• Home
 • Disney Lifestyle
More

  Dapper Day in Disneyland Paris

  Op 27 april 2019 is het weer zover, Dapper Day in Disneyland Paris. Niet Dapper, omdat je in Space Mountain durft, maar het Engels Dapper – oftewel modieus/chique. Tijdens Dapper Day komen veel volwassenen verkleed naar de Disney Parken. Ze kleden zich alsof ze in de jaren ’30 van de vorige eeuw leven. De heren in een overhemd en pantalon, de dames in jurk. Je ziet de meest kleurrijke types en het is de perfecte dag om op een bankje te zitten en mensen te kijken.

  Dapper Day wordt 2 keer per jaar in Disneyland Paris georganiseerd, in de lente en herfst. Niet door Disney zelf maar door een steeds groeiende groep liefhebbers van nette kleding. Er is geen speciaal ticket wat je moet kopen. Met een “normale” entreeticket kan je toegang krijgen tot Dapper Day.

  Op de dag zelf is het met name ontzettend veel foto’s maken, het liefst voor het kasteel. Daarnaast lopen de mensen vooral rond in het Park om oude tijden opnieuw te beleven.

  Programma Dapper Day 27 april 2019 in Disneyland Paris

  Kom op 27 april 2019 verkleed naar het Disneyland Park voor de start van Dapper Day. Ook als je niet verkleed gaat kan je natuurlijk wel alle outfits bekijken. Het programma start om 10.30 in Frontierland met een rondvaart op de rivierboot. Omdat dit geen officieel Disney evenement is, is de boot niet gereserveerd en zal je met de normale bezoekers in de rij moeten staan. Daarom duurt dit deel van het programma tot 12.00 uur.

  Hierna kan je zelf rondlopen in de Parken, overal foto’s laten maken en genieten van de attracties. Om 18.20 is er een Intergalactic Dance-off. Dansen op de muziek uit de film Guardians of the Galaxy. In je nette kleding los op bekende jaren ’80 plaatjes! De Dance-off is ook gelijk het laatste onderdeel van het programma.

  Praktische informatie over Dapper Day!

  Het belangrijkste dat je moet weten over Dapper Day is dat het niet door Disney georganiseerd wordt. Dit brengt een aantal logistieke uitdagingen met zich mee. Zo zijn er geen evenementen speciaal voor deelnemers aan Dapper Day. Je hoeft je vooraf ook niet op te geven en door de enorme populariteit is onmogelijk om met de gehele groep een foto te maken.

  Met name in de Amerikaanse Parken doen er op die dag duizenden mensen mee. In Disneyland Paris is het iets minder populair maar de populariteit groeit.

  Wat trek je aan?

  Disney wil niet dat volwassenen verkleed komen naar de Disney Parken. Je mag bijvoorbeeld geen Disney prinsessenjurk aan, omdat het jongere bezoekers kan verwarren. Dat geldt ook voor Dapper Day.

  Foto: Dapperday.com

  Tijdens die dag kom je in gewone kleding naar het Park, maar je kleed je netter dan normaal. Dus heren in een overhemd en pantalon en dames in een nette jurk. Chique en over-the-top mag best. Hoe klassieker hoe beter! Met name eigen stijl wordt gewaardeerd en Disneybounding mag zeker. Voor wie niet bekend is met Disneybounding, dat is dat je normale kleding draagt maar die qua kleuren of patroon lijken op een Disney figuur.

  Dapper Day in andere Disney Parken

  Dapper Day wordt niet in Disneyland Paris gevierd. Ook in de Amerikaanse Parken zijn er Dapper dagen.

  Hieronder het programma

  • 14 april 2019 Dapper Day in Disneyland Californië (inclusief Dapper Day expo)
  • 13 en 14 april 2019 Dapper Day Disney World (dag 1 in Magic Kingdom, dag 2 in Epcot)
  • 27 april 2019 Dapper Day Disneyland Paris

  Herfst 2019

  • Datum onbekend Dapper Day Disneyland Paris
  • Zondag 3 november Dapper Day Californië
  • 16 en 17 november Walt Disney World

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...