Home Blog Florence bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Florence bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op


Bezoek je binnenkort het Italiaanse stadje Florence? We hebben de leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet die je gezien moet hebben als je deze prachtige Italiaanse stad bezoekt.

De Duomo

Een van de bekendste gebouwen in Florence is de Duomo. De officiële naam van deze kathedraal luidt “Cattedrale di Santa Maria del Fiore”, maar wordt door de Italianen ook wel de ‘Duomo’ genoemd. De kathedraal is gelegen aan het Piazza del Duomo, één van de drukste pleinen van Florence. Met een hoogte van maar liefst 114 meter is deze kathedraal het grootste gebouw van de stad.

De Duomo bestaat uit meerdere onderdelen. De binnenkant van de kathedraal is voor iedereen toegankelijk. Als je in bent voor een fysieke uitdaging is het mogelijk om de koepel van Brunelleschi te betreden. Je moet hiervoor vooraf tickets aanschaffen. Na een klim van 463 treden sta je bovenin de koepel van de kathedraal. Het adembenemende uitzicht is de klim dubbel en dwars waard.

Het Uffizi Museum

Een andere Florentijnse trekpleister is het Uffizi Museum. In dit museum wordt kunst uit de late middeleeuwen, de Renaissance en de Barok tentoongesteld. Met verschillende kunstdisciplines en een collectie van duizenden meesterwerken is dit museum echt een aanrader voor kunstliefhebbers. In het Uffizi Museum vind je onder andere werken van grote kunstenaren als Michelangelo, Sandro Botticelli, Piero della Francesca en Giotto.

Het Uffizi Museum vindt je in het zuiden van de binnenstad van Florence. Het museum heeft een oppervlakte van meer dan dertienduizend vierkante meter. Trek hier dus gerust een dag voor uit, want er is genoeg te aanschouwen. Als je genoeg kunst gezien hebt, strijk je neer op het terras op de tweede verdieping. Onder het genot van een drankje geniet je van een prachtig, panoramisch uitzicht.

Palazzo Pitti

Het Palazzo Pitti is een paleis gelegen ten zuiden van de rivier de Arno nabij de Boboli-tuinen. Het paleis stamt af uit 1458 en dient momenteel als onderkomen van vier verschillende musea. Je vindt in deze musea verschillende Italiaanse kunstwerken, maar ook de vertrekken van oude Italiaanse vorsten.

Als je een ticket koopt voor Palazzo Pitti heb je toegang tot alle musea in dit paleis. Aanschouw de Schatkamer van de Groothertogen, de Galerie van Moderne Kunst, de Palatine Galerie en het kostuummuseum. Heb je het grootste gedeelte van het Palazzo Pitti gezien en wil je graag even uitrusten? Bezoek dan de cafetaria van Palazzo Pitti voor een hapje en een drankje.

Het beeld David van Michelangelo

In Florence vind je ook een van de meest bekende beelden, namelijk het beeld David van Michelangelo. Op de foto hierboven hebben we de 18+ delen er even van afgeknipt. Maar je zult het beeld vast wel kennen.

Het echte beeld staat binnen in de Galleria dell’Accademia. Om dit beeld te bezichtigen heb je een ticket nodig. Wil je het beeld gratis bekijken? Dan vind je op het Piazza della Signoria een replica van het beeld. Zelfs als je niet voor de replica van het beeld gaat is het zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen. Er staan namelijk nog andere prachtige kunstwerken.

De tuinen van Boboli

De tuinen van Boboli liggen achter het Palazzo Pitti. Ze stammen af uit de zestiende eeuw en zijn ontworpen door Niccolò Pericoli. Eén van de belangrijkste eigenschappen van de tuinen is symmetrie.

Bomen en planten zijn symmetrisch geordend geplaatst. Hierdoor krijgt de tuin een uitstraling van rust en regelmaat. Je kunt de Boboli-tuinen ook wel beschouwen als een groot openluchtmuseum. Er zijn prachtige renaissancebeelden te aanschouwen, maar je vindt er ook fonteinen en grotten.

Om te voorkomen dat je voor een verrassing komt te staan als je de Boboli tuinen wilt betreden, vermelden we alvast dat je een ticket nodig hebt om de prachtige tuinen te betreden. Eén van de redenen dat er entree wordt gevraagd, is dat er dagelijks meerdere personeelsleden de tuin onderhouden.

Ponte Vecchio

De beroemdste brug in Florence is de Ponte Vecchio. Deze brug ligt over rivier de Arno en is gebouwd in het jaar 1345. De Ponte Vecchio wordt gekenmerkt door de winkeltjes die op en aan de brug liggen. Het zijn vooral juweliers die op deze mooie plek zaken doen. Je vindt de Ponte Vecchio in het zuiden van de Florentijnse binnenstad vlakbij Piazzale degli Uffizi.

De Ponte Vecchio staat bekend om de hangslotjes waarmee stellen hun liefde vereeuwigden op de brug. Het slot werd aan de brug gehangen en de sleuteltjes werden vervolgens in rivier de Arno gegooid. De sloten zorgden voor zoveel schade aan de brug dat er werd besloten om dit te verbieden. Als je wel een hangslot aan de brug hangt, riskeer je een fikse boete. Je kunt tegenwoordig je liefde nog wel vereeuwigen aan de kade bij de brug.

Het laatste interessante feitje over de Ponte Vecchio heeft te maken met een geheime gang die bekendheid geworven heeft door het boek Inferno van Dan Brown. Deze geheime gang wordt ook wel de Corridoio Vasariano genoemd. Dit is een doorgang van meer dan een kilometer lang die het Palazzo Vecchio met het Pallazo Pitti verbindt. Boven de winkeltjes op de Ponte Vecchio vind je de geheime gang. Om toegang te krijgen tot de Corridoio Vecchio heb je een ticket nodig.

Tips voor een bezoek aan Florence

Nu we de grootste trekpleisters van Florence hebben uitgelicht, willen we je nog een paar tips meegeven voor je bezoek. Ten eerste willen we benadrukken dat de bezienswaardigheden in deze stad razend populair zijn. Wil je verzekerd zijn van een toegangsbewijs? Regel dan een aantal weken van tevoren je tickets, zo wordt jouw bezoek aan de stad Florence een onbezorgde en onvergetelijke ervaring.

Ten tweede is het belangrijk om te weten dat je gecombineerde tickets kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld tickets kopen waarmee je het Uffizi Museum, de tuinen van Boboli en het Pitti Palace kunt bezoeken. Dit hoeft gelukkig niet allemaal op dezelfde dag, je hebt vijf dagen om deze trekpleisters te bezoeken.

Tot slot is het goed om te weten dat de goedkoopste tickets verkrijgbaar zijn via de officiële webpagina’s van de bezienswaardigheden. Er zijn ook externe websites waar je tickets kunt aanschaffen, maar de tickets zijn hier vaak een paar euro’s duurder. Een voordeel van deze externe websites is dat ze de tickets aanbieden in het Nederlands. Zo is het voor sommige mensen net even wat beter te begrijpen wat voor ticket je koopt.

Wordt Florence jouw volgende vakantiebestemming?