Home Blog Welke dieren zie je in Bellewaerde?

Welke dieren zie je in Bellewaerde?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bellewaerde heeft behalve attracties ook diverse wilde dieren. Eigenlijk zou je het kunnen vergelijken met Wildlands, al ligt in dit Belgische park de focus echt op de attracties. Tussen de wilde ritten door vind je de verblijven van diverse dieren. Maar welke dieren zie je in Bellewaerde?

Kat-achtigen en safaridieren

De eerste categorie dieren zijn de kat-achtigen en safaridieren. Denk hierbij aan leeuwen, zebra’s en giraffen. Hoewel ze ook olifanten hebben zij dit Aziatische exemplaren dus die tellen we dan maar niet mee bij de safaridieren.

Over Aziatisch gesproken, ook de tijger is in dit dierenpark van de partij. Net als het Amoerluipaard.

De tijgers en leeuwen hebben in Bellewaerde zelfs hun eigen attractie: de Bengal Express. Dit is een treintje – geschikt voor alle leeftijden – die door de verblijven heen gaat. Je komt dus erg dichtbij deze bijzondere dieren. Daarbij kan je ze in hun “eigen”omgeving bewonderen en maak je echt deel uit van de belevenis.

Vogels

Behalve de kat-achtigen en safaridieren heeft Bellewaerde ook heel veel verschillende vogelsoorten.

Je kunt onder andere twee soorten flamingo’s, papegaaien, pelikanen en diverse roofvogels bekijken. Er is ook een vogelshow waarbij je meer leert over deze bijzondere dieren.

(Half)Apen

Apen horen bij een dierenpark. In Bellewaerde hebben ze diverse soorten. Dit zijn echte apen zoals de grappige Doodshoofdaapjes, maar ook halfapen zoals Maki’s De leukste vind ik zelf de Keizertamarin. Die enorme snorren…hilarisch!

Maki’s ken je natuurlijk uit de film Madagascar. Koning “I like to move it” Julien is zo’n Maki. In het echt zijn de beestjes net zo bijdehand en grappig om te bekijken. En ze hebben een hoog aaibaarheidsgehalte.

Overige dieren

Heb je weleens gehoord van de Capibara? Deze diersoort kan je vergelijken met een enorme cavia. Echt het formaat van een behoorlijke hond. En dan kunnen ze ook nog uitstekend zemmen. Op de één of andere manier stralen deze beesten ook rust uit. Hartstikke leuk om naar te kijken.

Een ander dier in Bellewaerde dat veel lijkt op een huisdier is de Mara. Dit dier lijkt op een kruising tussen een haas en een wallaby. Ze zijn razendsnel en overdag heel actief. Zeker leuk om te bekijken.

Het laatste dier wat eigenlijk in geen van de categoriën past is de Neusbeer. Deze lijkt heel erg op een wasbeer maar is het niet. Maar ook hier weer een hoog knuffelgehalte. Al mag je er natuurlijk niet echt aan zitten.

Boerderijdieren

Eigenlijk had ik deze dieren onder de laatste categorie kunnen zetten maar het leek mij leuk om te vermelden dat ze ook boerderijdieren hebben. En dan met name de wollige varianten. Schapen, geitjes en alpaca’s.

En je mag veel van deze knuffelige dieren gewoon aanraken. Kan je na het zien van al die schattige, aaibare dieren toch even knuffelen. Voor kinderen natuurlijk een múst!

Zou je alleen voor de dieren naar Bellewaerde gaan?

Nee, absoluut niet. Ze hebben genoeg dieren en het is een leuke aanvulling op de attracties. Maar ik zou hier niet speciaal een paar uur voor gaan rijden. Dan kan je in de Nederlandse dierenparken ook prima terecht.

Wel zou ik er naartoe gaan voor de combinatie attracties en dierenpark. Het is weer eens wat anders dan de standaard pretparken. En je kunt het goed combineren met een huisje in de omgeving. Het ligt vlakbij de historische stad Ieper dus je kunt er echt een minivakantie van maken.

Maar alleen voor de dieren er naartoe, neh!