Panbos (Pan van Persijn)

Het Panbos is een wandel- en speelbos in de duinen bij de Pan, Katwijk. Hier vind je een aantal aangelegde wandelroutes langs de bezienswaardigheden in het bos. Het is vooral een plek om te ontspannen vlakbij het strand. En heb je na een bezoek aan het Panbos nog energie over? Dan loop je via de achterkant van het bos zo het strand op.

In het Panbos zijn er behalve de aangelegde routes (kort of lang) nog meer dingen te doen. Zo zijn er ligweides waar je tot rust kunt komen. Er is een sportveld voor de nodige activiteit. Een eendenvijver om naar de dieren te kijken (niet te voeren) en er is een hertenkamp.

Wanneer je de lange wandelroute van 2,9km neemt kom je langs het uitkijkpunt. Vanuit hier heb je een weids uitzicht over het gebied. Voor de ervaren wandelaars zal 2,9km een peulenschil zijn. Je kunt dan de wandeling vervolgen via de duinen, richting het strand, dit is nog een extra 3km.

Toegang tot het Panbos kost €2. Een kaartje kopen kan bij de automaat of het loket bij de ingang. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis, onder begeleiding van een volwassene, naar binnen. Er mogen niet meer dan 4 kinderen mee met een volwassenen. Kom je met een groep dan moet je vooraf contact opnemen met de boswachter.


Laat een reactie achter

Scroll naar boven