4 Ideeën voor een goedkoop dagje uit zónder kinderen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel je ze hartstikke leuk vindt en geen leven zonder ze kunt bedenken, wil je ook weleens samen op pad. Wat “Quality Time” zoals ze dat zo mooi noemen en weer even ouderwets wat tijd voor elkaar. Heb je geen kinderen dan wil je natuurlijk ook lekker samen op pad. Het voordeel is dat leuke dingen samen doen niet duur hoeft te zijn. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar wij hebben vaak de grootste moeite om te bedenken wat we dan gaan doen. Veel dingen zijn toch vrij duur of zorgen ervoor dat je langer van huis bent dan je zou willen.

Wij kiezen vaak voor de meest voor de hand liggende uitjes maar proberen daar altijd onze eigen draai aan te geven. Zo blijft het iets van jullie twee-tjes en dat draagt natuurlijk ook bij aan de romantiek. Hopelijk hebben jullie iets aan onderstaande ideeën en als je zelf een goede tip heb deel deze dan vooral hieronder!

Ga de natuur in

Nederland is mooier dan je denkt, al realiseer je dat soms niet als je net zoals wij in de grote stad woont. Maar zelfs als je niet te lang wilt reizen zijn er al hele mooie plekjes waar je naartoe kunt.

Langs de kust  kun je urenlang wandelen door de duinen en over het strand. Tijdens de wandeling is het leuk om zoveel mogelijk wilde dieren te spotten. Van herten tot zeehonden, het zal je verbazen wat je zoal in het wild tegenkomt. Woon je net als ons vlakbij de kust zoek dan een andere plaats op. Als je in de buurt blijft voelt het minder als een uitje en ben je sneller geneigd om terug naar huis te gaan zodat je dat ene wasje nog even kunt doen.

Maak er ook echt een dagje uit van. Zelfs als je elkaar al jaren kent is het soms leuk om op date te gaan alsof jullie elkaar net kennen. Ga na de lange wandeling gezellig ergens zitten en wees oprecht geïnteresseerd in elkaar. Niet in hoe de financiën er voor staan en wat jullie morgen gaan eten. Maar hoe het gaat op het werk, wat speelt er, etc. Doe net alsof je elkaar nog niet zo lang kent en heb ouderwets weer eens een goed gesprek.

Wees een toerist

Ken je dat? Dat je in het buitenland in een stad loopt en vol verwondering om je heen kijkt? Dat je je verbaast over de mooie gebouwen en alle, leuke straatjes? We staan er meestal niet bij stil maar ook in Nederland hebben we schitterende gebouwen en kan je heel goed de toerist uit hangen. Grote steden als Amsterdam en Den Haag zijn populaire bestemmingen voor bezoekers. Als zij hier komen verwonderen zij zich – net als wij in het buitenland – over alle bezienswaardigheden.

Een leuk, betaalbaar dagje uit is om eens de toerist uit te hangen in eigen land. Dat betekent niet op de Veluwe in een caravan overnachten, maar met een rugzak om en camera een bezoek brengen aan een stad zoals je dat in het buitenland zou doen. Kijk vooraf wat er te zien is en bepaal de route. Ga op ontdekkingstocht en het zal je verbazen wat je allemaal ontdekt.

Als je het leuk vindt kan je bijvoorbeeld naar Volendam en je heel kitsch laten verkleden in de ouderwetse klederdracht. Of wat dacht je van een boottochtje door Giethoorn of het 3-landenpunt in Limburg. Wil je iets minder toeristisch kies dan een middelgrote stad met een rijk verleden. Struin door het oude centrum en bekijk de gebouwen, bezoek de kleine boetiekjes en ga eens ouderwets ergens een ijsje eten. Net zoals je zou doen op vakantie. Het zal je verbazen hoe snel je het vakantiegevoel hebt en hoe leuk het is om samen op een laagdrempelige manier bezig te zijn.

Samen eten bij dat ene tentje

Iedereen heeft zo’n restaurantje waar je altijd eens zou willen eten. Maar het komt er gewoon niet van! Druk, geen tijd, doen we volgende week wel…. Herkenbaar? Voor veel van ons denk ik zeker!

Vaak zijn dit van die tentjes die erg populair zijn en vaak helemaal vol zitten. Op de kaart staan vaak afwijkende gerechten waarvan je zeker weet dat je de kinderen er geen plezier mee doet. En alleen al de gedachte om daar met het gezin te gaan eten geeft je waarschijnlijk rillingen.

Als jullie een dagje samen op pad gaan is het natuurlijk dé kans om daar eens te gaan eten. Zelf gaan wij dan meestal voor een uitgebreide lunch. Lekker wijntje erbij en genieten van de gerechten op de kaart. Het is dan ook een stuk rustiger waardoor je ook een goed gesprek kunt hebben. Daar staat helaas wel tegenover dat de menukaart vaak iets minder uitgebreid is.

Ook voor deze activiteit geldt dat je hierbij de alledaagse zaken even moet vergeten en gewoon moet genieten van elkaar. Net als eerder gezegd, doe alsof je elkaar net kent en samen op date bent. Vergeet de afwas, de rekening van de glazenwasser en die deuk die na het uitlenen in je auto zit. Dat kan morgen ook weer. Maak er écht quality time van!

Volg een workshop

De laatste goedkope activiteit die je samen kunt doen is het volgen van een workshop. Dat betekent niet dat jullie samen potten gaan bakken, behalve als je dat leuk vindt natuurlijk. Maar je kunt via sites als Groupon vaak een coupon kopen voor bijvoorbeeld een barista- of kookworkshop. Ga samen eens sushi maken of leer hoe je zelf een vers pastagerecht op tafel kunt zetten.

Koken kan soms heel vervelend zijn. Zeker na een lange dag werken en van hot naar her rijden is het heel verleidelijk om een patatje te halen of iets via Thuisbezorgd te bestellen. Door het volgen van een workshop krijg je toch weer een beetje plezier in het koken. Zelf vind ik het heel leuk om nieuwe recepten te zoeken en onbekende ingrediënten te proberen. Maar niet als ik een hele dag gewerkt heb en daarna in de file heb gestaan

Tijdens een kookworkshop leer je vaak maar over de verse ingrediënten en hoe je snel iets op tafel kunt toveren. Daarnaast is het hilarisch om samen met je partner te puzzelen hoe lang dat stukje vlees ook alweer gebakken moest worden of óf die prei nou in blokjes of reepjes moest. Het is soms nog leuker als het niet helemaal lukt. Dat jullie samen lol hebben gehad is het belangrijkst!

Heb jij nog een leuke tip voor een goedkoop dagje uit met z’n tweetjes? Deel deze dan hieronder!