretparkenDuinrell Wat voor glijbanen hebben ze in het Tikibad?

Wat voor glijbanen hebben ze in het Tikibad?

door Bianca
Gepubliceerd op: Laatste update:
Aquapark

Het Tikibad is een groot zwemparadijs midden in Duinrell. Het bestaat uit een binnen- en buitenzwembad en heeft 21 glijbanen. Dat klinkt als een must-do en dat is het ook zeker. Je kunt eigenlijk niet naar Duinrell zonder ook naar het Tikibad te zijn geweest. Al was het alleen maar voor de glijbanen.

Glijbanen in het Tikibad per categorie

Hoewel het Tikibad geschikt is voor alle bezoekers geldt dat voor de glijbanen niet. Daarom heb ik ze voor dit artikel opgedeeld in de volgende categoriën:

  • Thrill
  • Familie
  • Kinder

Zo weet je precies naar welke glijbanen jij moet bij je volgende bezoek aan het Tikibad. Laten we beginnen met thrill!

Thrill

In deze categorie vallen de glijbanen waarbij je vooraf denkt: “zou ik het nou wel doen”, tijdens gilt en achteraf blij bent dat je het aangedurfd hebt.

Laten we dan gelijk goed beginnen met de X-stream. Dit is een glijbaan waarbij je met 40km/h 7 meter naar beneden valt. En dat is nog niet eens het allerergste, want je weet namelijk niet wanneer je valt. Je begint deze glijbaan namelijk op een valluik. Hier sta je te wachten en te wachten totdat het luik ineens onder je vandaan gaat en je de diepte in valt.

Nog zo’n spannende glijbaan is de Tyfoon. Hier gaat het om snelheid en hoogte. Je glijdt namelijk met 50km/h naar beneden. En dat vanaf een hoogte van 15 meter. Onder weg ga je razendsnel door twee grote bochten waardoor je het wervelwind gevoel krijgt.

De laatste thrillglijbaan voor dit artikel is de Cycloon. Hierbij ga je 60km/h en kom je terecht in een grote trechter waarbij je rondjes blijft draaien, net zolang totdat je het midden bereikt. Hier is een gat waar je doorheen valt. Dat kan met je voeten eerst maar ook je hoofd eerst zijn. Het is maar net hoe je uitkomt. Hierna volgt nog een diepe plons en ben je blij dat het erop zit. (althans ik :))

Familie

Voor families zijn er ook genoeg glijbanen in het Tikibad. Deze hebben wel allemaal een minimale lengte dus let daar goed op voordat je in de rij gaat staan.

De Starfright en Moonlight hebben beiden een minimale lengte van 1,20m. Het zijn twee glijbanen naast elkaar waarbij je grote stukken door het donker en dan weer door verlichte gedeeltes gaat. Dit alles doe je met maximaal 2 personen in een opblaasband. Zelf vind ik dit de twee leukste glijbanen in dit waterpark.

Nog zo’n glijbaan met een opblaasband is de Triton. Ook deze is voor iedereen vanaf 1,20m. Het grappige aan de Triton is dat je onderweg door trechters gaat. Hierbij wordt je afgeremd en een willekeurige kant opgeschoven. Eigenlijk een thrillride maar nog wel leuk voor de hele familie.

De laatste familieglijbaan is de Groene Barracuda. Deze is 110 meter lang, 14 meter hoog maar geen thrillride. Je gaat namelijk met maar 20km/h naar beneden. Lekker op je gemakje glijden.

Kinderglijbanen

Het Tikibad heeft twee gedeeltes speciaal voor kleine kinderen. Binnen heb je het Playa gedeelte met allemaal glijbanen voor jonge bezoekers. Er is ook een splashgedeelte voor als ze nog niet zo goed kunnen zwemmen.

Buiten is er net zo’n spettergedeelte voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Hier zijn ook glijbanen die in een ondiepgedeelte uitkomen.

Tenslotte heb je hier ook iets engere glijbanen, eentje met een aantal bochten en eentje die rechtdoor gaat met wat hobbels. Die zijn voor jonge kinderen met wat meer lef.

Dit waren ze de glijbanen in Duinrell. Mocht je nou denken: je hebt ze niet alle 21 opgenoemd, dat klopt! Hierboven heb ik een aantal van de hoogtepunten opgenoemd. De rest zul je zelf moeten beleven!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter