Egmond aan Zee strand en bezienswaardigheden

Egmond aan Zee is een strand in het noorden van Nederland, langs de westkust. Het ligt tussen Bergen en Castricum aan Zee, ongeveer op dezelfde hoogte als Alkmaar.

Dit voormalig vissersdorp staat bekend om de brede stranden. Hier ga je naartoe om van de rust te genieten, of om heerlijk een paar zonnestralen te pakken. Activiteit is er ook genoeg. Zo kan je wandelen in het naastgelegen natuurgebied, waar je vaak alleen de geluiden van de natuur hoort, paardrijden over het strand of je kunt er surfen.

In het dorp zelf zijn er smalle straatjes waar je kunt winkelen of iets te eten kunt halen. Voor wat meer historie ga je naar Egmond aan den Hoef waar je een kasteelruïne kunt bezoeken. Tenslotte staat het dorp ook bekend om de verschillende kloosters in de omgeving die tot op de dag van vandaag nog gebruikt worden. De Abdij van Egmond kan je op afspraak bezoeken, als je meer wilt weten over het kloosterleven.

Veel mensen zullen Egmond aan Zee bezoeken vanuit het Roompot vakantiepark. Deze bestaat uit een gedeelte met huisjes en een deel met staplaatsen. Ideaal voor een vakantie in eigen land. En met het strand voor de deur, en plaatsen als Castricum aan Zee, Bergen en Alkmaar in de buurt hoef je je hier zeker niet te vervelen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven