• Home
  • Disney Lifestyle

Dapper Day in Disneyland Paris

Op 27 april 2019 is het weer zover, Dapper Day in Disneyland Paris. Niet Dapper, omdat je in Space Mountain durft, maar het Engels Dapper – oftewel modieus/chique. Tijdens Dapper Day komen veel volwassenen verkleed naar de Disney Parken. Ze kleden zich alsof ze in de jaren ’30 van de vorige eeuw leven. De heren in een overhemd en pantalon, de dames in jurk. Je ziet de meest kleurrijke types en het is de perfecte dag om op een bankje te zitten en mensen te kijken.

Dapper Day wordt 2 keer per jaar in Disneyland Paris georganiseerd, in de lente en herfst. Niet door Disney zelf maar door een steeds groeiende groep liefhebbers van nette kleding. Er is geen speciaal ticket wat je moet kopen. Met een “normale” entreeticket kan je toegang krijgen tot Dapper Day.

Op de dag zelf is het met name ontzettend veel foto’s maken, het liefst voor het kasteel. Daarnaast lopen de mensen vooral rond in het Park om oude tijden opnieuw te beleven.

Programma Dapper Day 27 april 2019 in Disneyland Paris

Kom op 27 april 2019 verkleed naar het Disneyland Park voor de start van Dapper Day. Ook als je niet verkleed gaat kan je natuurlijk wel alle outfits bekijken. Het programma start om 10.30 in Frontierland met een rondvaart op de rivierboot. Omdat dit geen officieel Disney evenement is, is de boot niet gereserveerd en zal je met de normale bezoekers in de rij moeten staan. Daarom duurt dit deel van het programma tot 12.00 uur.

Hierna kan je zelf rondlopen in de Parken, overal foto’s laten maken en genieten van de attracties. Om 18.20 is er een Intergalactic Dance-off. Dansen op de muziek uit de film Guardians of the Galaxy. In je nette kleding los op bekende jaren ’80 plaatjes! De Dance-off is ook gelijk het laatste onderdeel van het programma.

Praktische informatie over Dapper Day!

Het belangrijkste dat je moet weten over Dapper Day is dat het niet door Disney georganiseerd wordt. Dit brengt een aantal logistieke uitdagingen met zich mee. Zo zijn er geen evenementen speciaal voor deelnemers aan Dapper Day. Je hoeft je vooraf ook niet op te geven en door de enorme populariteit is onmogelijk om met de gehele groep een foto te maken.

Met name in de Amerikaanse Parken doen er op die dag duizenden mensen mee. In Disneyland Paris is het iets minder populair maar de populariteit groeit.

Wat trek je aan?

Disney wil niet dat volwassenen verkleed komen naar de Disney Parken. Je mag bijvoorbeeld geen Disney prinsessenjurk aan, omdat het jongere bezoekers kan verwarren. Dat geldt ook voor Dapper Day.

Foto: Dapperday.com

Tijdens die dag kom je in gewone kleding naar het Park, maar je kleed je netter dan normaal. Dus heren in een overhemd en pantalon en dames in een nette jurk. Chique en over-the-top mag best. Hoe klassieker hoe beter! Met name eigen stijl wordt gewaardeerd en Disneybounding mag zeker. Voor wie niet bekend is met Disneybounding, dat is dat je normale kleding draagt maar die qua kleuren of patroon lijken op een Disney figuur.

Dapper Day in andere Disney Parken

Dapper Day wordt niet in Disneyland Paris gevierd. Ook in de Amerikaanse Parken zijn er Dapper dagen.

Hieronder het programma

  • 14 april 2019 Dapper Day in Disneyland Californië (inclusief Dapper Day expo)
  • 13 en 14 april 2019 Dapper Day Disney World (dag 1 in Magic Kingdom, dag 2 in Epcot)
  • 27 april 2019 Dapper Day Disneyland Paris

Herfst 2019

  • Datum onbekend Dapper Day Disneyland Paris
  • Zondag 3 november Dapper Day Californië
  • 16 en 17 november Walt Disney World

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,043FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...
X