Home Blog Films op Disney Plus, welke staan erop?

Films op Disney Plus, welke staan erop?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij films op Disney+ denk je waarschijnlijk aan sprookjes. Aan Frozen, de Kleine Zeemeermin, Vaiana en Mulan. Maar misschien minder aan films als Avatar, Deadpool en Die Hard. Want ook die staan tussen het Disney Plus aanbod.

De meeste films zijn echter de animatiefilms die je gewend bent. Noem een Disney film en je kunt deze bekijken. Zelfs minder populaire films en films die gemaakt zijn voor de Disney tv-kanalen staan er tussen.

Voor gezinnen met (jonge) kinderen een goede reden om een Disney+ abonnement te nemen, voor volwassenen zonder kleintjes thuis niet echt.

Maar niet getreurd, ook voor jullie staat er genoeg op Disney+, je hoeft alleen maar de volgende paragraaf over te slaan :).

Disney films op Disney+

Eigenlijk heb ik het hierboven al genoemd maar voor iedereen die het artikel alleen even scant en vluchtig doorleest toch nog een lijst van de Disney films die je kunt bekijken op Disney+.

Allereerst, de bekende animatiefilms. Van klassiekers als Sneeuwwitje, de Lion King, Peter Pan en Lady en de Vagebond. Tot Pixar films als Toy Story, Up en de nieuwste film Soul. Mijn favoriet Coco staat er ook tussen en kan ik je zeker aanraden als je van tranentrekkers met veel muziek houdt.

Disney heeft de laatste jaren ook een hoop live action versies gemaakt van bekende films als Dumbo, Mulan en Aladdin. Ook deze staan op Disney+, al zijn ze niet geschikt voor alle leeftijden. Maar ook oudere live action films als Mary Poppins (evenals de nieuwe versie van een paar jaar terug) kun je terugkijken.

Zelfs minder bekende films waaronder Swiss Family Robinson staan erop. Nu vraag je je misschien af: “waarom juist deze film noemen?”. Daar is namelijk een attractie van in Disneyland Paris, voor wie zich altijd heeft afgevraagd waar deze boomhut op was gebaseerd.

Films voor volwassenen

Om Disney Plus aantrekkelijk te maken voor een breder publiek staan er ook films op voor oudere kijkers. Deze kan je heel eenvoudig verbergen voor jongere kijkers via de app-instellingen.

De bekendste films op Disney Plus die vallen in deze categorie zijn wel de Star Wars en Marvel films.

Star Wars

Star Wars is een verhaallijn die bestaat uit 9 films waarin het verzet wordt gevolgd dat vecht tegen het kwaad. De filmserie begint met nummer 4, 5 en 6. Vervolgens met 1,2 en 3 en daarna de films 7, 8 en 9.

In elke film volg je een hoofdrolspeler die verbonden is met figuren uit andere films. Zo volg je in film 1, 2 en 3 Anakin Skywalker die later uitgroeit tot de grootste schurk van de latere films. In de recentere films 7, 8 en 9 volg je Rey die op een andere manier verbonden is met het kwaad en toch uiteindelijk voor de goede kant kiest.

Dat kan niet gezegd worden over de grootste schurk van de laatste 3 films, Kylo Ren, die juist weer hele goede ouders heeft. Waar je kennis mee maakt in films 4, 5 en 6.

Voor wie de films nog nooit heeft gezien is het een doolhof van nummers. Een juiste volgorde is er niet. De één kijkt vanaf film 1 en vervolgt zo de serie, terwijl zeker de wat oudere Star Wars liefhebbers kiezen om bij 4 te beginnen.

Kortom, hou je van Science Fiction en een verhaallijn over kwaad, liefde en wat heftige vechtscenes, dan is dit de filmserie voor jou.

Marvel

Zoals je hierboven gemerkt heb vind ik Star Wars films erg leuk, dat heb ik minder met Marvel, maar ik ga je toch vertellen wat erop staat. Eigenlijk alles van Marvel. Van Deadpool tot Dr. Strange, Captain America tot Captain Marvel. Ook Black Panther staat erop, een van de populairste films, zeker na het overlijden van de hoofdrolspeler.

Marvel is net als het Star Wars universum onderdeel van Disney. Dat betekent dat er behalve de films ook series en zelfs animatiefilms op staan. Ideaal voor de Marvelfan.

De enige leuke Marvelfilms vind ik Guardians of the Galaxy, daar zit een hoop humor in en minder overdreven gevechten, daar hou ik van.

Star op Disney Plus

Star is het nieuwste onderdeel van Disney Plus. Hier vind je de wat volwassenere content in de vorm van series en een hoop (oudere) films. Films als The Grand Budapest Hotel, the Sound of Music, Working Girl en Runaway Bride. Er staan ook een hoop Nederlandse films tussen als Ja Zuster, Nee Zuster en Minoes.

Kortom, een hoop gevarieerde en ietwat verouderde films wellicht. Maar een goede, volwassen aanvulling op het filmaanbod van Disney Plus.

Heb je nog geen Disney+ abonnement? Dan kan je hier lid worden.