Menu
Dagje uit

Diergaarde Blijdorp: dieren, activiteiten en review!

Vandaag geen attractiepark of Disney magie, maar een ouderwetse dierentuin. Diergaarde Blijdorp is voor mij pure nostalgie. Als kind hadden wij een abonnement en waren we hier regelmatig te vinden. Dan rende ik naar de stokstaartjes en kon ik daar uren naar kijken. Heerlijk. En dan een rondje lopen in de stinkende vleermuizengrot, waar je altijd de kriebels van kreeg. Wie herinnert zich dit nog?

Anno nu lijkt Diergaarde Blijdorp nog maar een klein beetje op de dierentuin van toen. Er is een groot stuk aangebouwd en ze zijn constant bezig met het vernieuwen van de verblijven.

Recent ben ik een dagje naar Blijdorp geweest, dit vond ik het leukst! (Trouwens, ben je van plan om dit jaar te gaan, er is eind januari een baby giraf geboren die je al kunt bekijken!)

De must-sees in Diergaarde Blijdorp

Wat ik zelf heel fijn vind aan Diergaarde Blijdorp is de ruimte. Ook op drukke dagen heb je nauwelijks last van andere bezoekers. Daarnaast zijn er bij de verblijven genoeg mogelijkheden om rustig te kijken. Je staat niet snel iemand in de weg.

Oceanium en ijsberen

Bij binnenkomst vanaf het parkeerterrein heb je direct twee bezienswaardigheden die ik de moeite waard vind. Links het Oceanium met de grappige zeeleeuwen en ringstaartmaki’s. Aan de rechterkant is er een groot verblijf met ijsberen. Dit zijn imposante dieren die ook heel grappig kunnen zijn. Vind ik zelf altijd leuk om naar te kijken.

  Samen naar de sauna: wat kan je verwachten?

Giraffen, zebra’s en olifanten

Hierna ga je onder het spoor door naar de volgende verblijven. Direct rechts zitten de leeuwen. Links – aan de andere kant van het pad – de Aziatische olifant en even verderop de tijgers. Als je rechts aan blijft houden kom je bij de zebra’s en giraffen. Hier kan je ze van bovenaf of op (menselijke) ooghoogte bekijken.

Krokodillen en gorilla’s

Via de krokodillen en de neushoorns kom je bij de speeltuin en het restaurant. Een goede plek om even te pauzeren. Aan de overkant vindt je het gorillaverblijf waar het sinds het Bokito incident jaren geleden nog altijd druk is. Hij woont er trouwens nog steeds mocht je deze impossante gorilla in het echt willen bewonderen.

De Rivièrahal staat er tegenwoordig vrij verlaten bij. Dit is de hal waar het zo ongelooflijk warm was. Tegenwoordig het er kaal en verlaten.

Flamingo’s en de kleine panda

Vanuit hier loop je door naar de flamingo’s – altijd leuk om na te doen – en door het Azië gebied met apen en kamelen. Vervolgens langs de kleine panda die ik nooit kan vinden (jullie wel?) en dan ben je weer terug bij de Aziatische olifant.

Hoeveel tijd heb je nodig om alles te kunnen zien?

In Diergaarde Blijdorp is 1 dag voldoende om alle dieren te kunnen zien. Dan heb je ook nog genoeg tijd om iets te eten en drinken. Er is een logische route waardoor je eigenlijk geen verblijven overslaat. Je volgt gewoon de weg en maakt zo een rondje door het dierenpark.

Kom je met de trein dan kom je via de oude ingang binnen. Ook vanaf daar kan je heel eenvoudig de route volgen. Je start dan bij de flamingo’s en gaat vanaf daar naar het oceanium en weer terug.

  Wist je dat je bij Jumbo kunt sparen voor dagjes uit?

Op echt drukke dagen in de weekenden en vakanties moet je soms even wachten om vooraan te staan bij de dieren. Kinderen kunnen vaak wat makkelijker naar voren kruipen. Je zal er op die dagen waarschijnlijk wat langer over doen om het rondje te maken maar dan nog steeds kan je alles in 1 dag zien.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Mijn website host ik bij Cloudways op een DigitalOcean server in Amsterdam. Dit is een eigen server (VPS), heel makkelijk in te stellen en razendsnel, want je hoeft je snelheid niet met anderen te delen. Ze hebben zelfs een gratis verhuisservice en verhuistool en je kunt ze 24/7 bereiken. Oh en dat voor nog geen €20 per maand, ik ben fan! Je kunt het nu zelf ook gratis proberen.

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X