Ring Alarmsysteem gebruikersreview

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Na wat recente inbraken in de buurt was ik op zoek naar een betrouwbaar alarmsysteem. Het liefst eentje die makkelijk geïntegreerd kon worden met mijn Ring camera’s en dan ook nog graag betaalbaar. Want alarmsystemen zijn duur!

Mijn oog viel op het Ring Alarmsysteem. Toen alleen nog in de VS verkrijgbaar maar inmiddels ook in Nederland te koop. In mijn geval kocht ik deze in Amerika via Ebay. Nou wil ik je gelijk een tip meegeven, vergelijk de prijzen – ook inclusief invoerrechten – van de Ring Alarmsystemen uit de VS en Nederland.

Voor mijn setje was ik $514 dollar kwijt inclusief invoerrechten. Dat lijkt een hoop geld maar dan betreft het wel de 14-delige set van de tweede generatie.

In deze set zitten 2 keypads, een hub, range extender, 2 bewegingssensoren en 8 raamsensoren. Als je je bedenkt dat de 5-delige set momenteel €199 kost en hier 1 bewegingssensor, 1 raamsensor, 1 keypad, een hub en range extender heeft en van de eerste generatie is het importeren van zo’n set geen verkeerde deal.

Ring Alarmsysteem aansluiten

Na het uitpakken was het tijd om het Ring Alarmsysteem aan te sluiten. Dat gaat via de Ring app.

De eerste stap is om de hub van het alarmsysteem te koppelen. Je zoekt in de app naar het plaatje van het basisstation – of hub – en koppelt deze aan jouw netwerk.

Hierna kan je de raam- en bewegingssensoren koppelen. Koppel deze eerst voordat je ze ophangt. Ze plakken namelijk goed vast dus je wilt ze het liefst niet meer los halen.

In de app laten ze je precies zien hoe je alles het beste kunt ophangen. Ze helpen je er stap-voor-stap doorheen. Wij plaatsten de sensoren op alle deuren en ramen die open konden. Sensoren hebben we in de woonkamer en op de eerste verdieping gezet. Zo gaat het alarm ook af als er iemand een ruit breekt om binnen te komen.

Deze sensoren zijn best gevoelig, heb je huisdieren dan kan je het beste bepaalde sensoren uitzetten als je weet dat zij vrij rond kunnen lopen in huis.

Wanneer het alarm afgaat krijg je een pushbericht op je telefoon. Je kunt ook een e-mailservice aanzetten.

Het alarm gebruiken

Bij het Ring Alarmsysteem krijg je een keypad. Deze kan je het beste op een makkelijk bereikbare plek hangen, maar niet in het zicht. Je wilt niet dat de inbrekers deze direct vinden.

Jouw alarmsysteem zet je aan of uit met een code. Je kunt elke bewoner een eigen code geven, zo kan je op kantoor zien wie er thuiskomt. Bij het weggaan kies je een vertraging. Dan heb je een aantal seconden om rustig het huis te verlaten voordat het alarm af gaat.

Bij binnenkomst nadat je het alarm hebt ingeschakeld kan je ervoor kiezen om deze meteen af te laten gaan of met een vertraging, zodat je rustig de tijd hebt deze uit te schakelen. Let wel, inbrekers hebben dat dan ook. Dus ik zou persoonlijk het alarm bij binnenkomst direct af laten gaan of voor een korte vertraging kiezen.

Vergeet niet dat je het alarm ook met de app kunt uitschakelen, nog voordat je de deur open doet.

Voordelen Ring Alarmsysteem

Voor mij was één van de voordelen de prijs. Voor €450 koop je geen 14-delig alarmsysteem. Daarbij kon ik deze makkelijk koppelen met mijn bestaande Ring camera’s.

Het koppelen met de app gaat eenvoudig en snel. Binnen een uurtje heb je een volledig functionerend alarmsysteem, inclusief het ophangen van de sensoren.

In de VS hebben ze een functie waarbij het alarmsysteem wordt gekoppeld met een centrale. Hierbij worden de nooddiensten ingeschakeld wanneer het alarm af gaat. Hiervan hoop ik nog steeds dat ze dit in Nederland ook krijgen. Dan is het voor mij een compleet systeem.

Nadelen

Het eerste nadeel is dat het systeem van Amazon is. Die staan niet echt bekend om het discreet omgaan met data. Aan de andere kant, welk bedrijf wel…

Een ander nadeel is dat het volledig online is. Mensen die kwaad willen zouden het dus van buitenaf kunnen bereiken. Ook ben je afhankelijk van de Ring servers die toevallig deze week plat lagen. Daar zit je dan met je camera’s en alarm dat online niet meer bereikbaar was.

Het is wel een betrouwbaar systeem, althans, het is pas één keer onterecht afgegaan. We schrokken ons toen wel kapot, maar bij thuiskomst was er niks te zien.

Tenslotte, het laatste nadeel, je bent gebonden aan Ring. Wanneer je over wilt stappen zal je altijd de Ring app moeten blijven gebruiken voor je alarmsysteem. Anders heb je er niks aan.

Daarbij zit je vast aan een abonnement als je het systeem uitbreidt met bewakingscamera’s. Zo’n abonnement kost €30 per jaar per product of €100 per jaar als je onbeperkt producten wilt toevoegen.

En wat ik al eerder noemde, je kunt het niet koppelen met een centrale, dat zou voor mij het ultieme pluspunt zijn.

Kortom, ik ben blij met het systeem en voor nu werkt het prima. Maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst niet alsnog overstap naar een ander alarm.