Menu
Dagje uit

Diergaarde Blijdorp: dieren, activiteiten en review!

Vandaag geen attractiepark of Disney magie, maar een ouderwetse dierentuin. Diergaarde Blijdorp is voor mij pure nostalgie. Als kind hadden wij een abonnement en waren we hier regelmatig te vinden. Dan rende ik naar de stokstaartjes en kon ik daar uren naar kijken. Heerlijk. En dan een rondje lopen in de stinkende vleermuizengrot, waar je altijd de kriebels van kreeg. Wie herinnert zich dit nog?

Anno nu lijkt Diergaarde Blijdorp nog maar een klein beetje op de dierentuin van toen. Er is een groot stuk aangebouwd en ze zijn constant bezig met het vernieuwen van de verblijven.

Recent ben ik een dagje naar Blijdorp geweest, dit vond ik het leukst! (Trouwens, ben je van plan om dit jaar te gaan, er is eind januari een baby giraf geboren die je al kunt bekijken!)

De must-sees in Diergaarde Blijdorp

Wat ik zelf heel fijn vind aan Diergaarde Blijdorp is de ruimte. Ook op drukke dagen heb je nauwelijks last van andere bezoekers. Daarnaast zijn er bij de verblijven genoeg mogelijkheden om rustig te kijken. Je staat niet snel iemand in de weg.

Oceanium en ijsberen

Bij binnenkomst vanaf het parkeerterrein heb je direct twee bezienswaardigheden die ik de moeite waard vind. Links het Oceanium met de grappige zeeleeuwen en ringstaartmaki’s. Aan de rechterkant is er een groot verblijf met ijsberen. Dit zijn imposante dieren die ook heel grappig kunnen zijn. Vind ik zelf altijd leuk om naar te kijken.

LEES OOK:  Zo krijg je korting op Wildland tickets!

Giraffen, zebra’s en olifanten

Hierna ga je onder het spoor door naar de volgende verblijven. Direct rechts zitten de leeuwen. Links – aan de andere kant van het pad – de Aziatische olifant en even verderop de tijgers. Als je rechts aan blijft houden kom je bij de zebra’s en giraffen. Hier kan je ze van bovenaf of op (menselijke) ooghoogte bekijken.

Krokodillen en gorilla’s

Via de krokodillen en de neushoorns kom je bij de speeltuin en het restaurant. Een goede plek om even te pauzeren. Aan de overkant vindt je het gorillaverblijf waar het sinds het Bokito incident jaren geleden nog altijd druk is. Hij woont er trouwens nog steeds mocht je deze impossante gorilla in het echt willen bewonderen.

De Rivièrahal staat er tegenwoordig vrij verlaten bij. Dit is de hal waar het zo ongelooflijk warm was. Tegenwoordig het er kaal en verlaten.

Flamingo’s en de kleine panda

Vanuit hier loop je door naar de flamingo’s – altijd leuk om na te doen – en door het Azië gebied met apen en kamelen. Vervolgens langs de kleine panda die ik nooit kan vinden (jullie wel?) en dan ben je weer terug bij de Aziatische olifant.

Hoeveel tijd heb je nodig om alles te kunnen zien?

In Diergaarde Blijdorp is 1 dag voldoende om alle dieren te kunnen zien. Dan heb je ook nog genoeg tijd om iets te eten en drinken. Er is een logische route waardoor je eigenlijk geen verblijven overslaat. Je volgt gewoon de weg en maakt zo een rondje door het dierenpark.

LEES OOK:  4 manieren om korting te krijgen op je Diergaarde Blijdorp tickets!

Kom je met de trein dan kom je via de oude ingang binnen. Ook vanaf daar kan je heel eenvoudig de route volgen. Je start dan bij de flamingo’s en gaat vanaf daar naar het oceanium en weer terug.

Op echt drukke dagen in de weekenden en vakanties moet je soms even wachten om vooraan te staan bij de dieren. Kinderen kunnen vaak wat makkelijker naar voren kruipen. Je zal er op die dagen waarschijnlijk wat langer over doen om het rondje te maken maar dan nog steeds kan je alles in 1 dag zien.

Vakantie is hier 970x250

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer